Kvällens rekomenderade filmer: onsdag 26/10

  • Laws of attraction
  • Beerfest
  • Billy Elliot

Laws of attraction

17:00 – 18:25

Laws of AttractionAmerikansk romantisk komedi från 2004. Audrey Woods och Daniel Rafferty är båda mycket framgångsrika skilsmässoadvokater. Men de har helt olika metoder, Audrey följer lagboken till punkt och pricka medan Daniel föredrar att improvisera. De två möts när de representerar varsin part i en skilsmässa där båda klienterna vill ha ensamrätt till ett irländskt slott blir de tvungna att resa till slottet tillsammans. De hamnar mitt i en landsortsfestival och efter en vild natt på stan vaknar de och upptäcker att de gift sig med varandra under kvällen. Barntillåten.

Beerfest

21:00 – 23:20

BeerfestTvå amerikanska bröder, Todd och Jan Wolfhouse, reser till Tyskland för att delta i årets Oktoberfest. De snubblar över en superhemlig, forntida öltävling, som sägs vara öldrickares olympiska spel. Efter en förödmjukande första omgång drar de tillbaka till Amerika för att sätta ihop världens bästa lag med öldrickare.

Billy Elliot

21:00 – 23:10

Billy ElliotÅret är 1984 och i en liten stad i England är det gruvstrejk. En av stadens invånare, den moderlöse lille Billy (Jamie Bell), drömmer om att bli balettdansare men hans far och bror avfärdar hans drömmar som ”tramsigheter”. Hans danslärare, Mrs. Wilkinson (Julie Walters), ger honom privatlektioner och tillsammans kämpar de för att Billy ska få chansen att pröva in till den kungliga balettskolan. Frågan är dock om Billy kan övertyga sin familj att tåspetsdans inte bara är för flickor? Filmen Billy Elliot är flerfaldigt prisbelönad och har bl.a. fått följande utnämningar; Bästa regidebut, Kritikerpriset, samt Stockholms Filmfestivals Publikpris. Text-TV s. 690.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *