Kvällens filmer: Irene Huss: Guldkalven, Sherlock Holmes …

Irene Huss: Guldkalven, Sherlock Holmes memoarer, I skuggan av värmen, Crossing Over, Captain America, Captain America: The First Avenger, Down to Earth, The Interpreter, Hell Ride

Irene Huss: Guldkalven

22:00 – 23:55

Svenskt kriminaldrama från 2008. I bakluckan på en bil hittas en man ihjälskjuten och med fingrarna avklippta. Spåren leder Huss upp i samhällets toppskikt till en för henne okänd värld av lyx och rikedom. På det privata planet brottas hon med misstanken att hennes make har en älskarinna (n)

Sherlock Holmes memoarer

00:00 – 01:05

Brittisk kriminalserie från 1994. The golden pince-nez. Holmes får hjälp av sin bror Mycroft i ett fall där sekreteraren till en kedjerökande professor blivit mördad (n)

I skuggan av värmen

22:00 – 23:30

En kärlekshistoria med förhinder. Den bygger på en sann historia och handlar om Eva och Erik som drabbas av den verkligt stora kärleken. Men Eva har en hemlighet för stor att bära – hon missbrukar heroin. Tack vare strikta rutiner har hon lyckats dölja sitt missbruk men när hon träffar Erik ändras allt. Erik är polis och verksam i centrala Stockholm. När sanningen hinner ikapp ställs Eriks kärlek på hårda prov.

Crossing Over

23:35 – 01:25

Varje dag riskerar tusentals människor livet för att korsa gränsen till USA. De som klarar sig över har en svår tillvaro som illegala immigranter – i ett land där uppehållstillståndet är en fråga om liv eller död. De som inte klarar det står ansikte mot ansikte med immigrationspolis Max Brogan.

Captain America

22:25 – 23:05

Amerikansk action från 2011. När Steven inte blir godkänd för militärtjänstgöring under andra världskriget får han i stället chans att delta i ett hemligt forskningsprojekt. Det går ut på att skapa den första supersoldaten. Snart är Steven förvandlad till Captain America och är redo att försvara de amerikanska idealen.

Captain America: The First Avenger

23:15 – 01:05

Amerikansk action från 2011. När Steven inte blir godkänd för militärtjänstgöring under andra världskriget får han i stället chans att delta i ett hemligt forskningsprojekt. Det går ut på att skapa den första supersoldaten. Snart är Steven förvandlad till Captain America och är redo att försvara de amerikanska idealen.

Down to Earth

01:05 – 02:50

Amerikansk komedi från 2001. Lance Bartons liv förändras för alltid när han krockar och en ängel hämtar honom till himlen. Problemet är bara att det skett ett misstag och Lance måste tillbaka till jordelivet igen. Men att återfå sin egen kropp går inte, därför får han i stället överta den något äldre Charles Wellingtons kropp.

The Interpreter

21:00 – 23:30

I rätt korridor, i rätt ögonblick är en viskning allt som behövs för att ändra maktbalansen. Den sydafrikanska FN-tolken Silvia Broome råkar höra en konversation som avslöjar en dödlig hemlighet. En hemlighet som skulle kunna störta regeringen. Nu måste hon hålla sig vid liv tillräckligt länge för att föra informationen vidare

Hell Ride

02:50 – 04:40

Amerikansk actionthriller från 2008. Pistolero, the Gent och Comanche letar efter en skatt som undangömts under mystiska omständigheter. Deras ouppklarade affärer med ett gäng djävulsdyrkare eskalerar till ett regelrätt krig på vägarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *