Malou möter special – Så minns vi Anna Lindh

Intervju med Mona Sahlin och Margot Wallström. foto TV4

Den 11 september har det gått fem år sedan dåvarande utrikesministern Anna Lindh mördades inne på varuhuset NK i Stockholm. Sorgen förenade det svenska folket och långt över Sveriges gränser vittnade internationellt kända politiker om sina personliga vänskapsband med Anna Lindh.

Världens tankar gick till två som pojkar som förlorade sin mor och maken Bo Holmberg som förlorade sin hustru. Anna Lindh var en politiker som på många sätt var före sin tid och stod för framtid och hopp. Vad lämnade hon efter sig för minnen och spår som människa, arbetskamrat, politiker och vän? Malou von Sivers som vid flera tillfällen träffade och intervjuade Anna Lindh minns henne tillsammans med före detta statsministern Göran Persson, Margot Wallström, Jan Eliasson, Mona Sahlin och maken Bo Holmberg med flera. I öppenhjärtiga intervjuer berättar de om sin sorg och delar med sig av personliga minnen av en väldigt omtyckt och speciell person.

– Sorgen och saknaden är fortfarande stark. Jag har inte tagit bort Annas telefonnummer i min mobil, berättar Göran Persson.

Minnesprogrammet om Anna Lindh är gripande och starkt – ett program som visar att en människa lever så länge man berättar och minns.

Tisdag den 9 september på TV4 Malou möter special – Så minns vi Anna Lindh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *