Kvällens filmer: Gnomeo och Julia, Brüno, Ett perfekt mor…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Gnomeo och Julia, Brüno, Ett perfekt mord, Will Hunting, Somewhere, Machine gun preacher, Down in the valley, Mamma Mia!, Breakfast club, Trubbel i paradiset, Den siste actionhjälten, Pineapple express, Ett päron till farsa, Sjätte sinnet

Gnomeo och Julia

Gnomeo och JuliaBrittisk-amerikanskt animerat äventyr från 2011. Trädgårdstomtarna Gnomeo och Julia har lika många hinder att överkomma som sina kvasinamnar när de hamnar mitt i en grannfejd. Men bland rosa plastflamingor och gräsklipparrallys, kan det unga paret finna varaktig lycka?. Regissör: Kelly Asbury.

Trailer för Gnomeo och Julia

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:25 – 20:00

Brüno

Amerikansk komedi från 2009. Bruno är en homosexuell österrikisk modeguru. I sin strävan att bli berömd bestämmer han sig för att flytta till Los Angeles för att lansera sin kändiskarriär. Inget kan stoppa honom nu. Bruno försöker förföra en presidentkandidat, adopterar en afrikansk bäbis och provocerar nästan fram ett upplopp efter en boxningsmatch i Texas. Outande av bondläppars fördomar går här hand i hand med dolda-kameran trick.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:15

Ett perfekt mord

Amerikansk thriller från 1998. Den framgångsrike affärsmannen Steven Taylor och hans vackra unga hustru Emily är det till synes perfekta paret. Emily är dock djupt olycklig i äktenskapet och håller sig med en älskare, den bohemiske konstnären David Shaw. Vad Emily inte vet är att Steven känner till hennes förbindelse och planerar att mörda henne.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:15 – 01:25

Will Hunting

Will HuntingAmerikanskt drama från 1997. Stökige Will är bara intresserad av att umgås med sina polare, men en professor upptäcker att han är rena mattegeniet. I stället för att dömas till ett fängelsestraff får Will chansen att göra något vettigt av sitt liv.

Trailer för Will Hunting

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:35

Somewhere

SomewhereAmerikansk dramakomedi från 2010. Den skandalomsusade skådespelaren Johnny Marco lever ett bekymmerslöst lyxliv i Hollywood. Spriten flödar, kvinnor avverkas på löpande band och fjäskande fans får hans huvud att svälla. Men allt förändras den dag hans elvaåriga dotter Cleo oväntat dyker upp. 2013.

Trailer för Somewhere

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Machine gun preacher

Machine Gun PreacherAmerikansk action från 2011. Den före detta mc-knutten och gängmedlemmen Sam Childers tar det livsomvälvande beslutet att åka till Östafrika. Syftet är att hjälpa till att reparera hem som förstörts i inbördeskriget upprörs han av de vedervärdiga fasor som områdets sårbara befolkning utsätts för, speciellt barnen. Sam ignorerar varningarna från andra mer erfarna biståndsarbetare och bryter mark för ett barnhem där det behövs mest – mitt i ett territorium som kontrolleras av den brutala Lord’s Resistance Army (LRA), en avfällingsmilis som tvingar ungdomar att bli soldater innan de ens kommit upp i tonåren. Men för Sam är det inte nog att skydda LRA:s potentiella offer. Fast besluten att rädda så många som möjligt leder han beväpnade uppdrag djupt in i fiendeterritorium för att hämta kidnappade barn, återupprätta harmoni i deras liv – och så småningom i sitt eget.(c)

Trailer för Machine gun preacher

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 00:35

Down in the valley

Down in the ValleyAmerikanskt drama från 2005. När Tobe träffar Harlan blir hon genast förälskad trots att han är dubbelt så gammal som henne. 2008.(c)

Trailer för Down in the valley

Filmen visas på Sjuan klockan 02:30 – 04:35

Mamma Mia!

Mamma Mia!Brittisk-amerikansk musikal från 2008. Till en bakgrund av klassiska Abba-sånger får vi här i filmversionen av succémusikalen träffa den tjugoåriga Sophie. Sophie och hennes mor Donna bor på en liten grekisk ö. Sophie är mitt uppe i sina bröllopsförberedelser när hon upptäcker att en av tre olika män kan vara hennes okända far. För att ta reda på vem som är hennes far så bjuder hon alla tre männen till sin grekiska barndomsö där bröllopet kommer att äga rum. Detta utan hennes mamma Donnas vetskap.

Trailer för Mamma Mia!

Filmen visas på SVT1 klockan 16:05 – 17:50

Breakfast club

Breakfast ClubAmerikanskt drama från 1985. En olikartad grupp gymnasieelever har kvarsittning på skolan en lördag och upptäcker att de har mer gemensamt än vad de tidigare trott. För att få tiden att gå börjar de prata med varandra och sakta men säkert lär de sig att förstå varandra.

Trailer för Breakfast club

Filmen visas på SVT1 klockan 00:20 – 01:55

Trubbel i paradiset

Trubbel i ParadisetAmerikansk komedi från 2009. Fyra par reser till en paradisö på lyxsemester, men väl på plats upptäcker de till sin fasa att intensiv parterapi är en obligatorisk del av resan.

Trailer för Trubbel i paradiset

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:15

Den siste actionhjälten

Amerikansk action från 1993. Danny älskar actionhjälten Jack Slater och av en vän får han en magisk biobiljett till den senaste Slater-rullen. I salongen dras Danny helt plötsligt in i filmduken. Han hamnar i en låtsasvärld där de goda alltid segrar. Murray Abraham, Art Carney, Joan Plowright, Arnold Schwarzenegger, Charles Dance.

Filmen visas på TV3 klockan 00:15 – 02:35

Pineapple express

Pineapple ExpressAmerikansk actionkomedi från 2008. Dale Danton extraknäcker som delgivare. Han besöker bara den lika lata langaren Saul Silber, när han köper gräs. Och särskillt när han köper en ny sorts gräs – Pineapple Express. När Dale ensam bevittnar en korrumperad snut mörda stans mest ökända knarkarkung, drabbas han av panik och tappar sin joint med Pineapple Express.

Trailer för Pineapple express

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

Ett päron till farsa

Amerikansk komedi från 1983. Familjen Griswold beger sig ut på en semester med förvecklingar. Slutdestinationen är nöjesparken Wallys World. På vägen lyckas de få sin bil plundrad på delar, hämta upp grälsjuka faster Edna och undvika en katastrof då de kraschar genom en vägskylt. När de äntligen kommer fram till nöjesparken är den inte vad de förväntar sig, men Clark vägrar att acceptera ett nederlag och hamnar i trubbel med parkens säkerhetsvakt. ).

Filmen visas på TV6 klockan 23:20 – 01:25

Sjätte sinnet

Amerikansk thriller från 1999. Psykologen Malcolm Crowe tar sig an åttaårige Cole Sear. Samtidigt börjar han tvivla på sitt eget äktenskap. Han misstänker att hans fru har en älskare. När Cole berättar för Malcolm att han besöks av döda personer som ber honom om hjälp, inser Malcolm att han inte kan hjälpa Cole. Men Cole ber honom att fortsätta behandla honom.

Filmen visas på TV6 klockan 01:25 – 03:25