Kvällens rekomenderade filmer: lördag 31/12

 • Bortspolad
 • Tid att älska
 • Basic Instinct 2
 • Rails & Ties
 • Master and commander
 • Harry Potter och Fenixorden
 • American Dreamz
 • Moulin Rouge
 • I could never be your woman
 • Dreamgirls
 • I
 • robot
 • The Long Kiss Goodnight
 • Laddat vapen 1
 • Dracula – död men lycklig
 • Jätten
 • The Good Times Are Killing Me
 • The life of David Gale
 • Ett tufft jobb
 • To Love And Die
 • The core
 • Until Death
 • Walking Tall: Lone Justice
 • An Englishman in New York

Bortspolad

18:20 – 20:00

BortspoladRoddy är en överklassråtta som lever det goda livet som husdjur hos sin familj i en flott våning. När kloakråttan Sid en dag dyker upp ur diskhon förändras hans liv drastiskt.

Tid att älska

21:00 – 23:25

En ung ambitiös kvinna vill göra sig en karriär som tv-reporter och ber sin chef om råd.

Basic Instinct 2

23:25 – 01:40

Basic Instinct 2Kvinnan är Catherine Tramell, en amerikansk bestsellerförfattare vars obehagliga uppdiktade kriminalfall har en tendens att upprepa sig i verkliga livet. Dragningskraften mellan Glass och Tramell är stark och omöjlig att hejda.

Rails & Ties

18:00 – 20:00

Lokföraren Toms karriär får ett abrupt slut när en kvinna parkerar sin bil på spåret för att ta sitt liv. Tom blir avstängd från jobbet under utredningen och förlorar därmed sin enda flykt från sorgen över hustruns svåra cancersjukdom. En dag dyker Davey upp.

Master and commander

23:00 – 01:55

Amerikanskt äventyrsdrama från 2003. År 1805 ligger Europa för Napoleons fötter och bara den brittiska flottan står i vägen för den franska kejsaren. Den brittiska fregatten HMS Surprise befinner sig i farvattnen utanför Sydamerika för att besegra det franska skeppet Acheron. Kapten Jack Aubrey leder sin besättning i en till synes hopplös kamp mot en överlägsen motståndare och måste använda sin list för att lyckas.

Harry Potter och Fenixorden

19:00 – 21:40

Harry Potter och FenixordenLord Voldemort har återvänt, men magikersamfundet vägrar att inse detta. När professor Umbridge vägrar att lära sina elever att försvara sig mot onda svartkonster beslutar sig en grupp elever för att ta saken i egna händer.

American Dreamz

21:40 – 23:50

American DreamzMartin Tweed är värd för talangshowen American Dreamz, och trots att han avskyr varje ny säsong är den en hit hos TV-publiken. Tweed bestämmer att det är dags för en ny grupp tävlingsdeltagare, och skickar ut sitt team för att hitta de underligast möjliga kandidaterna. Medan detta äger rum, blir USA: s president mer och mer deprimerad och förlitar sig på sina anställda, till och med när han ska agera gästdomare på TV-showen. Fantastiska nyheter för en grupp terrorister som utnyttjar tävlingsdeltagarna för att komma åt presidenten.

Moulin Rouge

23:50 – 02:20

Moulin RougeDen idealistiske Christian (Ewan MacGregor) dras in i den parisiska nattklubben Moulin Rouges mörka och fantasifulla värld. I detta skumma dekadensens tillhåll, kastas den oskuldsfulle poeten in i en passionerad, men tragisk kärleksaffär med klubbens stjärna – kurtisanen Satin(Nicole Kidman).

I could never be your woman

16:00 – 18:00

I Could Never Be Your WomanAmerikansk romantisk komedi från 2007. Rosie är tv-producent och ensamstående mamma till Izzie som är på väg in i tonåren. Det är inte lätt att få allt att fungera men när hon hittar det perfekta tillskottet till sin tv-serie i skådespelaren Adam ljusnar det för hennes karriär. Adam gör snabbt succé hos tv-publiken och han lyckas även snärja Rosies hjärta. Men det blir ingen enkel romans där både ålderskillnanden och Rosies assistent spelar stor roll.

Dreamgirls

22:15 – 00:55

DreamgirlsAmerikanskt drama från 2006. Effie, Deena och Lorell är tre unga svarta kvinnor som ställer upp i en amatörtävling med sin grupp Dreamettes. De vinner inte tävlingen men blir kontaktade av den hänsynslöse managern Curtis Taylor som erbjuder dem jobb som bakgrundssångerskor till den kända James Early. De tar jobbet och upptäcker snart att Curtis tagit över deras liv. Curtis döper om gruppen till The Dreams och ändrar gruppens inbördes roller så att den vackra Deena får stå i centrum. Dessutom ändrar han gruppens musikaliska inriktning. Gruppen gör succé men på bekostnad av de tre kvinnornas vänskap och med tiden inser de alla att framgång och berömmelse inte är allt i livet. Barntillåten.

I, robot

00:55 – 03:15

I, RobotAmerikanskt actiondrama från 2004. Det är år 2035 och robotar lever sida vid sida med människan. De fixar allt åt mänskligheten, tvättar kläder, flyger planen och passar barnen. Robotarna styrs av tre lagar, de får inte skada en människa eller låta någon annan göra det, de måste lyda människan och skydda sin egen existens. När skaparen av robotarna dör får kriminalaren Del Spooner i uppdrag att undersöka orsaken. Han hatar robotar och misstänker genast att de ligger bakom dödsfallet. Det dröjer inte länge förrän Spooner upptäcker att det ligger en mycket större konspiration bakom det som till en början såg ut att vara ett självmord. Åldersgräns 11 år.

The Long Kiss Goodnight

21:00 – 23:30

The Long Kiss GoodnightLärarinnan Sammanta Caine lever ett till synes vanligt förortsliv med sin dotter, men hemsöks med jämna mellanrum av vaga minnen och oförklarliga impulser som inte stämmer överens med hennes liv. Hon har ärr som inte vet hur hon fått, och visar plötsligt en oanad talang för knivkastning och rådjursjakt. När en bilolycka och ett nyhetsinslag på TV väcker fler obehagliga minnen anlitar hon privatdetektiven Mitch Hennessey för att luska i hennes förflutna. Mitch får veta att Samanthas riktiga namn är Charley och att hon jobbat som yrkesmördare åt regeringen, men råkat ut för minnesförlust efter en hjärnskada. Charleys gamla chef håller koll på henne, och anlitar två mördare för att hindra henne från att minnas.

Laddat vapen 1

23:30 – 01:05

Wes Luger försöker lösa mordet på sin f.d. partner, tillsammans med den påfrestande kollegan Jack Colt. Spåren leder dem till en scoutförening, som är täckmantel för ett knarksyndikat. Sanslös parodi på många välbekanta filmer, främst de om omaka snutpar.

Dracula – död men lycklig

00:00 – 01:50

Mel Brooks ligger bakom den här satiriska filmen om en av världens mest berömda vampyrer, greve Dracula. Draculas blodtörst för honom på irrvägar hela vägen till England. Text-TV s. 690.

Jätten

01:40 – 05:20

Ranchägaren Bick Benedict reser iväg för att köpa en häst, men kommer tillbaka med en fru.

The Good Times Are Killing Me

02:45 – 04:25

Åklagaren Kate Derby är mitt i ett kontroversiellt fall när hon blir inspärrad på rehab för alkoholmissbruk.

The life of David Gale

01:55 – 04:30

The Life of David GaleAmerikanskt kriminaldrama från 2003. David Gale är professor och motståndare till dödstraffet. Plötsligt blir han anklagad för mord och han döms till döden. Bara dagar innan Gales avrättning får journalisten Bitsey Bloom i uppdrag att göra en sista intervju med honom. Under intervjun, där Gale berättar sitt livs historia, börjar Bloom bli alltmer övertygad om att Gale är oskyldig till mordet och att han är ett offer för en politisk konspiration. Bloom bestämmer sig för att bevisa Gales oskuld men det blir en kamp mot klockan och frågan är om hon kommer att hinna innan det är för sent. Åldersgräns 11 år.

Ett tufft jobb

02:20 – 04:10

Skådespelaren Nick Lang ska spela en mordutredande polis i en film. Lang vill studera verkligheten och får myndigheternas tillstånd att följa en riktig polis, Jon Moss, under jakten på mördaren Party Crasher. Moss är dock besvärad över uppvaktningen… Text-TV s. 690.

To Love And Die

04:10 – 05:35

En kvinna handskas med sin rädsla för att bli lämnad genom att uppsöka den far som hon har förlorat kontakten med. Hennes far arbetar som lönnmördare och lär upp dottern i sin illegala verksamhet.

The core

03:15 – 05:50

The CoreAmerikansk science fiction från 2003. När 17 personer plötsligt dör i Boston och bisarra naturfenomen inträffar börjar geofysikern Josh Keyes misstänka att något inte står rätt till. Han undersöker händelserna och upptäcker att jordens inre kärna har slutat att rotera, vilket får jordens elektromagnetiska fält att snabbt försämras. Om det elektromagnetiska fältet kollapsar helt kommer jorden att koka. USA:s regering och FN bestämmer att det ska byggas en farkost att föra ner till jordens kärna för att kunna återaktivera den. Ett team av experter samlas ihop för uppdraget.

Until Death

01:05 – 03:00

Until DeathJean-Claude Van Damme syns i rollen som Anthony Lowe, en luttrad gammal polis med svåra personliga problem. Efter att han med nöd och näppe undkommit med livet i behåll efter ett misslyckat tillslag bestämmer han sig för att reda ut sitt liv en gång för alla. Det visar sig dock lättare sagt än gjort.

Walking Tall: Lone Justice

03:00 – 04:30

Walking Tall: Lone JusticeEn rättfärdig småstadssnut lägger polisbrickan på hyllan för att gifta sig och leva ett lugnare liv. Då allmänheten hotas av kriminella gäng och knarklangare har han dock inget annat val än att göra comeback.

An Englishman in New York

02:45 – 04:10

An Englishman in New YorkQuentin Crisp blir bjuden till Amerika för att föreläsa i ”Hur man blir lycklig”, och blir förälskad i New Yorks frigjorda atmosfär. Han stannar i staden och skriver filmrecensioner och sprider sina visdomsord. Nyfiken men oemottaglig för trender beskriver han AIDS som en ”modenyck, inget annat”, för att avleda den heterosexuella vreden, men missförstås och hatas av många homosexuella. Hans rykte återupprättas dock när han hjälper Patrick Angus, en ung HIV-smittad konstnär att bli berömd för sina målningar. Quentin är tillbaka i rampljuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *