Kvällens filmer: Eraser, Moonrise kingdom, Contraband, I …

Idag fredag visas följande filmer på TV: Eraser, Moonrise kingdom, Contraband, I spindelns nät, Collateral damage, Arena, Den vilda jakten på stenen, The Beverly Hillbillies

Eraser

EraserLee Cullen arbetar inom den amerikanska försvarsindustrin och råkar få veta att en av hennes chefer planerar att smuggla ut ett nytt förstörelsevapen ur landet. Hon svävar i livsfara, men får hjälp av John Kruger, en expert på att radera ut vittnens identiteter för att skydda dem från fiender.

Trailer för Eraser

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:25 – 02:40

Moonrise kingdom

Moonrise KingdomAmerikansk dramakomedi från 2012. Två förälskade 12-åringar ingår en hemlig pakt om att rymma ut i vildmarken på ön där de bor. Efter att planen har satts i verket letar en skallgångskedja efter dem. Samtidigt som letandet är i full gång bryter en storm ut, vilket drastiskt påverkar livet på ön. Skådespelare: Jason Shwartzman, Tilda Swinton, Kara Hayward, Jared Gilman, Frances McDormand, Bruce Willis, Bill Murray, Edward Norton.

Trailer för Moonrise kingdom

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:15

Contraband

ContrabandAmerikanskt kriminaldrama från 2012. Chris har sedan länge gett upp sin brottsliga bana, men efter att hans svåger klantar till en knarkaffär tvingas Chris att åter göra det han gör bäst. Chris är en legendarisk smugglare och samlar ihop ett team med hjälp av sin bäste vän, Sebastian, för en sista räd i Panama. De hoppas att inom en snar framtid återvända med miljoner i falska sedlar. Saker och ting går dock på tok och med bara timmar på sig att få tag i pengarna måste Chris använda sina rostiga färdigheter för att styra ett kriminellt nätverk med grymma knarkbossar, snutar och torpeder, innan hans fru och söner blir deras måltavla. Skådespelare: Kate Beckinsale, Ben Foster, Lukas Haas, Mark Wahlberg, Giovanni Ribisi.

Trailer för Contraband

Filmen visas på TV3 klockan 00:20 – 02:30

I spindelns nät

I Spindelns NätAmerikanskt drama från 2001. När en senators dotter blir kidnappad kontaktar förövaren polisen Alex Cross. Det underliga med fallet är att gärningsmannen inte kommer med några krav på lösensumma. Cross börjar sätta samman en psykologisk profil på gärningsmannen och tillsammans med agenten Jezzie Flannigan börjar han undersöka fallet. Skådespelare: Monica Potter, Michael Wincott, Morgan Freeman.

Trailer för I spindelns nät

Filmen visas på TV4 klockan 22:40 – 01:00

Collateral damage

Collateral DamageAmerikansk action från 2002. Brandmannen Gordy Brewer förlorar hela sin familj i en terrorattack. Hjärnan bakom dådet är en ökänd colombiansk terrorist, men myndigheterna verkar inte ha för avsikt att ta upp jakten på honom. Gordy bestämmer sig därför för att själv bege till Columbias djungler och se till att rättvisa skipas. Skådespelare: Francesca Neri, Elias Koteas, Arnold Schwarzenegger.

Trailer för Collateral damage

Filmen visas på TV4 klockan 01:00 – 03:20

Arena

ArenaDavid Lord, en brandman från Denver, råkar ut för en bilolycka tillsammans med sin gravida fru. Hans fru dör, medan han själv överlever, och efteråt blir han alkoholist. En kväll förför en mystisk kvinna honom på en bar och efter en natt med henne hamnar David på en modern gladiatorarena där män slåss till döden för att underhålla en publik via internet.

Trailer för Arena

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 00:00

Den vilda jakten på stenen

Författarinnan Joan Wilder skriver romantiska och spännande böcker, men lever ett tråkigt liv. En dag får hon ett mystiskt paket, som visar sig innehålla den summa pengar som hon behöver för att köpa loss sin syster som har blivit kidnappad i Colombia. Helt på egen hand reser hon för att rädda sin syster från kidnapparnas onda klor. Men hon hamnar på fel buss, och hamnar i djungeln – tills det att hon träffar Jack Colton. Han påminner om flera av karaktärerna i hennes böcker…

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:05

The Beverly Hillbillies

The Beverly HillbilliesJed Clampett, överhuvud i en familj bestående av oräkneliga ”lantisar”, stöter plötsligt på enorma oljefyndigheter på sina ägor. Ett antal affärsmän anmäler sig genast för att hjälpa Jed i hans nya ekonomiska situation. Familjen flyttar från djupaste Arkansas till det mera ståndsmässiga. Beverly Hills. Två svindlare nästlar sig in i familjen: den kvinnliga boven hoppas gifta sig till Clampetts pengar men avslöjas av den rådiga farmodern och en uppfinningsrik sekreterare.

Trailer för The Beverly Hillbillies

Filmen visas på TV8 klockan 01:00 – 02:55