Kvällens filmer: Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet…

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet, The blind side, What’s love got to do with it, Sex and the city, Sex and the city 2, Den tunna röda linjen, Intolerable cruelty, Skojar du, eller?, The town, forts, Och han älskade dem alla, American pie presents: Band camp, Rocky 3, Solisten

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet

17:10 – 20:00

Amerikanskt äventyr från 2005. När syskonen Penvensie: Lucy, Edmund, Peter och Susan, evakueras under andra världskriget för att undgå blitzen skickas de till professor Kirkes. Under en kurragömmalek hittar Lucy en garderob som visar sig vara en portal till det magiska landet Narnia. Landet är täckt av snö och befolkat av djur och andra mystiska väsen. De upptäcker att Narnia styrs av den elaka häxan Jadis och barnen Penvensie är utvalda att bekämpa Jadis.

The blind side

21:35 – 00:10

The Blind SideAmerikanskt drama från 2009. Michael Oher lever på gatan men hans liv tar en ny vändning när en tränare i amerikansk fotboll får honom antagen till privatskolan han arbetar på. På skolan går även Leigh Ann Tuohys barn, och när hon upptäcker att Michael är hemlös tar hon sig an honom.

Trailer för The blind side

What’s love got to do with it

00:10 – 02:25

Amerikanskt drama från 1993. Tina Turner föds på en gård i Nutbush, Tennessee med namnet Anna Mae Bullock. Hennes uppväxt är svår men hennes hobby blir att gå med i kyrkokören. En dag sticker hennes alkoholiserade mamma från gården. Anna Mae uppfostras därefter av sin mormor. Hon väljs ut till att sjunga med Ike och de blir förälskade.

Sex and the city

20:00 – 22:55

Sex and the CityAmerikansk komedi från 2008. Carrie har levt ett hektiskt singelliv i New York men nu ska hon gifta sig. Det som till en början var tänkt som ett litet bröllop växer till enorma proportioner, vilket leder till att brudgummen får kalla fötter. Carrie är förkrossad och till hennes undsättning kommer väninnorna Charlotte, Miranda och Samantha.

Trailer för Sex and the city

Sex and the city 2

22:55 – 01:55

Sex and the City 2Amerikansk dramakomedi från 2010. Alla fyra brottas med problem kring jobb och kärlek och de bestämmer sig för att åka på semester till Abu Dhabi.

Trailer för Sex and the city 2

Den tunna röda linjen

21:20 – 00:05

Amerikanskt krigsdrama från 1998. Ett amerikanskt kompani stationeras under andra världskriget vid ön Guadalcanal i Stilla havet. Soldaterna sänds ut i en utmattande och blodig strid på öns flygbas. Under överstelöjtnant Talls ledning ska de förhindra japanernas intåg i Stilla havet.

Intolerable cruelty

22:35 – 00:35

Intolerable CrueltyAmerikansk komedi från 2003. Miles Massey är en framgångsrik skilsmässoadvokat som har allt. Men allt förändras när han träffar Marilyn, blivande ex-fru till hans klient Rex. Han är en förmögen fastighetsmogul och notorisk vänsterprasslare. Med hjälp av privatdetektiven Gus Petch avslöjas hans affärer och Marilyn kan se fram emot ett saftigt avgångsvederlag. Tack vare Miles utomordentlighet får hon dock inte ett öre. Men Marilyn låter sig inte bli snuvad på pengarna, och planerar att hämnas.

Trailer för Intolerable cruelty

Skojar du, eller?

00:35 – 02:30

Amerikansk komedi från 2001. Djurfångaren Gilly Noble träffar den snygga och trevliga, men inkompetenta, hårfrisörskan Jo. De blir genast förälskade i varandra. Gilly jobbar som hundfångare men vill bli veterinär. Han söker ivrigt efter sina riktiga föräldrar. Lyckan är total ända tills paret på grund av en ödets nyck får höra att de har samma mamma.

The town, forts

22:15 – 00:20

Amerikanskt kriminaldrama från 2010. När bankrånaren Doug MacRays liga tar bankchefen Claire som gisslan slipper hon undan oskadd. Kort därefter förälskar hon sig i en försynt charmig man vid namn Doug, utan att veta att det var hans rånare som tog henne som gisslan. Samtidigt är FBI-agenten Frawley ligan på spåren.(c)

Och han älskade dem alla

00:20 – 02:40

Och han älskade dem allaAmerikansk thriller från 1997. Kriminalpsykologen Alex Cross systerdotter Naomi försvinner och han reser till Durham för att söka efter henne. Han upptäcker att Naomi inte är den enda kvinna som har försvunnit och tillsammans med de lokala polismännen Nick och Sikes tar han upp jakten efter gärningsmannen. Han får också hjälp av Kate McTiernan, en kvinna som blivit bortförd av förövaren men lyckats fly. Spåren för dem till Los Angeles, där en serie liknande brott begåtts. Men tiden är knapp. Kommer Alex att hitta sin systerdotter innan det är för sent.(c)

Trailer för Och han älskade dem alla

American pie presents: Band camp

21:00 – 22:55

Amerikansk komedi från 2005. Matt Stiffler, Steve Stifflers yngre bror, hotas av relegering från sin skola och skickas iväg till ”band camp” över sommaren. Till en början försöker Matt rigga gömda kameror på olika platser i lägret för att filma nakna tjejer. Försöket misslyckas dock när han blir kär i Elyse. Men ansträngningarna att lägga band på ”Stiffmeister” får smått komiska resultat.

Rocky 3

22:55 – 00:55

Amerikansk action från 1982. Rocky Balboa är världsmästare i tungviktsboxning. Han anar inte att hans trogne manager Mickey matchar honom mot alltför lätta motståndare. Mickey tror att Rocky förlorat sin ”killer”-instinkt och det visar sig att han har rätt – mot hans råd ställer Rocky upp mot en nykomling och följderna blir svåra.

Solisten

01:10 – 03:20

Brittiskt drama från 2009. En schizofren musiker drömmer om att en dag kunna spela på Walt Disney Concert Hall och träffar Steve, en avdankad journalist som blir hans bästa vän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *