Kvällens filmer: Drive Angry, Ur Svennis skugga, En profe…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Drive Angry, Ur Svennis skugga, En profet, X-Men 2, Man of the Year

Drive Angry

Drive AngryMilton är en hårdnackad brottsling som brutit sig ut från helvetet för att hitta den ondskefulla kulten som mördade hans dotter och kidnappade hans barnbarn. Han slår sig ihop med Piper – en tuff servitris som söker egen försoning.

Trailer för Drive Angry

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 22:55

Ur Svennis skugga

Svensk dokumentär från 2015. Tord Grip är 1.72, men ändå en av de stora i svensk fotboll. Landslagsman och allsvensk silvermedaljör, bagaren från Ytterhogdal, som genom fotbollen fick världen som arbetsplats. Men ständigt i skuggan av Svennis som han en gång utsåg som sin hjälptränare i Degerfors. En film om fotboll och om kärlek, om livet och döden, och om dragspelet som glädje och tröst. En film av Tom Alandh om Tord Grip, i helfigur.

Filmen visas på SVT2 klockan 20:00 – 21:00

En profet

Fransk-italienskt kriminaldrama från 2009. Malik, en 19-årig arab, är i början av en sex år lång vistelse i franskt fängelse. Han har inga vänner på insidan och hamnar snart i korsikanske tuffingen Césars våld. César beordrar Malik att döda en medfånge eller dödas själv. Efter att ha slutfört uppgiften hemsöks Malik av uppenbarelser av mannen som han mördat, men han börjar också ta lektioner för att utbilda sig. Efter hand som hans komplicerade förhållande med César utvecklas börjar den äldre mannen betro Malik med mer och mer farliga uppdrag. Skådespelare: Adel Bencherif, Hichem Yacoubi, Reda Kateb, Tahar Rahim, Niels Arestrup.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:45 – 01:15

X-Men 2

X-Men 2Mutanterna Wolverine, Cyclops och Storm är tillbaka och redo att än en gång kämpa för sina liv under ledning av professor Charles Xavier. Den här gången tvingas de slå sina påsar ihop med sin gamle ärkefiende Magneto och hans gelikar för att bekämpa sin värsta opponent någonsin.Text-TV s.690.

Trailer för X-Men 2

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:40

Man of the Year

Man of the YearSkulle denna man kunna bli nästa president? Superstjärnan Robin Williams spelar Tom Dobbs – en komiker som tagit sig till toppen genom att säga som det är. När han ställer upp i presidentvalet för att kunna gå lös med sina skämt på dem som bestämmer, händer det som ingen kunnat drömma om – han vinner! Från regissören av Good Morning, Vietnam och Wag the Dog kommer en galen komedisuccé med en stjärnspäckad rollista som garanterat kommer att vinna din röst!

Trailer för Man of the Year

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:15