Kvällens filmer: Alice i Underlandet, Jack Reacher, En ov…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Alice i Underlandet, Jack Reacher, En oväntad vänskap, Jag har älskat dig så länge, She’s the man, The descendants, Volcano, Not easily broken, New year’s eve, forts, Magnolia, Fire with Fire, Animal, Screwed, Angel of Death, Rika vänner

Alice i Underlandet

Alice i UnderlandetEn dag i trädgården följer 19-åriga Alice efter en kanin och när han försvinner in i ett kaninhål tittar Alice in där och faller. Hon hamnar i Underlandet. Vad Alice inte vet är att hon varit i Underlandet förut som barn, men hon har inget minne av det. Här möter hon en uppsjö av annorlunda invånare, som Hattmakaren, Filurkatten, den storrökande larven Absalom, den obehagliga Vita Drottningen och hennes ondskefulla syster Hjärter Dam, den griniga härskarinnan av Underlandet.

Trailer för Alice i Underlandet

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:55 – 20:00

Jack Reacher

Jack ReacherFem personer blir skjutna i Pittsburgh och allt pekar på att den före detta prickskytten James Barr ligger bakom dåden. Han hävdar att han är oskyldig och kräver att den före detta militärpolisen Jack Reacher kallas in för att bevisa hans oskuld.

Trailer för Jack Reacher

Filmen visas på Sjuan klockan 22:10 – 00:50

En oväntad vänskap

Fransk dramakomedi från 2011. Driss, en ung kille som just kommit ut från fängelset, anställs som personlig assistent till den rika aristokraten Philippe, som är förlamad. Philippes vänner är mycket tveksamma till hans val av assistent, men de två har mycket att lära av varandra och en oväntad och stark vänskap växer fram mellan dem. Skådespelare: Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet, Omar Sy, François Cluzet.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:10 – 00:00

Jag har älskat dig så länge

Fransk-tyskt drama från 2008. Efter femton år släpps Juliette ut ur fängelset och får flytta in hos sin syster Léa. Léas familj gör sitt bästa för att få henne att känna sig trygg, men under åren han Juliette byggt upp en hård fasad. Hon vill absolut inte tala om orsaken till att hon tvingats sitta inlåst så många år. Skådespelare: Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein, Serge Hazanavicius, Laurent Grévill, Frédéric Pierrot.

Filmen visas på SVT1 klockan 00:05 – 02:05

She’s the man

Amerikansk komedi från 2006. Viola åker över till sin storebrors elitistiska internatskola när brodern kopplar loss några veckor i London. Hon klär ut sig till honom och faller för en av sina lagkamrater i fotbollslaget. Hon anar inte att hon inte är den enda med romantiska problem när hon, eller han, hamnar i brännpunkten för en serie tilltrasslade kärleksaffärer. Skådespelare: Laura Ramsey, Vinnie Jones, David Cross, Amanda Bynes, Channing Tatum.

Filmen visas på TV3 klockan 16:55 – 19:00

The descendants

The DescendantsAmerikansk dramakomedi från 2011. När Matt Kings fru är med om en olycka står han plötsligt ensam med ansvaret för deras döttrar och tvingas för första gången engagera sig i deras liv. Dessutom måste han bestämma om han ska sälja familjens mark på Hawaii. Matt tar med sig sina döttrar ut på en resa både för att lära känna dem bättre, och för att konfrontera sin frus älskare. Skådespelare: Judy Greer, Matthew Lillard, Beau Bridges, George Clooney, Shailene Woodley.

Trailer för The descendants

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:55

Volcano

VolcanoAmerikansk action från 1997. Jordskalv är inte direkt ett okänt scenario i Los Angeles. Änglarnas stad drabbas av fler naturkatastrofer än de flesta andra städer. Men den här gången chockas stadens invånare när den beryktade asfaltsgruvan La Brea börjar spotta ut dödliga brandbomber och en vitglödande lava. Bara en man, Mike Roak från Los Angeles kristeam, kan rädda staden undan total förödelse. Skådespelare: Gaby Hoffman, Don Cheadle, Keith David, Tommy Lee Jones, Anne Heche.

Trailer för Volcano

Filmen visas på TV3 klockan 23:55 – 02:00

Not easily broken

Amerikanskt drama från 2009. Oenigheten kring vad lycka och kärlek verkligen består av, tänjer på Daves och Clarices äktenskap. Clarice går hos en fysioterapeut efter en olycka och Dave spenderar allt mer tid hemma hos Julie. Begäret biter i Dave, samtidigt som Clarice flyr in i sin egen värld. Skådespelare: Maeve Quinlan, Albert Hall, Jeff Krebs, Morris Chestnut, Taraji P. Henson.

Filmen visas på TV3 klockan 03:35 – 05:10

New year’s eve, forts

Amerikansk romantisk komedi från 2011. Det är nyårsafton i New York och alla förberedder sig för att fira kvällen. Kim vill fira med sin tonårsdotter som har helt andra planer. Randy hatar nyårsafton och två par som går i väntans tider hoppas på att just deras barn ska bli det förstfödda på det nya året. Skådespelare: Robert De Niro, Zac Efron, Hilary Swank, Halle Berry, Michelle Pfeiffer, Sarah Jessica Parker, Ashton Kutcher, Jessica Biel.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:10

Magnolia

MagnoliaAmerikanskt drama från 1999. Två grundhistorier med lidande, äldre män ligger i bakgrunden när vi följer diverse vilsna och sorgsna karaktärer under ett dygn i Los Angeles. Earl ligger för döden, men hans cyniske och utspelande son vill inte ge honom tröst. Jimmy är en framgångsrik tv-värd som helt tappat kontakten med sin dott. Skådespelare: Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Tom Cruise.

Trailer för Magnolia

Filmen visas på TV4 klockan 00:10 – 03:55

Fire with Fire

Fire With FireEfter att ha blivit vittne till ett brutalt mord på en butiksägare och hans son, kommer brandmannen Jeremy Coleman nätt och jämmt undan med livet i behåll. Han tvingas vittna mot storskurken Hagan och får därefter vittnesskydd. Men hans nya identitet avslöjas och Jeremy tvingas göra något oväntat för att få tillbaka sitt liv och rädda sina närstående.

Trailer för Fire with Fire

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00

Animal

AnimalMarvin arbetar med att sortera papper i polisens arkiv men det han verkligen drömmer om är att följa i sin pappas fotspår och bli en riktig polis. Men det finns ett par problem: Marvin är inte bara otroligt fumlig och nervös han har heller inte rätt förutsättningar för att klara det fysiska uthållighetsprovet. En sen kväll då Marvin jobbar över ringer telefonen och han får veta att ett rån är på gång. Marvin ser sin chans och beger sig till brottsplatsen men rånarna hinner undan och Marvin råkar istället ut för en bilolycka. Den som räddar honom är den underlige doktor Wilder som använder Marvin som ”försöksdjur” i ett mycket besynnerligt experiment. I arbetet för att återställa Marvin använder han nämligen olika djurorgan. Då Marvin återvänder till polisstationen har han inget minne av det inträffade. Han tror faktiskt att det är hans nya hälsodryck som gör att hans muskler plötsligt börjar utvecklas enormt. Snart upptäcker Marvin även att han både kan springa snabbt, hoppa högt och lukta sig till det mest oanade. Då han bokstavligen nosar upp en knarksmugglare som sätts bakom lås och bom blir han polisstationens mest populära hjälte. Marvin blir genast befordrad av polischefen Wilson och till motvillig mentor och närmaste chef utses polisinspektör Doug Sisk som efterhand blir allt mer misstänksam mot Marvins nya egenskaper. När Marvin dessutom träffar Rianna, som arbetar på ett hem för övergivna djur, blir det riktigt besvärligt då Marvin inser att han inte riktigt kan kontrollera sina djuriska drifter. I rollen som Marvin ser vi Rob Schneider från ”Hollywood Gigolo” och ”Big Daddy”. Text-TV s. 690.

Trailer för Animal

Filmen visas på TV6 klockan 23:00 – 00:40

Screwed

ScrewedChauffören Williard Fillmore (Norm MacDonald) blir illa behandlad och underbetald av sin avskyvärda chef, Miss Crock (Elaine Stritch). Han vill ha hämnd och anlitar sin temperamentsfulla vän Rusty (David Chapelle). Tillsammans kidnappar de miss Crocks dyrbara pudel och kräver en lösensumma.

Trailer för Screwed

Filmen visas på TV6 klockan 00:40 – 02:10

Angel of Death

Angel of DeathZoe Bell, Lucy Lawless, Doug Jones och Ted Raimi spelar huvudrollerna i en grindhouse-film skriven av flerfaldigt prisbelönta serieförfattaren Ed Brubaker. Eve (Zoe Bell) är en kvinnlig lönnmördare som råkar döda en oskyldig tonåring. Hon får sedan ett knivhugg i huvudet av offrets livvakt. Eve överlever mot alla odds, men börjar plötsligt att se den döda överallt. Jobbet blir svårare eftersom hon inte längre kan mörda kallblodigt. Men när hennes offer börjar att visa henne vilka som ska mördas ändras allting. Nu hoppas den döda få revansch med hjälp Eve.

Trailer för Angel of Death

Filmen visas på TV6 klockan 02:10 – 03:25

Rika vänner

Vänskap förenar fyra medelåders kvinnor, men pengar skiljer dem åt. Tre av de rika vännerna (Cusack, McDormand, Keener) är gifta och tror sig ha hittat rätt bland designerkläder och välgörenhetstillställningar. De oroar sig för den fjärde (Aniston) som är ensamstående, har en annan ekonomisk situation och som gör allt fel enligt deras måttstock mätt. Vänskapsrelation förändras när de tvingas ifrågasätta den bekväma livsstil de valt. Kommer de att nöja sig med det liv de har och livet de lever?

Filmen visas på TV8 klockan 00:20 – 02:05