Kvällens filmer: John Wick: Chapter 2, The mummy, Benjamin Buttons otroliga…

John Wick: Chapter 2

Idag lördag den 13 augusti sänds följande filmer på TV: John Wick: Chapter 2, The mummy, Benjamin Buttons otroliga liv, Grease, Inferno, Trainwreck, Jiddra inte med Zohan, Rain man, Honey, Happy Gilmore, The man who sold his skin

John Wick: Chapter 2

John Wick: Chapter 2Amerikansk thriller från 2017. John Wicks liv som pensionär avbryts för att på nytt anta rollen som världens främsta torped. Begäran kommer från den italienska ledaren Santino D’Antonio som såg till att John kunde undkomma den undre världen. Wick beger sig till Rom, där han försöker avrätta D’Antonios rival och syster Gianna. När mordet misslyckas får Wick en grupp livsfarliga mördare på halsen. Han blir tvungen att använda sig av alla kontakter och alla sina förmågor för att besegra dem, och för att utkräva hämnd mot den man som förrått honom.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 21:00. Läs mer om John Wick: Chapter 2

The mummy

The mummyAmerikansk actionskräckfilm från 2017. Legosoldaten Nick Morton hittar av en slump graven av en kvinnlig farao, Ahmanet, i det antika Egypten under en intensiv vapenstrid i Mellanöstern. När han och den brittiska egyptologen, Jennifer Halsey, försöker att gräva fram relikerna återuppstår Ahmanet från sin sarkofag. Driven av hämnd och med planer att förslava hela mänskligheten.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 20:00. Läs mer om The mummy

Benjamin Buttons otroliga liv

Benjamin Buttons otroliga livAmerikanskt äventyr från 2008. Benjamin Button lever sitt liv baklänges. Han föds som en gammal man och blir sedan kroppsligen yngre för varje år. Samtidigt åldras människorna runt omkring honom. Hans besynnerliga livshistoria tar sin början i New Orleans 1918 och vi får följa honom genom hela 1900-talet.

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 22:10. Läs mer om Benjamin Buttons otroliga liv

Grease

GreaseAmerikansk musikal från 1978. Under ett besök i USA möter Sandy, från Australien, Danny Zuko och de blir förälskade. Till Sandys lycka bestämmer sig familjen för att stanna i USA. När Sandy sedan dyker upp på Dannys skola reagerar han inte som hon hoppats. Danny är ledare för det coola gänget T-birds och har ett rykte att leva upp till och Sandy passar inte in i hans livsstil. Sandy försöker att hitta vänner bland tjejerna i gänget Pink Ladies men hennes propra yttre får de andra tjejerna att göra narr av henne. Något måste göras, det är dags att göra sig av med den mesiga Sandy och tuffa till sig. Frågan är om Danny då kommer att vilja ha henne.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 18:35. Läs mer om Grease

Inferno

InfernoAmerikansk thriller från 2016. Genetikern Bertrand Zobrist jagas genom Florens tills han tvingas upp i ett torn, där han konfronteras av Christoph Bouchard. Denne kräver att Zobrist avslöjar en hemlig plats, men Zobrist bara ler och hoppar sedan från tornet och slår i marken.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00. Läs mer om Inferno

Trainwreck

TrainwreckAmerikansk romantisk komedi från 2015. Ända sedan hon var en liten flicka har Amys usling till pappa tutat i henne att monogami bara är trams. Amy, som nu arbetar på en tidning, lever efter det credot, och verkar njuta av vad som känns som ett liv fritt från tråkiga förhållanden som bara skulle begränsa henne. Men i själva verket har hon tröttnat på den livsstilen. När hon märker att hon börjar förälska sig i huvudpersonen i en artikel som hon skriver, nämligen den charmige och framgångsrike idrottsläkaren Aaron Conners, börjar Amy undra om andra vuxna, inklusive den här killen som verkar gilla henne, vet något som inte hon vet.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 22:00. Läs mer om Trainwreck

Jiddra inte med Zohan

Jiddra inte med ZohanAmerikansk actionkomedi från 2008. Zohan Dvir arbetar som specialsoldat inom den israeliska armén och bor hemma hos sina ortodoxa föräldrar. Han har dock tröttnat på alla farliga möten med palestinier och bestämmer sig för att fejka sin död. Det slutar med att han gömmer sig i en hundbur, som ska transporteras till New York, där han försöker sig på en karriär som hårstylist.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 17:50. Läs mer om Jiddra inte med Zohan

Rain man

Rain manAmerikanskt drama från 1988. När Charlies pappa dör, upptäcker han att han har en okänd bror, Raymond, som pappan testamenterat tre miljoner dollar till. Det visar sig att Raymond är autistisk och har tillbringat sitt liv på en institution.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 22:00. Läs mer om Rain man

Honey

HoneyAmerikanskt drama från 2003. Honey Daniels är en hip-hopdansare från Harlem i New York, som drömmer om att slå igenom som musikvideokoreograf. Hon lär ungdomar att dansa hip-hop för att hålla dem borta från gatorna. När en berömd musikvideoregissör, Michael, ger henne en roll i en video får hon äntligen chansen att ta steget från dansare till koreograf. Men Honeys plötsliga framgång har ett pris. Michael gör sexuella närmanden och försöker sabotera hennes karriär när hon inte ger med sig.

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 20:00. Läs mer om Honey

Happy Gilmore

Happy GilmoreAmerikansk komedi från 1996. Den brutale hockeyspelaren Happy börjar spela golf. Med sitt vansinniga spel blir han en sensation i medierna.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 18:20. Läs mer om Happy Gilmore

The man who sold his skin

The man who sold his skinTunisiskt drama från 2020. Sam Ali har flytt från kriget i Syrien till Libanon men han ser ingen framtid där. Sam Ali drömmer istället om ett liv i Europa tillsammans med sitt livs stora kärlek Abeer. Plötsligt får han ett oväntat erbjudande; en av världens största samtida konstnärer vill ställa ut honom som ett levande konstverk, med ett Schengenvisum intatuerat på ryggen. Är erbjudandet en biljett till frihet för Sam Ali? Eller är det precis tvärtom?

Trailer:

Filmen visas på SVT2 med start klockan 22:40. Läs mer om The man who sold his skin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *