Kvällens filmer: Morrhår och ärtor, Catch and Release, Bl…

Morrhår och ärtor, Catch and Release, Blue Smoke, The Tourist, Mars Attacks!, The next three days, Five minutes of heaven, Half Past Dead 2

Morrhår och ärtor

02:45 – 04:45

Morrhår och ÄrtorSvensk komedi från 1986. Diversearbetaren Claes-Henrik Ahlhagen, kallad Håna, är över 40 år men låter sig fortfarande styras av sin dominanta mamma. Hon har det gott ställt men delar inte med sig till Håna, som i stället får erbjudande om att tjäna en hacka om han ordnar fram en lägenhet för en filminspelning. Det gäller bara att få mamma ur huset (n)

Catch and Release

21:00 – 23:20

Catch And ReleaseEfter att hennes fästman avlidit flyttar Gray in till sin bortgångne livskamrats bästa vänner. Medan Sam och Dennis gör sitt bästa för att muntra upp henne, verkar inte Fritz bry sig nämnvärt. Men när Gray lyckas bryta igenom Fritz försvar upptäcker hon varför hennes fästman haft så höga tankar om honom. Amerikansk romantisk komedifilm från 2006.

Blue Smoke

16:55 – 18:50

Som barn ser Reena familjens pizzeria brinna ner och som en följd av det blir hon mordbrandsutredare som vuxen. När hon besöker sina gamla hemtrakter träffar hon en snickare som hon snart känner ett brinnande intresse för. Men hon upptäcker snart att en galning från hennes förflutna är ute efter henne. Och galningen har en förkärlek för att elda upp saker – och människor.

The Tourist

21:00 – 23:05

The TouristFrank är en amerikansk turist som besöker Italien för att reparera ett brustet hjärta. Elise är en exceptionell kvinna som avsiktligt korsar hans väg. Mot fonden av det fantastiska Venedig följer Frank en möjlig romans men blir snart själv den förföljde när han och Elise sveps med i en virvelvind av intrig och fara.

Mars Attacks!

00:25 – 02:25

Mars Attacks!Allt är frid och fröjd, tills USA:s president plötsligt får kontakt med planeten mars och ordnar ett möte mellan människorna och utomjordingarna. Allt går inte enligt planerna, när det visar sig att marsmänniskorna har andra avsikter med sitt besök på jorden. Beväpnade till tänderna och med ironiska leenden på läpparna invaderar de jorden – bara för skojs skull. En fartylld actionkomedi där många av Hollywoods kända ansikten passerar revy. Bland annat dyker sångaren Tom Jones upp mitt i kampen för jordens överlevnad.

The next three days

21:00 – 22:00

The Next Three DaysAmerikanskt drama från 2010. När Lara Brennan grips för mordet på sin chef slås hennes och familjens liv i spillror. Lara hävdar att hon är oskyldig men bevisen talar mot henne. Hon döms till fängelse och hennes man gör allt för att försöka få henne frikänd. När inget hjälper bestämmer han sig för att frita henne.

Five minutes of heaven

01:50 – 03:50

Five Minutes of HeavenBrittiskt kriminaldrama från 2009. Alistair var i sin ungdom medlem i en frivilligstyrka på Nordirland och dödade katoliken Jimmy framför ögonen på Jimmys yngre bror Joe. Han grips och döms till tolv års fängelse. Flera år senare försöker ett tv-bolag föra samman Alistair och Joe med hopp om att sanningen ska komma fram.

Half Past Dead 2

02:00 – 03:45

Half Past Dead 2Burk och Twitch är två fångar i ett ökänt våldsamt fängelse som kontrolleras av rivaliserande gäng. När ett uppror bryter ut måste de ingå en osedvanlig allians för att överleva. Under osympatiska kriminalvårdares noggranna övervakning försöker Burk och Twitch att ta reda på vem som är ansvarig för upproret. Det visar sig vara gängledaren Cortez, som också har tagit två gisslan: Cherise, Twitch fästmö och Ellie, Burks dotter. Nu måste samarbetet mellan Twitch och Burk verkligen fungera om de ska lyckas sätta dit Cortez och rädda sina nära och kära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *