Kvällens filmer: Summer G, The rock, Pirates of the Carib…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Summer G, The rock, Pirates of the Caribbean: Död mans kista, Störtkär

Summer G

Amerikanskt romantiskt drama från 2005. G tar F.Scott Fitzgeralds ”Den store Gatsby” till hip-hop-generationen med en genomgripande bearbetning av den litterära klassikern. Summer G (Richard T. Jones) tycks ha allt en hip-hop pamp kan önska sig efter att ha byggt upp en egen karriär som rap-producent. Men han trånar efter sin förre älskare Sky (Chenoa Maxwell), som gled honom ur händerna. Jones, Blair Underwood.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:50 – 03:35

The rock

Amerikansk action från 1996. En grupp elitsoldater ockuperar fängelseön Alcatraz och tar turister som befinner sig där som gisslan. Deras ledare kräver 100 miljoner dollar i lösen och hotar att avfyra kemiska stridspetsar mot San Francisco. FBI-agenten Goodspeed, expert på kemiska vapen, får i uppdrag att tillsammans med Mason, en före detta fånge som lyckats fly från Alcatraz, ta sig till ön och försöka stoppa elitsoldaterna innan det är för sent.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:45

Pirates of the Caribbean: Död mans kista

Amerikanskt äventyr från 2006. Kapten Jack Sparrow har en skuld att betala till en gammal nemesis: Davy Jones. Han är till hälften man och till hälften en sjövarelse, och är kapten på den spöklika Flying Dutchman. Tiden håller på att rinna ut och Jack måste hitta en väg att betala sin skuld annars straffas han med evig fördömelse och straffarbete senare i livet. Han lyckas också att fördärva bröllopsplanerna för Will Turner och Elizabeth Swann, som tvingas följa med hans missöden.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 00:10

Störtkär

Amerikansk komedi från 2001. Amanda har inte någon vidare tur med män. Nyligen överraskade hon sin pojkvän i säng med en annan kvinna. Amanda flyttar då in med fyra festglada fotomodeller, och upptäcker snabbt sin attraktive granne, Jim, vars fönster hon har utsikt över från sitt rum. Hon funderar över om hon ska fråga ut honom, men är rädd för att bli dumpad för någon bättre. Jim hinner dock före, och hon tackar ja. En kväll när hon spionerar från sitt fönster ser hon Jim döda någon. Polisen kan inte göra något, och hon bestämmer sig för att ta saken i egna händer. .

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 22:45