Kvällens filmer: Dirty Harry, Face Off, Innan snön faller…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Dirty Harry, Face Off, Innan snön faller, Fast & Furious 5, Rika vänner

Dirty Harry

Dirty HarryDen tuffaste snuten i San Francisco är Harry Callahan, även kallad Dirty Harry. Han vet hur man ska upprätthålla lag och ordning i staden och han gör det på sitt eget sätt. När en krypskytt skjuter ihjäl folk och utpressar staden bestämmer sig Harry för att ta hand om galningen med vilka medel som helst, oavsett vad cheferna och borgmästaren tycker.

Trailer för Dirty Harry

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:55 – 02:55

Face Off

FBI-agenten Sean Archer jagar mördaren och psykopaten Castor Troy. Troy skadas under jakten och faller i koma, bara minuterna efter sitt avslöjande, att han apterat och gömt en biologisk bomb stor nog att utplåna hela San Fransisco. Klockan tickar men ingen vet var bomben finns. På regeringens order genomgår Sean en ny avancerad kirurgisk metod. Han byter skepnad till mördarens ansikte.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:55

Innan snön faller

Norskt drama från 2013. En roadmovie från öst till väst. Siyar, en pojke från en by i Irak-Kurdistan, ger sig ut på en resa i sökandet efter sin äldre syster, som flytt från sitt bröllop. Siyars far är död och han är äldsta sonen. Han måste hitta sin syster och rädda familjens heder. I Istanbul träffar han en ung flicka och de reser tillsammans. Resan går vidare genom Grekland, Tyskland och till Norge. Skådespelare: Bahar Ozen, Cabbar Baris, Omer Chawshin, Abdullah Taher, Suzan Ilir.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:45 – 00:25

Fast & Furious 5

Gör dig redo för fem gånger mer action, spänning och skoj när Vin Diesel och Paul Walker leder ett återförenat gäng stjärnor från alla tidigare kapitel av den fartfyllda explosiva serien. Rymlingen Dom Toretto (Diesel) bildar team med tidigare snuten Brian O’Conner (Walker) på andra sidan lagen i exotiska Rio de Janeiro, Brasilien. Där jagas de av en mäktig amerikansk anfallsstyrka ledd av dess tuffaste FBI-agent (Dwayne Johnson) och en armé av korrupta poliser som jobbar för en grym knarkboss. För att vinna sin frihet och denna kapplöpning med höga insatser måste de lyckas med en sista stöt – en vansinnig kupp värd 100 miljoner dollar.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:40

Rika vänner

Vänskap förenar fyra medelåders kvinnor, men pengar skiljer dem åt. Tre av de rika vännerna (Cusack, McDormand, Keener) är gifta och tror sig ha hittat rätt bland designerkläder och välgörenhetstillställningar. De oroar sig för den fjärde (Aniston) som är ensamstående, har en annan ekonomisk situation och som gör allt fel enligt deras måttstock mätt. Vänskapsrelation förändras när de tvingas ifrågasätta den bekväma livsstil de valt. Kommer de att nöja sig med det liv de har och livet de lever?

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 22:45