Kvällens filmer: Green zone, Pippa Lees hemliga liv, Feve…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Green zone, Pippa Lees hemliga liv, Fever pitch, State of play, Miami vice, Of two minds, Horrible bosses, forts, Unthinkable, Vägen, Die Hard – hämningslöst, Revolver, Thursday, Art of War III: The Retribution, The Game

Green zone

Green ZoneFransk-amerikansk-brittisk action från 2010. Efter den amerikanske invasionen av Irak 2003 får officeren Roy Miller och hans män i uppdrag att hitta de massförstörelsevapen som Saddam sägs ha. CIA agenten Marty berättar för Miller att det inte existerar några vapen, och att de bara är ett svepskäl för USA att ta kontroll över landet. Även reportern Lawrie Dayne är misstänksam, enligt hennes källor ska vapnen finnas. Miller börjar jakten på sanningen, och frågan är vem han kan lita på. Skådespelare: Greg Kinnear, Yigal Naor, Jason Isaacs, Matt Damon.

Trailer för Green zone

Filmen visas på SVT1 klockan 22:10 – 00:05

Pippa Lees hemliga liv

Pippa Lees hemliga livAmerikanskt drama från 2009. Pippa Lee är i 50-årsåldern och har allt hon kan önska sig. Men efter en plötslig förändring befinner hon sig på gränsen till ett sakta sammanbrott. Skådespelare: Alan Arkin, Winona Ryder, Ryan McDonald, Robin Wright, Mike Binder.

Trailer för Pippa Lees hemliga liv

Filmen visas på SVT1 klockan 00:10 – 01:45

Fever pitch

Fever PitchAmerikansk komedi från 2005. Attraktionen är omedelbar mellan gymnasieläraren Ben Wrightman och affärskvinnan Lindsay Meeks. Kan de få förhållandet att fungera trots olikheterna?. Hon är arbetsnarkoman, medan han älskar sina lediga sommarlov. Han lever och andas Red Sox, medan hon inte kan skilja Carl Yastrzemski från Johnny Damon. Skådespelare: Jason Spevack, Jack Kehler, Scott Severance, Jimmy Fallon, Drew Barrymore.

Trailer för Fever pitch

Filmen visas på TV3 klockan 16:55 – 19:00

State of play

State of PlayAmerikansk thriller från 2009. Kongressmedlemmen Stephen Collins är blivande stjärna i sitt parti, tills hans forskningsassistent och älskarinna mördas och hemligheter uppdagas. Journalisten Cal McCaffrey hamnar i ett dilemma. Å ena sidan är han en gammal vän till Collins, å andra har en obarmhärtig redaktör som ger honom i uppdrag att rapportera om fallet. När Cal och hans partner Della avslöjar en mörkläggning som hotar att skaka hela landets maktstruktur, upptäcker de åtminstone en sanning, när miljarder dollar står på spel är allas integritet och liv hotade. Skådespelare: Helen Mirren, Rachel McAdams, Robin Wright, Russell Crowe, Ben Affleck.

Trailer för State of play

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 00:00

Miami vice

Miami ViceAmerikansk action från 2006. En informatör, hans familj och två FBI-agenter dödas av en internationell knarksmugglarliga. Poliserna James ”Sonny” Crockett och Ricardo Tubbs får uppdraget att under täckmantel ta reda på vem som läckt information till ligan. Skådespelare: Naomie Harris, Justin Theroux, Elizabeth Rodriguez, Colin Farrell, Jamie Foxx.

Trailer för Miami vice

Filmen visas på TV3 klockan 00:00 – 02:35

Of two minds

Amerikanskt drama från 2012. Billie Davids yngre syster Elizabeth ’Baby’ Davis är schizofren. Efter att deras mor dör tar Billie befälet genom att låta Baby, tillsammans med sin familj, flytta in hos dem. Först anstränger sig alla för att anpassa sig till den nya situationen, men efter att en olycka drabbar sonen, blir det klart för Billie att hennes familj inte kan hantera Babys sjukdom. Därför måste hon fatta ett svårt beslut om den bästa lösningen för både hennes syster och hennes familj. Skådespelare: Joel Gretsch, Alexander Le Bas, Mackenzie Aladjem, Kristin Davis, Tammy Blanchard.

Filmen visas på TV3 klockan 03:50 – 05:20

Horrible bosses, forts

Amerikansk komedi från 2011. De tre vännerna Nick, Dale och Kurt är alla olyckliga, och anledningen är densamma för alla: deras hemska chefer. Men för att åtgärda problemet kommer de på en enkel lösning: de ska alla mörda sin chef. Skådespelare: Charlie Day, Jason Sudeikis, Jason Bateman.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:50

Unthinkable

UnthinkableAmerikansk thriller från 2010. Två FBI-agenter förhör en misstänkt terrorist för att få honom att avslöja var i USA tre kärnvapen kommer att detonera. Skådespelare: Carrie-Anne Moss, Michael Sheen, Samuel L Jackson.

Trailer för Unthinkable

Filmen visas på TV4 klockan 23:50 – 01:50

Vägen

Amerikanskt äventyr från 2009. En far och son vandrar genom ett postapokalyptiskt Amerika. Landskapet ligger stilla, endast grå aska blåser i vinden. Det är så pass kallt att stenarna på marken knäcks. När snön faller är den grå. Himlen är mörk. De hoppas nå varmare klimat, längre söderut. Men de vet egentligen inte vad, om något, som väntar dem där. Det enda de äger är en pistol för att kunna skydda sig mot kannibaler, kläderna de har på sig, en shoppingvagn med matrester – och så har de varandra. Filmen bygger på Cormac McCarthys Pulitzervinnande roman. Skådespelare: Robert Duvall, Guy Pearce, Charlize Theron, Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee.

Filmen visas på TV4 klockan 01:50 – 04:15

Die Hard – hämningslöst

Den hårdföre polisen John McClane är tillbaka, denna gång i New York där han blir indragen i en katt-och-råttalek. En man som kallar sig Simon sätter igång en terrorvåg på New Yorks gator. Han hotar med att bomba staden om McClane inte går med på att leka leken ”Simon says”. Men McClane har baksmälla och är på dåligt humör och är absolut inte upplagd för lekar – speciellt inte den här leken.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:30

Revolver

RevolverJake Green får sällan spela på kasinon då han är ökänd för att alltid vinna. Jake, Billy och deras andra bror Joe deltar i ett privat spel där även maffioson Dorothy Macha deltar. Innan Jake vet ordet av det är han involverad med maffian mot sin vilja.

Trailer för Revolver

Filmen visas på TV6 klockan 23:30 – 01:45

Thursday

ThursdayDen före detta knarklangaren Casey Welles har skolat om sig till arkitekt och lever numer ett stilla liv i förorten tillsammans med sin vackra fru. Hans fridfulla tillvaro får dock ett abrupt slut när hans gamle partner Nick plötsligt dyker upp med väskan full av narkotika. Casey spolar ner de illegala substanserna i toaletten, men det står snart klart att det förflutna är inte fullt så lätt att bli av med.

Trailer för Thursday

Filmen visas på TV6 klockan 01:45 – 03:05

Art of War III: The Retribution

När det inte räcker med internationell diplomati är det dags för extrema handlingar. Agent Neil Shaw är ute på hemligt uppdrag. Hans mål är att förhindra att ett gäng terrorister från Nordkorea får tag på en atombomb. Men när uppdraget blir dödligt dras Shaw in i en kamp för att rädda en vacker samordnare… och åker dit för ett mord han inte begått. Nu är Shaw efterlyst och har bara sin nyblivna partner och den mystiska samordnaren vid sin sida. Han måste lite på sin grymma skicklighet inom kampsport och stentuffa krigarkod för att slå sig fram i Koreas undre värld och hitta terroristerna innan de detonerar bomben på en av FN:s fredsmöten. Nu är det krig, och det är en stor konst.

Filmen visas på TV6 klockan 03:05 – 04:30

The Game

Nicholas Van Orton är en rik bankman, men han är också en enstöring. Samma år som han ska fylla 48, får han ett annorlunda kort i present av sin bror. Kortet är utgivet av ett företag som kallar sig ”Consumer Recreation Services” och som lovar tillträde till en annorlunda fritidssysselsättning. Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV8 klockan 00:20 – 02:45