Kvällens filmer: Den siste mohikanen, Transformers, Peeping Tom – en…

Den siste mohikanen

Idag måndag den 10 april sänds följande filmer på TV: Den siste mohikanen, Transformers, Peeping Tom – en smygtittare, Father figures

Den siste mohikanen

Den siste mohikanenAmerikanskt västerndrama från 1992. Cora och hennes syster har precis anlänt till den nya världen och ska eskorteras till sin far överste Munro av en trupp brittiska soldater. Då blir de överfallna av indianer med krigaren Magua i spetsen som har en hämnd att utkräva mot översten. De brittiska soldaterna slaktas men Cora och hennes syster räddas i sista sekund av Falköga, en vit pälsjägare uppfostrad av en mohikanstam. Falköga lovar att föra Cora och hennes syster till deras pappa och under resans gång förälskar sig Cora och Falköga i varandra. Tillsammans måste de överleva ödemarken, kriget och Magua som jagar dem. Michael Mann är en mästare då han arbetar med foto och ljus vilket syns tydligt i både ”Den siste mohikanen” samt i filmer som ”Manhunter”, ”Heat” och ”The Insider”. Kemin mellan filmens huvudrollsinnehavare Daniel Day Lewis och Madeleine Stowe är stark och båda levererar strålande rolltolkningar.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 22:05. Läs mer om Den siste mohikanen

Transformers

TransformersAmerikansk action från 2007. Tonårskillen Sam hamnar mitt i striden mellan två utomjordiska robotklaner: de godsinnade Autobots och de fientliga Decepticons.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00. Läs mer om Transformers

Peeping Tom – en smygtittare

Peeping Tom - en smygtittareBrittisk skräckthriller från 1960. Om Mark som när han var lite filmades av sin pappa, som ville studera sonens beteende vid rädsla. I vuxen ålder arbetar Mark som fotograf och på sin fritid filmar han kvinnor som han utsätter för dödligt våld. Så en dag möter Mark sin granne Helen, ska hon bli hans nästa offer?

Trailer:

Filmen visas på SVT1 med start klockan 23:00. Läs mer om Peeping Tom – en smygtittare

Father figures

Father figuresAmerikansk komedi från 2017. Två bröder ger sig i vuxen ålder ut på en händelserik road trip för att bena ut vem som är deras riktige far. Det visar sig att det finns flera kandidater som kan vara aktuella.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 22:00. Läs mer om Father figures

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *