Kvällens filmer: Mannen som älskade Yngve, The Bourne Ult…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Mannen som älskade Yngve, The Bourne Ultimatum, The Break-Up

Mannen som älskade Yngve

Norskt drama från 2008. Det är november 1989, Berlinmuren har precis fallit och Jarle som går på gymnasiet i Stavanger är lyckligt ovetande om att världen står i förändring. Han har allt en 18-åring kan tänka sig. Men så dyker plötsligt Yngve upp, den nye killen i klassen, och inget är längre som förr. Filmen är den första av tre fristående filmer som baseras på Tore Renbergs romansvit om Jarle Klepp. Skådespelare: Arthur Berning, Ida Elise Broch, Joergen Langhelle, Rolf Kristian Larsen, Ole Christoffer Ertvåg.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:45 – 00:20

The Bourne Ultimatum

The Bourne UltimatumBourne tvingas ännu en gång att komma ut från sitt gömställe – denna gång av Londonreportern Simon Ross, som försöker avslöja Operation Blackbriar i en serie tidningsartiklar. Bourne organiserar ett möte med Ross men inser genast att de blir avlyssnade. Information från reportern rör upp nya minnen, och Bourne måste en gång för alla konfronteras med sitt mörka förflutna medan han samtidigt försöker undkomma The Company och dess försök att utplåna honom.

Trailer för The Bourne Ultimatum

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

The Break-Up

The Break-UpVince Vaughn och Jennifer Aniston spelar huvudrollerna i The Break-Up, som börjar där de flesta romantiska komedier redan har slutat – när de håller på att driva varandra till vansinne! Brooke (Aniston) får nog och gör slut med sin pojkvän Gary (Vaughn) efter deras senaste ”varför-kan-du-aldrig-gräl”. Vad som följer är en sanslös uppvisning i försoningsförsök, illasinnade planer och sluga knep som uppmuntras av deras vänner och förtrogna? samt av en och annan total främling! När ingen av dem vill flytta från lägenheten de delar, är den enda lösningen att de fortsätter att bo ihop som bråkande rumskamrater – tills en av dem har fått nog!

Trailer för The Break-Up

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:05