Kvällens filmer: Firewall, Astronaut Farmer, High crimes,…

Firewall, Astronaut Farmer, High crimes, The Break-Up, Härmed förklarar jag er Chuck och Larry, Stranger than fiction, Tomcats, Tretton dagar, John Q, Lavendelflickorna

Firewall

22:00 – 00:05

FirewallJack Stanfield är säkerhetschef på en internationell storbank.

Astronaut Farmer

19:55 – 22:00

Amerikanskt drama från 2006. Charles Farmers livsdröm är att bli astronaut. Efter utbildningen till rymdingenjör blir han antagen till NASA:s astronautprogram. När hans far dör tvingas han att återvända hem för att rädda familjens bondgård. Men Charles vill inte ge upp sin dröm utan börjar i hemlighet bygga en egen rymdraket. När han försöker köpa raketbränsle sätts han under bevakning av FBI på order av regeringen som vill hindra honom från att resa ut i rymden. Åldersgräns 7 år.

High crimes

22:00 – 23:50

High CrimesAmerikansk långfilm från 2002. En lyckligt gift och framgångsrik advokat chockas när hennes make blir gripen av FBI. Han anklagas för att tidigare begått krigsförbrytelser, vilket han säger sig vara oskyldig till. Hon bestämmer sig för att försvara sin man. HD.

The Break-Up

20:00 – 22:10

The Break-UpKonsthandlaren Brooke (Jennifer Aniston) känner sig ouppskattad och försummad av sin omogne pojkvän Gary (Vince Vaughan), och bestämmer sig efter två år tillsammans för att göra slut för att få honom att sakna henne. Men Gary missförstår hennes intentioner. Detta är början på ett krig som ingen kan vinna.

Härmed förklarar jag er Chuck och Larry

22:10 – 00:25

Chuck Levine och Larry är brandstationens stoltheter: två straighta singelkillar som skulle göra vad som helst för varandra och som alltid ställer upp. Chuck står i tacksamhetsskuld till Larry, som en gång räddat hans liv i en brand, och Larry ber honom att återgälda skulden när en byråkratisk regel förhindrar honom att lägga till sina barn som förmånstagare i hans livförsäkring. Allt Chuck behöver göra är att skriva under som Larrys partner i några formulär. Chuck och Larry tvingas nu låtsas vara ett förälskat nygift par, men när en byråkratisk försäkringsagent blir misstänksam, hamnar parets arrangemang på löpsedlarna. Efter att ha överlevt den obligatoriska smekmånaden och undvikit att avslöjas upptäcker de fördelarna med att hålla ihop som en familj.

Stranger than fiction

23:50 – 02:05

Stranger Than FictionAmerikansk dramakomedi från 2006. Harold Crick arbetar på skattemyndigheten och har i tolv år levt ett rutinmässigt liv. Men en dag förändras allt när Harold hör plötsligt en berättarröst i sitt huvud som i detalj skildrar hans förehavanden. Harold känner igen rösten, en författare han sett på tv, Kay Eiffel. Samtidigt dyker Ana Pascal upp i hans liv och Harold blir förälskad. Men när berättarrösten avslöjar att Harold ska dö måste han försöka hitta Kay Eiffel och försöka övertala henne att ändra slutet på sin historia. Åldersgräns 11 år.

Tomcats

22:00 – 00:00

TomcatsFör sju år sedan ingick ett gäng grabbar en pakt som gick ut på att den som lyckades förbli ungkarl längst av dem, skulle få en stor summa pengar av de andra. Nu, efter att ha förlorat en massa pengar i Las Vegas, måste Michael snabbt se till att vännen Kyle gifter sig, så att han själv kan vinna vadet och betala tillbaka sin spelskuld. Ett problem uppstår dock när Michael faller för tjejen han valt ut åt Kyle…

Tretton dagar

01:05 – 03:40

I oktober 1962 stod världen på randen till en ofattbar katastrof. Ett förödande kärnvapenkrig mellan USA och Sovjet var mycket nära när amerikanerna via sitt övervakningsflyg fick veta att Sovjet var på väg att placera raketer på Kuba. I 13 dagar arbetade president John F Kennedy och hans närmaste rådgivare i Vita Huset dygnet runt för att hitta en lösning på problemet och avvärja krisen.

John Q

01:30 – 03:40

John QJohn Quincy Archibalds son Michael kollapsar på grund av hjärtfel under en fotbollsmatch. John kör Michael till akuten, där han får veta ett Michaels enda hopp är en hjärttransplantation. Johns försäkring täcker dock inte kostnaderna för operationen, och John Q. tar därför sjukhuspersonalen och patienterna som gisslan tills läkarna går med på att genomföra den.

Lavendelflickorna

02:05 – 04:10

Brittiskt drama från 2004. De två systrarna Ursula och Janet bor i en fiskeby i Cornwall. En morgon, efter en storm, ser systrarna en man som nästan drunknat, på en bänk i trädgården. De tar hand om mannen och får veta att han är polack. Det visar sig att han är en talangfull violinist och att hans båt var på väg till Amerika där han hoppades på att få ett bättre liv. Det dröjer inte länge förrän systrarna blir väldigt förtjusta i honom. Men andra i staden har sina misstankar mot honom och när han blir vän med den tyska kvinnan Olga är konflikten ett faktum. Barntillåten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *