Kvällens filmer: Color of money – revanschen, Gremlins 2:…

Color of money – revanschen, Gremlins 2: Det nya gänget, Sherlock Holmes: Baskervilles hund, Welcome to the Rileys, Cinema Verite, Sommarstället, Snuten i Hollywood III, Uppdraget, Ciderhusreglerna, Frequency

Color of money – revanschen

22:00 – 00:25

Amerikanskt drama från 1986. Stjärnbiljardspelaren Eddie Nelson har dragit sig tillbaka och sysslar istället med att satsa på lovande spelare. När han träffar den unge okände talangen Vincent ser han en chans att kamma hem en storvinst. Young, Steve Mizerak, Keith McCready, Paul Newman, Tom Cruise, Helen Shaver, Mary Elizabeth Mastrantonio (n)

Gremlins 2: Det nya gänget

00:55 – 02:55

Gremlins 2: Det Nya GängetAmerikansk actionkomedi från 1990. En gremlin, Gizmo, hamnar i ett kontorshus på Manhattan. Han utsätts för vatten och snart är huset överfullt av grymma gremlins, som måste bekämpas – men hur? (n)

Sherlock Holmes: Baskervilles hund

23:00 – 01:05

Amerikanskt kriminaldrama från 1987. Sherlock Holmes tar sig an ett fall med en mordgåta där pärlor och en skatt spelar en central roll (n)

Welcome to the Rileys

21:30 – 23:15

Welcome to the RileysDoug och Lois Riley lever i ett trasigt och stelnat äktenskap sedan flera år då de förlorade sin dotter i en bilolycka. På en konferens i New Orleans träffar Doug den unga strippan Mallory som har det trassligt. Hon väcker hans faderskänslor till liv och han försöker hjälpa henne. Samtidigt bestämmer sig Lois för att bryta sin isolering och bilar till Doug i New Orleans. Visas med anledning av James Gandolfinis bortgång.

Cinema Verite

23:20 – 00:50

Cinema VeriteNär tv-producenten Craig Gilbert föreslog att man skulle följa en vanlig, amerikansk familj och deras vardag i en dokumentärserie var det inte många som trodde på idén. Familjen Loud från Santa Barbara blev dock ett nationellt fenomen efter att PBS började visa serien An American Family 1973 och succén var ett faktum. I en dramatisering i regi av Robert Pulcini och Shari Springer Berman följer vi med ”bakom kulisserna” på vad som kallats världens första reality-serie. Visas med anledning av James Gandolfinis bortgång.

Sommarstället

22:15 – 23:40

Stina tar med sig sin brittiska pojkvän till sin kusins födelsedagsfest. När vinglasen fylls på faller fasaderna och kvällen blir en föreställning dominerad av brutal utfrysning, hjärtlösa svek och sex som aldrig borde ägt rum.

Snuten i Hollywood III

22:25 – 23:00

Snuten i Hollywood IIIAmerikansk actionkomedi från 1994. Axel Foley försöker lösa mordet på sin chef. Spåren leder honom till en nöjespark i Los Angeles och Axel återförenas med sin gamla Beverly Hills-kollega Billy Rosewood. Tillsammans med Billys nya partner, Jon Flint, försöker de tre göra allt för att lösa mordet och gripa förövarna.

Uppdraget

00:30 – 02:50

Amerikansk action från 2003. James Clayton är en av de bästa i den nya gruppen av CIA-rekryter. Hans intelligens och okonventionella attityd drar till sig CIA-veteranen Walter Burkes intresse. När Burke anser att Clayton är redo ger han honom ett specialuppdrag, att ta reda på och förinta en misstänkt infiltratör.

Ciderhusreglerna

21:00 – 23:40

CiderhusreglernaEftersom han aldrig blir adopterad växer Homer upp på ett barnhem. Föreståndare för det är läkaren Wilbur Larch, som uppfostrar Homer att gå i hans fotspår. Men Homer längtar efter att se världen och en dag ger han sig iväg.

Frequency

02:50 – 05:15

FrequencyAmerikansk science-fiction thriller från 2000. Genom ett kosmiskt fenomen får polisen John kontakt med sin far Frank – 30 år tillbaka i tiden. Frank lyckas rädda sin fars liv men när han ändrar historien sker en rad tragiska händelser. När hans mor blir mördad måste de två männen jobba tillsammans, med 30 år emellan sig, för att hitta mördaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *