Kvällens filmer: De tre musketörerna, Ocean’s Eleven, Air…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: De tre musketörerna, Ocean’s Eleven, Air Force One, Wes Craven’s New Nightmare, The Dukes of Hazzard, Maffiabröder, Mystic River, Call girl, Det susar i säven, Ivanhoe, Ice age 4: Jorden skakar loss, The tourist, Baby on board, Släkten är värst, Safe

De tre musketörerna

D’Artagnan åker till Paris för att ta värvning hos kungens musketörer. Där träffar han musketörerna Athos, Portos och Aramis. Trots att det är förbjudet att duellera utmanar D’Artagnan dem alla tre. De ertappas av kardinal Richelieus män som försöker gripa dem. Men D’Artagnan visar sina kunskaper och kan fly med de tre musketörerna. Kardinal Richelieu har som mål att störta kungen och utropa sig själv till Frankrikes kung och det måste D’Artagnan och hans nyfunna vänner stoppa till varje pris.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:50 – 20:00

Ocean’s Eleven

Gentlemannatjuven Danny Ocean har inte varit på fri fot mer än 24 timmar förrän han har en ny plan på gång. Han tänker råna Las Vegas största kasinon, vilka ägs av den hänsynslöse Terry Benedict. Bytet är 150 miljoner dollar i kontanter. Danny Ocean kan dock inte klara av denna gigantiska kupp ensam. Han behöver tio medarbetare. De bästa i branschen.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:25

Air Force One

Air Force OneUSAs president, hans stab och familj anfalls av ryska terrorister som bluffat sig ombord på det specialbyggda presidentplanet Air Force One. Alla på planet tas till fånga – utom presidenten som tar upp kampen mot terroristerna. På marken följer vicepresidenten och den övriga världen striden mellan presidenten och den grymme terroristledaren.

Trailer för Air Force One

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:25 – 01:50

Wes Craven’s New Nightmare

Är Freddy Kreuger verkligen bara en rollfigur som spelas av Robert Englund? Tänk om Freddy är verklig och bara väntar på ett tillfälle att komma fram ur skuggorna. Om inte – vem är i så fall mannen bakom alla de hotfulla telefonsamtalen som påstår sig vara Freddy? Och varför är Heather, skådespelerskan från Elm Street, och hennes lille son fullständigt skräckslagna av terror?

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:50 – 03:50

The Dukes of Hazzard

The Dukes of HazzardKusinerna Bo och Luke Duke är uppväxta i Hazzard County, ett otillgängligt område som mest är känt för att ha de snyggaste tjejerna i hela Georgia. På något sätt lyckas de två allt som oftast att hamna på fel sida av lagen… och vägen, vilket gjort dem ökända hos polisen. En dag upptäcker de att Duke-familjens gård är hotad av den korrumperade guvernören Boss Hogg. Tillsammans med sin farbror Jesse och sin sexiga kusin Daisy Duke gör de allt de kan för att skydda sina ägor.

Trailer för The Dukes of Hazzard

Filmen visas på Kanal 9 klockan 17:00 – 19:00

Maffiabröder

Henry Hill växer upp på 50-talet och drömmer om att bli gangster. Han lierar sig med bossen Paul Cicero och blir vän med Tommy De Vito och Jimmy Conway. De tre tillbringar all tid tillsammans och med åren tar de sig högre upp i hierarkin. På 70-talet begår Jimmy och Tommy det största rånet i landets historia, men blir paranoida och börjar metodiskt ta livet av alla som hade något med det att göra. Henry börjar också på eget initiativ smuggla och sälja kokain bakom ryggen på Cicero.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:55

Mystic River

Mystic RiverJimmy, Dave och Sean växer upp tillsammans i Bostons arbetarkvarter men glider isär efter att Dave utsatts för ett hemskt brott. Många år senare återförenas de när Jimmys dotter blir mördad. Sean är polis, Jimmy äger en mataffär och Dave är arbetslös. Jakten på mördaren startar. Men de fyra dygn som Dave hölls fången i barndomen har påverkat dem alla och förblindad av sorg tar Jimmy lagen i egna händer.

Trailer för Mystic River

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:55 – 02:40

Call girl

Call GirlSvensk-norsk-finsk-irländskt drama från 2012. Det är valår 1976. Kvinnlig frigörelse och sexuell revolution går hand i hand med neutralitet, kärnkraft och trygghet för alla. I Stockholm ligger dagisen vägg i vägg med poseringsateljéer och sexklubbarna får kunder från det närliggande regeringskansliet. Unga Iris rekryteras som ”Call girl” från en ungdomsvårdsskola och stiger snabbt från samhällets botten till politikens toppskikt. Filmen är inspirerad av Bordellhärvan. Skådespelare: Josefin Asplund, Pernilla August, David Dencik, Sofia Karemyr, Simon J. Berger.

Trailer för Call girl

Filmen visas på SVT1 klockan 22:00 – 00:15

Det susar i säven

Brittisk familjefilm från 1996. Efter Kenneth Grahams barnboksklassiker om herr Padda, Mullvaden och de andra mycket mänskliga djuren som lever i säven vid ett vattendrag. Stora delar av Monty Python-gänget medverkar. Skådespelare: Michael Palin, Steve Coogan, Terry Jones, Eric Idle, John Cleese.

Filmen visas på SVT2 klockan 16:35 – 18:00

Ivanhoe

Brittiskt äventyr från 1982. Wilfred af Ivanhoe är en ung riddare i 1100-talets England. Vid sin återkomst från kung Rickard Lejonhjärtas korståg finner Ivanhoe sitt moderland i nöd. Rickards bror Prince John och hans följeslagare har enväldigt tagit över makten och missbrukar sina nyvunna privilegier. En annan tråkig överraskning väntar Ivanhoe: Hans stora kärlek, Lady Rowena, ska gifta sig med en annan man. Skådespelare: Lysette Anthony, Michael Hordern, John Rhys-Davies, Julian Glover, Olivia Hussey, Anthony Andrews, James Mason, Sam Neill.

Filmen visas på TV3 klockan 16:05 – 19:15

Ice age 4: Jorden skakar loss

Amerikanskt animerat äventyr från 2012. Manny, Diego och Sid ger sig ut på ännu ett äventyr då en hel kontinent sätts på drift. De är åtskilda från resten av flocken och använder ett isberg som skepp på sitt havsäventyr, där de bland andra stöter på en elak piratapa och hans otäcka gäng. De tre vännerna får dock hjälp från oväntat håll.

Filmen visas på TV3 klockan 19:15 – 21:00

The tourist

The TouristAmerikansk-fransk action från 2010. Frank är en amerikansk turist som besöker Italien för att reparera ett brustet hjärta. Elise är en exceptionell kvinna som avsiktligt korsar hans väg. I Venedig följer Frank en möjlig romans, men blir snart själv den förföljde, när han och Elise sveps med i en virvelvind av intriger och faror. Skådespelare: Paul Bettany, Timothy Dalton, Steven Berkoff, Angelina Jolie, Johnny Depp.

Trailer för The tourist

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:10

Baby on board

Baby on BoardAmerikansk komedi från 2009. Angela är en ambitiös, imagemedveten affärskvinna som jobbar för den superkrävande chefen Mary. När Angela oväntat blir gravid på höjdpunkten av sin karriär vänds livet med hennes man Curtis, en skilsmässoadvokat, upp och ned. Det börjar med en olämplig graviditet som leder till en nio månaders bergochdalbana medan Angela och Curtis försöker reda sig – till och med när bästa vännerna Danny och Dannys fru Sylvias inblandning trappar upp situationen till en kamp mellan könen. Skådespelare: John Corbett, Lara Flynn Boyle, Katie Finneran, Jerry O’Connell, Heather Graham.

Trailer för Baby on board

Filmen visas på TV3 klockan 23:10 – 01:10

Släkten är värst

Greg Focker är redo att fria till sin flickvän Pam. Men det finns en hake Pams pappa, Jack håller på traditioner och vill att Greg först ber honom om dotterns hand. Jack visar genast sitt missnöje med Greg och hur Greg än försöker få honom att ändra sig så gör han hela tiden saken värre.

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

Safe

SafeEn före detta superagent slåss mot den ökända Triaden för att frita en kidnappad kinesisk flicka, för att sedan ta sig an den ryska maffian och korrupta tjänstemän i New York. Med hjälp av en värdefull kod till ett kassaskåp försöker han knäcka alla, inklusive självaste Triaden.

Trailer för Safe

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:55