Kvällens filmer: Åter till Cold Mountain, Drömfångare, Vi…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Åter till Cold Mountain, Drömfångare, Vince Vaughn’s wild west comedy show, Bröllopsfotografen, Bröllopsfixaren, Notes on a scandal, Svensson, Svensson – i nöd och lust, Alex Schulman – Älska mig, Apollo 13, Public enemy 1, del 2, Dumpad, Repo men, Jönssonligan på Mallorca, Transformers 3, forts, Batman forever, Star Trek VI: The Undiscovered Country

Åter till Cold Mountain

Romantiskt krigsdrama från 2003. Amerika är ett land på randen till inbördeskrig. Ada Monroe kommer till den lilla bergsbyn Cold Mountain, där hon förälskar sig i snickaren Inman. Adas och Inmans kärlek blir dock kortvarig för strax efter deras möte skickas han ut i kriget. Således börjar en till synes omänskligt lång väntan på dagen då de ses igen.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 01:10

Drömfångare

Amerikansk-kanadensisk science fiction från 2003. Fyra män befinner sig i en ödslig stuga då utomjordingar attackerar jorden. Vad ingen vet är att deras förgångna gömmer nyckeln till världens framtid.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:10 – 03:40

Vince Vaughn’s wild west comedy show

Amerikansk komedifilm från 2006. I denna dokumentär reser Hollywoodstjärnan Vince Vaughn och fyra ståuppkomiker, som handplockats av Vaughn, runt i landet och uppträder i 30 städer. Vi följer händelserna på scenen, bakom scenen och på vägen. Medverkande: John Caparulo, Ernest Bret, Vince Vaughn, Ahmed Ahmed.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:55 – 01:50

Bröllopsfotografen

Svensk dramakomedi från 2009. När Robin blir arbetslös efter att massafabriken i Molkom lagt ner öppnar han eget som bröllopsfotograf. Men efterfrågan är inte så stor tills han blir engagerad av den nedgångne skådespelaren Jonny Björk för att fota att societetsbröllop i Stockholm. Robin bestämmer sig för att stanna i Stockholm med hopp om att få igång sitt företag. När han börjar arbeta med överklassflickan Astrid försöker han passa in i den fina världen och börjar ta allt mer avstånd från sina rötter i landsbygden. Barntillåten.

Filmen visas på Sjuan klockan 19:50 – 22:05

Bröllopsfixaren

Amerikansk komedi från 2001. Marias jobb är att planera och organisera bröllop och hon är så upptagen av jobbet att hon inte hinner med sitt eget privatliv. Men när hon väl träffar sin drömman, visar det sig att han redan är förlovad med en av hennes klienter.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:05 – 00:25

Notes on a scandal

Notes on a ScandalAmerikanskt drama från 2006. Läraren Barbara lever ett ensamt och tråkigt liv där hennes dagbok är hennes bundsförvant. Hennes liv förändras totalt när Sheba börjar arbeta på skolan. Sheba är Barbaras raka motsats, hon tar alla med storm och Barbara tror att hon äntligen hittat den vän hon alltid sökt. När Sheba anförtror Barbara att hon har ett förhållande med en av sina elever blir Barbara bestört och tycker att Sheba har svikit henne. Men det dröjer inte länge förrän Barbara inser att hon kan använda hemligheten till sin egen fördel.

Trailer för Notes on a scandal

Filmen visas på Sjuan klockan 02:00 – 03:50

Svensson, Svensson – i nöd och lust

Svensk komedi från 2011. Gustav och Lena Svensson står inför sin 30-åriga bröllopsdag, men Lena orkar inte med Gustav längre utan vill att de ska skiljas. Det enda Gustav gör är att titta på sport, vilken sport som helst, och ger inte Lena någon uppmärksamhet alls. Gustav däremot tycker att allt är toppen och tycker inte att de kan ge upp bara en vecka före sitt jubileum. Lena ger Gustav en absolut sista chans och de åker iväg på en kärleksweekend där Gustav ska få bevisa att Lena är viktigare än fotboll och tv.

Filmen visas på SVT1 klockan 16:30 – 17:55

Alex Schulman – Älska mig

Scenföreställning från 2013. Alex Schulmans debut på teaterscenen. I föreställningen tar han ett grepp om det han kallar vår tids största folksjukdom – bekräftelsebehovet. ”Älska mig” är en humoristisk betraktelse av människans vansinniga jakt på bekräftelse berättat utifrån hans egen historia.

Filmen visas på SVT1 klockan 21:00 – 22:00

Apollo 13

Apollo 13Amerikanskt drama från 1995. Astronauterna Jim, Fred och Jack ger sig av på en resa mot månen. Väl i rymden exploderar en syretank, vilket försätter trion i fara. De förlorar snabbt syre och bränsle och utsätts för giftig gas. Jack anklagas för explosionen och situationen intensifieras av det faktum att olyckorna kommer som en total överraskning för teknikerna på Mission Control, och att de inte vet hur de ska hantera den. Nu måste de samarbete för att hitta lösningen, om astronauterna ska överleva.(c)

Trailer för Apollo 13

Filmen visas på SVT1 klockan 23:05 – 04:50

Public enemy 1, del 2

Fransk-kanadensisk action från 2008. När Parispolisens piketstyrka sköt ihjäl Jacques Mesrine 1979 så darrade de av skräck. Han var då den mest eftersökta brottslingen i Frankrike. I den här dramadokumentären får man följa Mesrines kriminella bana. Det hela börjar när han kommer tillbaka från Algerietkriget, där han varit verksam som hänsynslös korpral, och slutar vid dödskjutningen tjugo år senare. Under tiden hinner ett antal brutala bankrån och spektakulära fängelseutbrytningar göra honom ökänd.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:55

Dumpad

DumpadAmerikansk komedi från 2008. När Sarah Marshall dumpar musikern Peter Bretter för rockstjärnan Aldous Snow, rasar hela Peters värld. Hans bästa vän föreslår att han ska resa iväg till Hawaii för att glömma sina sorger. På Hawaii träffar han den vackra Rachel Jansen, men får en chock när han ser både Aldous och Snow där.

Trailer för Dumpad

Filmen visas på TV3 klockan 22:15 – 00:25

Repo men

Repo MenAmerikansk-kanadensisk science fiction från 2010. Människan har förlängt och förbättrat sitt liv genom att använda sofistikerade och dyra mekaniska organ tillverkade av företaget The Union. Nackdelen med dessa medicinska genombrott är att om man inte kan betala för sig skickar The Union en skicklig repo man för att återta sin egendom. Remy är en av branschens skarpaste repo män. När han får hjärtfel på jobbet får han ett exklusivt mekaniskt hjärta installerat, men belastas även av en stor skuld. En av operationens bieffekter är att han inte längre har hjärtat med sig när han arbetar. När han dessutom inte kan betala sin skuld skickar The Union sin hårdaste repo man, och Remys före detta arbetskamrat Jake, för att leta rätt på honom.

Trailer för Repo men

Filmen visas på TV3 klockan 01:00 – 03:10

Jönssonligan på Mallorca

Svensk komedi från 1989. Saker och ting ser inte bra ut för Sickan, inte till en början i alla fall. Vanheden har flyttat till Mallorca med Doris och Dynamit-Harry. Sickan är lämnad ensam i det regniga Stockholm. Men så slår ödet till i form av herr Wall-Enberg som har ett uppdrag åt Sickan på Mallorca. Sickan beger sig till den spanska ön och först går det inte riktigt som han tänkt sig, men så träffar han sina gamla kumpaner och som vanligt har Sickan en plan. La banda de Jönssonligan börjar planera sin största kupp någonsin. Barntillåten.

Filmen visas på TV4 klockan 16:50 – 17:55

Transformers 3, forts

Amerikansk action från 2011. Autobots, ledda av Optimus Prime, får reda på att ett cybertroniskt rymdskepp är gömt på månen. Tillsammans med deras vapendragare, Sam Witwicky, kämpar de mot Decepticons i en rafflande kapplöpning för att avslöja skeppets hemligheter. Samtidigt hotas jorden av ett krig, så omfattande att inte ens Transformers krafter kan förhindra det.

Filmen visas på TV4 klockan 23:15 – 00:55

Batman forever

Batman ForeverAmerikansk action från 1995. Two-Face är lös i staden och ute efter att döda Batman en gång för alla. På Wayne Enterprise håller forskaren Edward Nygma på att exprimentera med hjärnvågor med förhoppningen att skapa tredimensionell tv. När Bruce Wayne vägrar att ge honom resurser, lämnar han företaget och slår sig ihop med Two-Face, som The Riddler, för att göra slut på Bruce Wayne och Batman.

Trailer för Batman forever

Filmen visas på TV4 klockan 00:55 – 03:20

Star Trek VI: The Undiscovered Country

Amerikansk sci-fi från 1991. Klingonska imperiet hotar att falla sönder efter att en energiproduktionsanläggning har exploderat. Detta leder till att imperiet tvingas förhandla om fred med federationen. Under förhandlingarna dör klingonernas kansler Gorkon under brutala omständigheter. Klingonerna anklagar kommendör Kirk och doktor McCoy för mordet. Efter en summarisk rättegång fälls dessa två och tvingas till en gruvkoloni där fångar hålls under fruktansvärda förhållanden. Enterprise hjälper dock Kirk och McCoy att fly och nu blir det en kamp mot tiden och farliga fientliga rymdskepp för Kirk och besättning som försöker hindra en ny upptäckt plan att döda federationens president och därigenom försätta både Klingonimperiet och federationen i kaos.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15