Kvällens filmer: Departed, Den innersta kretsen, Dom över…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Departed, Den innersta kretsen, Dom över död man, Jiddra inte med Zohan, Battle: Los Angeles, Skilsmässa på franska, Mannen med järnmasken, Case 39, The X-Files: I Want to Believe, Föräldraskap, Min brors flickvän

Departed

Den unge polisen Billy Costigan blir utvald att infiltrera gangstern Costellos liga. Samtidigt som Billy försöker få Costello att lita på honom gör en annan ung polis, Colin Sullivan, snabb karriär hos delstatspolisen. Sullivan är en av en handfull elitpoliser i den specialstyrka som ska få Costello på fall. Vad hans överordnade inte vet är att Colin egentligen jobbar för Costello och ser till att gangsterbossen alltid är ett steg före polisen.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 01:05

Den innersta kretsen

Efter avlagd examen gör den unge Edward Wilson blixtkarriär inom underrättelsetjänsten och hans metoder införs som standardprocedurer på CIA. Men jobbet som spion är hårt. Edward måste hela tiden välja mellan hem och karriär, vilket tär hårt på hans familj. Han blir alltmer på det klara med att han inte kan lita på någon. När grisbuktsinvasionen av Kuba 1961 misslyckas förstår han att någon inom CIA har läckt information. Snart upptäcker Edward att läckan finns nära honom själv.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 02:00 – 04:50

Dom över död man

Svensk-norskt drama från 2012. Torgny Segerstedt var en av Sveriges främsta journalister under 1900-talet, och han kämpade mot Hitler och nazistregimen fram till sin död 1945. Under denna tumultartade tid präglades även hans privatliv av kaos, bland annat på grund av att han blev förälskad i sin bäste väns fru trots att han själv var gift. Denna komplicerade kärlekshistoria vävs samman med en skildring av Sveriges politiska situation under andra världskriget i en berättelse om en man som inte lät sig tystas. Skådespelare: Ulla Skoog, Björn Granath, Kenneth Milldoff, Jesper Christensen, Pernilla August.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:40

Jiddra inte med Zohan

Jiddra inte med ZohanAmerikansk actionkomedi från 2008. Zohan Dvir arbetar som specialsoldat inom den israeliska armén och bor hemma hos sina ortodoxa föräldrar. Han har dock tröttnat på alla farliga möten med palestinier och bestämmer sig för att fejka sin död. Det slutar med att han gömmer sig i en hundbur, som ska transporteras till New York, där han försöker sig på en karriär som hårstylist. Skådespelare: Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Rob Schneider, Adam Sandler, John Turturro.

Trailer för Jiddra inte med Zohan

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:50

Battle: Los Angeles

Amerikansk science fiction från 2011. 2011 blir det som en gång bara var ufo-observationer verklighet när Jorden attackeras av okända krafter. Medan folk överallt ser världens största städer falla blir Los Angeles mänsklighetens sista utpost i en strid ingen hade förväntat sig. Det är upp till en marinsergeant och hans nya pluton att dra en linje i sanden när de tar sig an en fiende olik någon annan de träffat på tidigare. Skådespelare: Bridget Moynahan, Aaron Eckhart, Jim Parrack, Michelle Rodriguez, Joey King.

Filmen visas på TV3 klockan 23:50 – 02:10

Skilsmässa på franska

Amerikansk dramakomedi från 2003. Amerikanskan Isabel reser till Paris för att stötta sin gravida syster Roxy i hennes skilsmässa från sin man som har lämnat henne för sin älskarinna. Isabel träffar en ung fransman, Yves, som hon inleder ett förhållande med. Hon träffar också den charmerande och världsvana Edgar men håller båda förhållandena hemliga för sin syster. Skådespelare: Glenn Close, Stephen Fry, Romain Duris, Stockard Channing, Kate Hudson, Naomi Watts.

Filmen visas på TV3 klockan 03:25 – 05:20

Mannen med järnmasken

Mannen Med JärnmaskenAmerikanskt äventyr från 1998. 1600-tal i Frankrike. Ludvig XIV regerar, men musketörerna kommer göra allt för att den rätte tronarvingen, hans fängslade bror, ska få makten. Ludvig är en fylltratt som låter sitt folk svälta samtidigt som han själv omger sig med ett överflöd av mat, vackra kläder och älskarinnor. I en fängelsehåla inte långt borta sitter konungens tvillingbror Philippe som egentligen är Frankrikes rättmätige tronarvinge. Hans ansikte döljs av en järnmask så ingen vet vem han är. Ingen utom musketörerna förstås och de har en genialisk plan – de ska frita Philippe och ersätta den nuvarande kungen med honom. Skådespelare: Gérard Depardieu, Gabriel Byrne, Judith Godrèche, John Malkovich, Leonardo Dicaprio, Jeremy Irons.

Trailer för Mannen med järnmasken

Filmen visas på TV4 klockan 22:45 – 01:25

Case 39

Case 39Amerikansk thriller från 2009. En socialarbetare kämpar för att rädda en flicka från hennes föräldrar. Situationen är mycket värre än vad hon någonsin skulle kunna föreställa sig. Skådespelare: Jodelle Ferland, Ian McShane, Renée Zellweger.

Trailer för Case 39

Filmen visas på TV4 klockan 01:25 – 03:45

The X-Files: I Want to Believe

I de vinterklädda bergen i Virginia har en grupp kvinnor blivit bortförda och den enda ledtråden till deras försvinnande är de groteska kvarlevorna som dyker upp i snön längs motorvägen. Då myndigheterna letar febrilt efter ledtrådar till kvinnornas försvinnande väljer de att följa upp en vanärad prästs tvivelaktiga visioner. Det leder dem till en plats där hemliga medicinska experiment äger rum. Ett solklart fall för Arkiv X, men problemet är att FBI la ner alla undersökningar kring paranormal aktivitet för flera år sedan. Bästa teamet för jobbet är före detta agenten Fox Mulder och Dr Dana Scully som inte har någon önskan att besöka deras mörka förflutna igen. Men lösningen på dessa fruktansvärda brott finns därute och det är upp till Mulder och Scully att hitta den.

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 00:10

Föräldraskap

Gil Buckman anstränger sig för att vara en bättre far för sina barn än vad hans egen far, Frank, var för honom. Han slits mellan familj och arbete. Gils syskon har alla problematiska förhållanden till makar och barn. Den gamla och klarsynta farmodern hjälper till med sin livserfarenhet; hellre berg- och dalbana än karusell. Alla problem med barn till trots är alla lyckliga när samtliga par till slut får tillökning.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:25

Min brors flickvän

Min Brors FlickvänDan Ashburn är änkling, trebarnsfar och relationsrådgivare. När han åker på den årliga familjeträffen stöter han oväntat på sin drömkvinna, som dessvärre samtidigt råkar vara hans brors flickvän. Efter en flörtig stund och utbyte av litteraturtips erkänner hon att hon redan är upptagen, men ger gärna Dan sitt nummer. Han upptäcker dock snart att det är svårt att följa sina egna råd, även när man alltid har svar på allting. I rollerna ser vi Steve Carell, Juliette Binoche och Alison Pill.

Trailer för Min brors flickvän

Filmen visas på TV8 klockan 01:25 – 03:20