Kvällens filmer: Zodiac, Huset vid Tara Road, Fredriksdal…

Idag måndag visas följande filmer på TV: Zodiac, Huset vid Tara Road, Fredriksdalsteatern 2013: Allo allo emliga armén, Min brors flickvän, Die hard 2, Die hard 2, forts, Pride and glory

Zodiac

ZodiacAmerikansk thriller från 2007. I Kaliforninen vid slutet av 60-talet begår någon som kallar sig ”Zodiac” en rad brutala mord. Mördaren skickar kodade meddelanden till polis och tidningar där han ger ledtrådar om sina dåd. Tecknaren Robert Graysmith och ett antal poliser kom att viga sina liv åt att försöka hitta mördaren.

Trailer för Zodiac

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 00:15

Huset vid Tara Road

Irländskt drama från 2005. En amerikansk och en irländsk kvinna bestämmer sig för att byta hus med varandra under en sommar för att på så sätt komma undan tumultet i sina liv. Till en början blir de förvirrade av varandras olika livsstilar, men snart börjar de förstå sig på den kvinna i vars hem de bor. Genom denna förståelse får de även upp ögonen för sina egna problem. Till på köpet resulterar kontakten i vänskap.

Filmen visas på Sjuan klockan 16:55 – 19:00

Fredriksdalsteatern 2013: Allo allo emliga armén

Svensk fars från 2013. 2013 års traditionsenliga fars från Eva Rydberg och Fredriksdalsteatern. Året är 1943 och Frankrike är ockuperat av Tyskland. På Café René i den lilla franska byn Nouvion gäller det för ägaren René och hans hustru Edith att hålla god min i elakt spel. Caféet besöks av såväl företrädare för ockupationsmakt som motståndsrörelse och allierade på båda sidor. Manus: Adde Malmberg.

Filmen visas på SVT1 klockan 21:00 – 23:05

Min brors flickvän

Amerikansk komedi från 2007. Dan är en engagerad pappa. Sedan hans fru dog har han varit ensamstående, men när hans släkt samlas stöter han oväntat på sin drömkvinna, Beth. Hon är intelligent, rolig och vacker, men dessvärre råkar hon också vara hans brors flickvän.

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 22:00

Die hard 2

Die Hard 2Amerikansk action från 1990. Bruce Willis är tillbaka som polisen John McClaine. Denna gång måste han stoppa en grupp terrorister som tagit över en flygplats. Det blir en kamp mot klockan då hans fru befinner sig på ett plan som inte kan landa och vars bränslenivå stadigt sjunker.

Trailer för Die hard 2

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

Die hard 2, forts

Amerikansk action från 1990. Bruce Willis är tillbaka som polisen John McClaine. Denna gång måste han stoppa en grupp terrorister som tagit över en flygplats. Det blir en kamp mot klockan då hans fru befinner sig på ett plan som inte kan landa och vars bränslenivå stadigt sjunker.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:45

Pride and glory

Pride and GloryAmerikansk thriller från 2008. När fyra poliser mördas i ett bakhåll får Ray Tierney i uppdrag att sköta utredningen. Till en början tror man att det rör sig om ett narkotikatillslag som gått fel. Men då pusselbitar börjar falla på plats väcks en fruktansvärd misstanke hos Ray – någon inom polisen var inblandad i morden.

Trailer för Pride and glory

Filmen visas på TV4 klockan 23:45 – 03:00