Kvällens filmer: Polisskolan: Uppdrag i Moskva, Invictus …

Idag lördag visas följande filmer på TV: Polisskolan: Uppdrag i Moskva, Invictus – de oövervinneliga, Whiteout, Ett perfekt mord, The mask, Agent 007 med rätt att döda, Livet efter detta, Double jeopardy, Vi hade i alla fall tur med vädret – igen, En djävul till granne, Livet går vidare, Presidenten och miss Wade, American pie presents: The naked mile, DEBS, Rocknrolla, Laddat möte

Polisskolan: Uppdrag i Moskva

Amerikansk komedi från 1994. En specialstyrka från Amerikas värsta polisskola få i uppdrag att resa till Moskva och hjälpa rysk polis att sätta fast maffialedaren Konali. Denne har med hjälp av en hacker fått fram ett mycket avancerat dataspel, ”The new game”, med vilket han kan ta sig in i datorer i hela världen.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:15 – 20:00

Invictus – de oövervinneliga

Amerikanskt drama från 2010. I sin första mandatperiod som Sydafrikas president inleder Nelson Mandela ett unikt projekt för att förena landet. Han vill skapa ett rugbylag och vinna 1995 års Rugby World Cup.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:40

Whiteout

WhiteoutAmerikansk thriller från 2009. Polisinspektör Carrie Stetko är stationerad på en forskningsstation på Sydpolen. Just som stationen ska stänga ner för säsongen hittas ett lik ute på den öppna isen. Stetko konstaterar att det rör sig om ett mord, men hinner hon hitta mördaren innan den brutala vintern slår till?.

Trailer för Whiteout

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:40 – 01:40

Ett perfekt mord

Amerikansk thriller från 1998. Den framgångsrike affärsmannen Steven Taylor och hans vackra unga hustru Emily är det till synes perfekta paret. Emily är dock djupt olycklig i äktenskapet och håller sig med en älskare, den bohemiske konstnären David Shaw. Vad Emily inte vet är att Steven känner till hennes förbindelse och planerar att mörda henne.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:10

The mask

Amerikansk komedi från 1994. Stanley Ipkiss lever ett synnerligen tråkigt liv. Hans chef på banken gapar och skriker åt honom, och hans enda vän är en liten jycke. Men allt detta förändras när han hittar en magisk mask. Den ger honom superegenskaper som Stålmannen skulle bli kryptonitgrön av avundsjuka på. Som en tornado gör han rent hus bland översittare, chefer och farliga skurkar. Och så vinner han naturligtvis drömtjejens hjärta.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Agent 007 med rätt att döda

Brittisk action från 1962. James Bond har fått i uppdrag att lösa mordet på en annan agent. Uppgiften tar honom till Jamaica där han får hjälp av bland andra CIA-agenten Felix Leiter. Bond får det hett om öronen där både spindlar och tre yrkesmördare är ute efter honom. Han lyckas till slut pussla ihop alla bitar kring mordet och allt pekar på att det är den elake dr No som ligger bakom det.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 00:20

Livet efter detta

Livet efter dettaAmerikanskt drama från 2010. George plågas av sin mediala förmåga. Marie får en nära döden-upplevelse och skolpojken Marcus förlorar den som står honom närmast. De tre möts i sin jakt på sanningen om vad som händer när vi dör, något som förändrar deras liv för alltid.

Trailer för Livet efter detta

Filmen visas på Sjuan klockan 00:20 – 02:50

Double jeopardy

Double JeopardyAmerikansk thriller från 1999. Libby Parson lever i ett till synes lyckligt äktenskap men under en seglingstur förvandlas hennes liv till en mardröm. När Libby vaknar mitt i natten är båten täckt av blod och hennes make är spårlöst borta. Eftersom Libbys fingeravtryck finns på mordvapnet och hon dessutom är nedstänkt med sin makes blod blir hon fälld för mord. Men Libby upptäcker att hennes make lever och har iscensatt mordet på sig själv. Hon bestämmer sig för att så snart hon har blivit frigiven hämnas på sin make eftersom hon inte kan bli dömd för samma brott två gånger.

Trailer för Double jeopardy

Filmen visas på Sjuan klockan 02:50 – 05:20

Vi hade i alla fall tur med vädret – igen

Svensk komedi från 2008. Efter nästan 30 år ger sig Gösta och Gun åter ut på vägarna. De ska resa till sonens bröllop i en nyinköpt husbil. Det blir en kaotisk färd med hungriga giraffer, förorättade raggare, obstinata barnbarn och en råtta med smak för husbilsinredning.

Filmen visas på SVT1 klockan 00:05 – 01:40

En djävul till granne

Amerikansk komedi från 1989. Ray Peterson beslutar att tillbringa sin semester i hemmets lugna vrå. Men han blir allt mer konfunderad över sina nya grannar. Han anar inte att den fridfulla gatan snart ska förvandlas till rena slagfältet.

Filmen visas på SVT1 klockan 01:40 – 03:20

Livet går vidare

Amerikanskt drama från 1998. Birdee Pruitt verkar ha allt. Hon är en före detta skönhetsdrottning och är gift med sin ungdomskärlek Bill som hon har en dotter med. Men under en direktsänd tv-show får Birdie veta att hennes man varit otrogen och hennes värld rasar samman. Tillsammans med sin dotter beger hon sig till sin hemstad. Men livet kompliceras ytterligare när hon försöker att komma överens med sin mor och samtidigt försöka ta hand om sin dotter som längtar efter sin pappa. Frågan är om Birdee kommer hitta den styrka som krävs för att återta sitt liv och att få tillbaka det hon nästan gett upp, en tro på framtiden.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:20

Presidenten och miss Wade

Amerikansk komedi från 1995. USAs president Andrew Shepherd är änkeman. Han faller pladask för miljölobbyisten Sydney Wade och de inleder ett förhållande. Men det utnyttjas av de politiska motståndarna. Fox, Richard Dreyfuss, Samantha Mathis, Martin Sheen, Michael Douglas, Annette Bening.

Filmen visas på TV3 klockan 23:20 – 01:35

American pie presents: The naked mile

Amerikansk komedi från 2006. Erik Stifler kommer plötsligt till insikt att han kan komma att bli den förste Stifler som går ut high school som oskuld. Fast besluten att så inte ska bli fallet, gör Erik allt för att hitta en villig partner. Det perfekta tillfället verkar plötsligt uppstå när Erik beger sig till det årliga ”Naked mile race”, där det finns fullt av unga flickor.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:05

DEBS

Amerikansk actionkomedi från 2004. Fyra sexiga skolflickor handplockas för att arbeta inom en exklusiv spionakademi. De har valts ut på grund av sina högskoleprovsresultat-resultat och överlägsna förmåga att ljuga, bedra, stjäla och döda. Gruppen består av Max, Janet, Dominique och Amy. Utsmyckade i minikjolar med skotskrutigt tyg förbereder sig D.E.B.S. (som är en förkortning för disciplin, energi, skönhet och styrka) för sitt hittills viktigaste uppdrag, att fånga in den dödsbringande baksluga Lucy Sky .och nu tar plötsligt händelserna en helt annan vändning!.

Filmen visas på TV6 klockan 23:05 – 00:55

Rocknrolla

RocknRollaBrittisk action från 2008. Då fifflarna One Two och Mumbles får nys om att en gangster ska investera flera miljoner euro i en markaffär i London ser de sin chans att bli rika. De bestämmer sig för att råna honom. Men även gangsterledaren Lenny Cole vill lägga beslag på ryssens pengar.

Trailer för Rocknrolla

Filmen visas på TV6 klockan 00:55 – 03:10

Laddat möte

Amerikanskt drama från 1990. Max Baron är en 27-årig reklamchef som i två år stängt ute resten av världen och sörjt sin döda hustru. Hans liv förändras när han träffar Nora Baker, en 43-årig servitris. Trots sina olikheter blir de förälskade och inleder ett passionerat kärleksförhållande. Men åldersskillnaden och deras olika bakgrund sätter käppar i hjulen för kärleken.

Filmen visas på TV8 klockan 00:00 – 02:05