Kvällens filmer: En värsting till syster, A Lot Like Love…

Idag fredag visas följande filmer på TV: En värsting till syster, A Lot Like Love, Broarna i Madison County, Drömfångare, Himlen är oskyldigt blå, Solomon Kane, Bean – den totala katastroffilmen, Dumpad, Mardi Gras: Spring break, Idiotrepubliken, Ett päron till farsa i Las Vegas, Birth, Doc Hollywood, Android Apocalypse, Cubic, Rocksystrar

En värsting till syster

Nattklubbsartisten Deloris råkar bli vittne till ett mord. En gangster ger order om att hon måste röjas ur vägen och polisen gömmer henne på ett säkert ställe, ett kloster.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:00 – 20:00

A Lot Like Love

A Lot Like LoveOliver och Emily träffas för första gången på en flight mellan New York och LA. Båda är säkra på att de är varandras raka motsatser. Tiden går och de träffas med jämna mellanrum under de kommande sju åren, men timingen är aldrig rätt. De kämpar med förhållanden, karriärer och separationer, de träffas oftare och oftare och berättar allt för varandra. I sökandet efter den stora kärleken kommer de på att det som de har tillsammans kanske är just det.

Trailer för A Lot Like Love

Filmen visas på Kanal 5 klockan 20:00 – 22:00

Broarna i Madison County

Robert Kincaid är i Madison County för att fotografera de täckta broarna i området men åker vilse. Han stannar vid en liten gård för att fråga om vägen. Den italienskfödda Francesca Johnson, vars man och barn är bortresta, bor på gården och erbjuder sig att hjälpa honom. De upptäcker att han en gång varit i hennes hemstad i Italien och att de har mycket att prata om. Efter detta möte förändras deras liv för all framtid.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:40

Drömfångare

Fyra vänner ger sig ut på sin årliga jaktresa i Maines snötäckta skogar. Men när de hjälper en gammal man som nästan frusit ihjäl ute i snön börjar det hända underliga saker. Djur flyr från skogen och den gamla mannen visar sig inte vara riktigt frisk. Så småningom utvecklas deras oskyldiga jaktäventyr till ett mardrömsscenario där utomjordingar försöker ta över jorden. Efter en Stephen King-roman.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:40 – 03:20

Himlen är oskyldigt blå

Svenskt drama från 2010. Det är sommaren 1975. Martin har just tagit studenten och lämnar stadens betong för ett sommarjobb i Stockholms skärgård. Han träffar sitt livs kärlek samtidigt som han tas under segelklubbrestaurangchefens vingars beskydd. Restaurangchefen är en playboy i centrum av societeten. Men en betydligt mörkare verklighet gömmer sig bakom den idylliska skärgårdens glamorösa fasad. Innan Martin egentligen förstår vad som pågår hamnar han mitt i en av de största skandalerna i svensk kriminalhistoria. Inspirerad av en sann historia. Skådespelare: Josefin Ljungman, Amanda Ooms, Björn Kjellman, Bill Skarsgård, Peter Dalle.

Filmen visas på SVT1 klockan 21:30 – 23:20

Solomon Kane

Solomon KaneFransk–brittisk-tjeckiskt actionäventyr från 2009. Solomon Kane är en 1500-talssoldat som fördöms på grund av sina onda handlingar och svär sig till ett liv av godhet och fred. Men när ondskan åter kryper fram tvingas Kane plocka upp både värja och flintlåspistol. Skådespelare: Pete Postlethwaite, Patrick Hurd-Wood, Max von Sydow, James Purefoy.

Trailer för Solomon Kane

Filmen visas på SVT1 klockan 23:55 – 01:35

Bean – den totala katastroffilmen

Brittisk komedi från 1997. Ett konstgalleri i Los Angeles har återköpt landets främsta konstverk Whistler’s Mother från utlandet. Man bjuder in Englands främste konstexpert att närvara vid den högtidliga avtäckningen. Men britterna skickar istället sin mest inkompetente medarbetare för att bli av med honom en tid. De skickar Mr Bean och katastroferna avlöser snart varandra. Skådespelare: Pamela Reed, Harris Yulin, Burt Reynolds, John Mills, Rowan Atkinson, Peter MacNicol.

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 21:50

Dumpad

Amerikansk komedi från 2008. När Sarah Marshall dumpar musikern Peter Bretter för rockstjärnan Aldous Snow, rasar hela Peters värld. Hans bästa vän föreslår att han ska resa iväg till Hawaii för att glömma sina sorger. På Hawaii träffar han den vackra Rachel Jansen, men får en chock när han ser både Aldous och Snow där. Skådespelare: Kristen Bell, Russell Brand, Jason Segel.

Filmen visas på TV3 klockan 21:50 – 00:05

Mardi Gras: Spring break

Amerikansk dramakomedi från 2011. Tre killar går sista året på college och har svårt att få till det med det motsatta könet. Deras lösning är en roadtrip till Mardi Gras där ölet flödar och heta tjejer gärna lyfter på tröjan. De klär sig i kvinnokläder, bryter sig in i Carmen Electras hotellrum, deltar i en skandalös sexshow och råkar spränga en avföringsbomb i en flott hotellobby. Kommer deras vildaste drömmar slå in?. Skådespelare: Josh Gad, Bret Harrison, Nicholas D’Agosto.

Filmen visas på TV3 klockan 01:05 – 02:40

Idiotrepubliken

Amerikansk komedi från 2006. Joe Bowers arbetar som bibliotekarie inom det amerikanska försvaret. Han är en medelmåtta som inte har några lysande framtidsutsikter. När försvaret ska genomföra ett topphemligt experiment väljs Joe ut som deltagare. Tillsammans med Rita, en prostituerad, ska han sövas ner i ett år. Någonting går fel och Rita och Joe vaknar upp år 2505 till en värld som ser helt annorlunda ut än när de somnade. Skådespelare: Dax Shepard, Terry Alan Crews, David Herman, Luke Wilson, Maya Rudolph.

Filmen visas på TV3 klockan 03:25 – 04:50

Ett päron till farsa i Las Vegas

Amerikansk komedi från 1997. Clark Griswold reser med sin familj till Las Vegas. De skall avverka alla sevärdheter och roliga attraktioner. Men i spelstaden finns också oändliga möjligheter att både spela och klanta bort sina pengar. Skådespelare: Randy Quaid, Marisol Nichols, Ethan Embry, Chevy Chase, Beverly D’Angelo.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:05

Birth

BirthAmerikanskt drama från 2004. Det har tagit Anna tio år att komma på fötter efter hennes mans död, men nu ser framtiden återigen ljus ut. Hon är kär och ska snart gifta sig med sin nye pojkvän. Då blir Anna plötsligt uppsökt av en tioårig pojke som påstår sig vara en reinkarnation av hennes döde man Sean. 2014. Skådespelare: Lauren Bacall, Peter Stormare, Nicole Kidman.

Trailer för Birth

Filmen visas på TV4 klockan 00:05 – 02:00

Doc Hollywood

Doc HollywoodAmerikansk komedi från 1991. Plastikkirurgen Benjamin Stone har fått ett nytt jobb i LA, men på vägen dit kör han vilse och rakt in i ett staket i den lilla staden Grady. Som straff får han 32 timmars samhällstjänst. Han tvingas arbeta på stadens sjukhus och blir lite småkär i ambulansföraren Lou. 20/2. Skådespelare: Julie Warner, Woody Harrelson, Michael J Fox.

Trailer för Doc Hollywood

Filmen visas på TV4 klockan 02:00 – 04:15

Android Apocalypse

Android ApocalypseI framtiden har jorden gått under, förutom en liten stad. För att klara sig bygger de överlevande människoliknande robotar som gör deras hundjobb. En galen vetenskapsman mixtrar med att göra en robotarmé som är 100% mänsklig, som ska mörda alla återstående människor. Men vad han inte räknar med är att de kan vända sig mot honom, vilket är precis vad som händer…

Trailer för Android Apocalypse

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00

Cubic

Ett tredje världskrig har härjat på jorden och en stor del av världens befolkning har försvunnit. Ur askan stiger framtidslandet Libria under ledning av Fadern. Fadern tror att människans sinnesstämning bidragit till jordens ödeläggande konflikter och bestämmer sig därför för att eliminera känslor. Alla människor måste dagligen ta en dos Prozia II som tar död på alla känslor annars stundar avrättning. John Preston arbetar som polis och har i uppdrag att finna och straffa alla känsloförbrytare. En dag glömmer dock John själv att ta sin medicin och får plötsligt ett helt nytt perspektiv på livet…

Filmen visas på TV6 klockan 23:00 – 01:10

Rocksystrar

Under det glada 60-talet levde Suzette och Lavinia som groupies och umgicks med alla de stora rockstjärnorna. Två decennier har gått sedan dess och de två gamla vännerna har gått vidare med sina liv. När de strålar samman igen står det dock klart att deras frändskap är starkare än någonsin!

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:00