Kvällens filmer: Varg Veum: Begravda hundar, Kronvittnet,…

Idag söndag visas följande filmer på TV: Varg Veum: Begravda hundar, Kronvittnet, X-men: First class, Bean – den totala katastroffilmen, This Christmas, Johan Falk, Gamer

Varg Veum: Begravda hundar

Norskt kriminaldrama från 2008. När privatdetektiv Varg Veum blir ombedd att hjälpa en politiker som mottagit mutor nekar han. Men ett misslyckat mordförsök på hustrun till hennes partikollega får Veum att ändra sig. Han beger sig in i ett inrikespolitiskt maktspel där få är vad de utgör sig för att vara. 2011.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 23:55

Kronvittnet

KronvittnetSvensk thriller från 1989. Medan Leonie är bortrest tillbringar hennes man Thomas kvällarna med den unga Jenny. När Jenny försvinner pekar allt på att Thomas mördat henne. Kommissarie Lambert på mordroteln kopplas in på fallet som rubriceras som mord.

Filmen visas på Sjuan klockan 03:25 – 05:55

X-men: First class

Amerikansk action från 2011. Under kalla kriget, innan Charles Xavier och Erik Lensherr tog namnen Professor X och Magneto, och innan de var bittra fiender, var de bästa vänner. Tillsammans med andra mutanter samarbetade de för att tämja sina krafter och för att stoppa en ondskefull fiende från att utlösa ett världsomfattande atomkrig.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:35

Bean – den totala katastroffilmen

Brittisk komedi från 1997. Ett konstgalleri i Los Angeles har återköpt landets främsta konstverk Whistler’s Mother från utlandet. Man bjuder in Englands främste konstexpert att närvara vid den högtidliga avtäckningen. Men britterna skickar istället sin mest inkompetente medarbetare för att bli av med honom en tid. De skickar Mr Bean och katastroferna avlöser snart varandra.

Filmen visas på TV3 klockan 00:30 – 02:10

This Christmas

This ChristmasAmerikansk dramakomedi från 2007. En solid medelklass-afroamerikansk familj återförenas för att fira jul för första gången på flera år. Ma’dere är matriark i vars Los Angeles-hem större delen av berättelsen tar plats. Som med alla familjesammankomster finns de vissa ämnen som är bättre att föra på tal.

Trailer för This Christmas

Filmen visas på TV3 klockan 02:10 – 04:00

Johan Falk

Svenskt kriminaldrama från 2010. När Johans styvdotter, Ninas, pappa Örjan inte lyckas betala en skuld till en estnisk byggfirma kidnappas Nina. Johan och GSI blandar sig i fallet vilket inte ses med blida ögon av den estnisk-ryska maffian, som bestämmer sig för att lösa situationen i Sverige en gång för alla. Även 1/12.

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

Gamer

GamerAmerikansk action från 2009. I ett framtida samhälle där tankekontrollsteknologi är en realitet tvingas dödsdömda fångar strida mot sin vilja i ett multiplayerspel över internet. De är den moderna tidens gladiatorer, pjäser i ett hänsynslöst spel som håller på att förslava en hel värld.

Trailer för Gamer

Filmen visas på TV4 klockan 01:00 – 03:00