Kvällens filmer: Nikita, Terror på Elm Street, Duplicity,…

Nikita, Terror på Elm Street, Duplicity, Half Nelson, 48 timmar, Broken Arrow, Änglar och Demoner, Arizona Junior

Nikita

22:00 – 00:20

NikitaFransk action från 1990. Nikita är en ung och vild fransyska som tillsammans med sina urflippade och påtända kompisar rånar ett apotek. I samband med detta skjuter de ihjäl oskyldiga människor. Nikita grips av polisen, men istället för att avrättas eller dömas till fängelse förs hon till en specialanstalt. Där får hon veta att den gamla Nikita inte längre existerar och att hon ska tränas till att bli en underrättelseagent (n)

Terror på Elm Street

00:20 – 02:10

Terror På Elm StreetAmerikansk skräck från 1984. Fyra tonåringar i Los Angeles har samma mardröm om att de jagas och mördas av en man i slokhatt. När en av dem mördats i drömmen försvinner hon i verkligheten (n)

Duplicity

21:30 – 23:30

DuplicityTvå agenter inleder en kärleksaffär. När de hamnar mitt uppe i ett komplicerat kontraspionage inser de att den tuffaste delen av jobbet är att våga lita på varandra. En maktkamp kantad av ömsom passion, ömsom svek tar sin början, när den ena hela tiden försöker ligga steget före den andra. Men det enda de inte lyckas trixa sig ur är kärleken…

Half Nelson

23:35 – 01:20

Half NelsonDag efter dag levererar högstadieläraren Dan Dunne inspirerade föreläsningar om allt från amerikanska inbördeskriget till civilrättsrörelsen. Allt för att entusiasmera sina 13-14-åriga elever att tänka själva, och inse innebörden av förändring – både på historisk och personlig nivå. Men den energi som den energiske läraren visar i det slitna klassrummet i Brooklyn stöter på motstånd i verkliga livet. Dan begraver sina personliga besvikelser i ett gravt missbruk. En dag när Dan tänder på efter skolan, avslöjas han av en av sina egna elever, tonårflickan Drey. Mellan Drey och Dan utvecklas en oväntad vänskap, som får stora konsekvenser för deras framtid. Sanders, m.fl.

48 timmar

23:05 – 01:05

Amerikansk action från 1982. Den hårdföre snuten Jack Cates är på jakt efter ett par mördare som skjutit hans kollegor med Cates egen pistol. För att få tag på dem tvingas han ta hjälp av en av deras före detta kompanjoner, Reggie Hammond. Problemet är att Reggie sitter i fängelse, men Jack lyckas få låna honom i 48 timmar.

Broken Arrow

01:05 – 03:15

Broken ArrowAmerikansk action från 1996. Vic Deakins och Riley Hale, två amerikanska stridspiloter, får i uppdrag att genomföra en topphemlig provflygning av ett kärnvapenbestyckat bombplan. Under övningen går något snett och planet kraschar ute i öknen efter att piloterna skjutit ut sig.

Änglar och Demoner

21:00 – 23:45

Änglar och DemonerStrax efter påvens död, dör även de kardinaler som tippats bli hans ersättare, en efter en. Alla ledtrådar pekar åt broderskapsorden Illuminati. Men Illuminati finns inte längre – eller gör de det? Vatikanen kontaktar Professor Langdon från Harvard för att få bukt på morden. Tillsammans med den vackra vetenskapskvinnan Vittoria Vetra ger han sig ut i den romerska natten för att dechiffrera symbolers dolda mening. Utredningen leder dem inte bara i famnen på en skräckinjagande opponent, men även till en upprörande upptäckt och en chockerande insikt.

Arizona Junior

03:25 – 05:05

Arizona JuniorNicolasm Cage, Holly Hunter och John Goodman är stjärnor i denna hyllade film av Ethan och Joel Cohen. Arizona Junior är en galen kärlekskomedi, full av vansinniga jakter, oväntade vändningar och ett fyrverkeri av effekter. Cage spelar en butiksrånare som lovar att leva på rätt sida av lagen när han friar till poliskårens fotograf (Hunter). Allt är frid och fröjd i äktenskapet tills de upptäcker att hon inte kan bli gravid och att de inte får adoptera. Det dröjer inte länge förrän de inser att den enda lösningen är att kidnappa en av stadens berömda femlingar och ge sig ut på vägarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *