Kvällens filmer: Upp, Kick-Ass, A Dangerous Man, Harry Po…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Upp, Kick-Ass, A Dangerous Man, Harry Potter och den flammande bägaren, X-Men 2, The Roommate, Stopp! Annars skjuter morsan skarpt, The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1, House at the End of the Street, Soul Survivors

Upp

Carl Fredriksson är en pensionerad ballongförsäljare som bestämmer sig för att äntligen uppfylla sin dröm. Med hjälp av tusentals ballonger fastbundna på sitt hus flyger han iväg på sitt livs resa till Sydamerika. För sent upptäcker Carl att Oskar, en överenergisk 8-årig scout, befinner sig på Carls veranda. Världens mest osannolika par hamnar mitt i ett spännande äventyr i Sydamerika och möter nya vänner; Dogge, en talande hund, och Kenneth, den sällsynta fågeln som inte kan flyga.
Svenska röster: Sten Ljunggren, Henrik Dorsin, Magnus Härenstam, Nils Eklund, Andreas Rothlin Svensson, Ole Ornered, Zara Larsson, Steve Kratz, Erik Ahrnbom, Elias Eiding, Fredrik Hiller, Niklas Romson, Anita Molander. Regi: Pete Docter, Bob Peterson.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:10 – 20:00

Kick-Ass

Behöver man mer än en mask för att vara superhjälte? Dave Lizewski har gjort det många av oss drömt om att göra: Tagit klivet från en töntig tonåring till en stenhård superhjälte. Och det är enklare än du tror. Bara på med en mask och ner i långkalsongerna och… KICK ASS!

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:35 – 23:55

A Dangerous Man

Efter 15 år bakom galler är den oskyldigt dömde Shane Daniels åter fri. När han blir vittne till en blodig uppgörelse där den ryska maffian är inblandad kastas han in i ett brutalt gisslandrama. Med den nyvunna friheten som insats måste han kämpa mot skrupulösa gangstrar för att rädda en flicka.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:55 – 01:45

Harry Potter och den flammande bägaren

En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld – ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten. Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp. Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.

Filmen visas på TV3 klockan 18:30 – 21:30

X-Men 2

Mutanterna Wolverine, Cyclops och Storm är tillbaka och redo att än en gång kämpa för sina liv under ledning av professor Charles Xavier. Den här gången tvingas de slå sina påsar ihop med sin gamle ärkefiende Magneto och hans gelikar för att bekämpa sin värsta opponent någonsin.Text-TV s.690.

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 00:15

The Roommate

Hon är söt. Hon är lojal. Hon är psykotisk. Och, oturligt nog för college-förstaårsstudenten Sara, är hon rumskompisen. När Sara anländer till skolan finner hon en ny kärlek i Stephen och blir snabbt vän med sin rumskompis Rebecca. Det som börjar som kamratskap blir snart obehagligt, och Sara står öga mot öga med den skrämmande insikten att hennes nya bästa vän är manisk, obalanserad… och kanske till och med en mördare!

Filmen visas på TV3 klockan 00:15 – 02:05

Stopp! Annars skjuter morsan skarpt

Polisen Joe får besök av sin högljudda och skjutglada mamma. Till hans förfäran vill mamman stanna kvar för att hjälpa honom att ”ordna upp hans liv”, som hon säger. Mamma lägger sig i Joes kärleksliv och dessutom jobbet! Mamma tror sig nämligen veta exakt hur man rensar upp i den undre världen.

Filmen visas på TV6 klockan 16:20 – 18:00

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1

I The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 måste Bella och Edward och de de älskar hantera kedjan av konsekvenser som förorsakas av ett bröllop, smekmånad, och ett barns tumultartade födelse… som för med sig en oförutsedd och chockerande utveckling för Jacob Black.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

House at the End of the Street

Den nyskilda Sarah (Elisabeth Shue) och hennes dotter Elissa (Jennifer Lawrence) vill börja om på nytt och hittar sitt drömhus i en liten ort på landet. Men när skrämmande och oförklarliga händelser äger rum, märker Sarah och Elissa att staden överskuggas av en kuslig hemlighet. Några år tidigare dödade en flicka sina föräldrar i huset intill medan paret låg i sängen. Sen försvann flickan. Den enda som blev kvar var hennes bror, Ryan (Max Thierot). Mot Sarahs vilja inleder Elissa ett förhållande med enstöringen Ryan, och ju mer de umgås med varandra, desto djupare dras de in i mysteriet som medför mycket större faror än de hade trott.

Filmen visas på TV6 klockan 23:20 – 01:25

Soul Survivors

De fyra collegestuderande vännerna Cassie, Sean, Matt och Annabel har tagit sig till en vild fest i en gammal kyrka. Då några festdeltagare blir för närgånga mot flickorna beslutar sig sällskapet för att lämna festen. På väg hem inträffar något fruktansvärt: Sean omkommer i en bilolycka där Cassie var förare. Cassie är snart tillbaka på skolan efter olyckan. Hon har starka skuldkänslor och plågas av skrämmande minnen av människorna på festen, samt hallucinationer. Eller är det hallucinationer? Försöker någon få henne att tappa förståndet? Har hon blivit galen eller befinner hon sig i en odefinierad gråzon mellan de levande och de döda?

Filmen visas på TV6 klockan 01:25 – 03:00