Kvällens filmer: Bruce den allsmäktige, Road to perdition…

Bruce den allsmäktige, Road to perdition, Bluffen, Harrison’s flowers, Remember Me, Dear John, The Invisible, Men in Black, Fear and Loathing in Las Vegas, Breaking and entering, Candy, Polisskolan 5 – uppdrag Miami Beach, Flying Daggers, Billy Elliot, 8MM 2, In from the night, Behind Enemy Lines: Axis of Evil, S.I.S

Bruce den allsmäktige

20:00 – 22:00

Bruce den allsmäktigeAmerikansk komedi från 2003. När nyhetsreportern Bruce har en av de värsta dagarna i sitt liv tar han ut sin ilska på Gud. Det han inte förväntat sig är att Gud ska dyka upp. Gud ger Bruce övermänskliga krafter och utmanar honom att ta hans jobb för att se om han kan göra det bättre (n)

Road to perdition

22:00 – 00:25

Amerikanskt kriminaldrama från 2002. Michael Sullivan försörjer sig som yrkesmördare och arbetar åt maffiabossen John Rooney. Men när Michaels ena son, Micke, gömmer sig i hans bil under ett uppdrag och blir vittne till hur hans far och Rooneys son dödar tre män slåss hans liv i spillror. Michaels fru och andra son mördas och Michael bestämmer sig för att hämnas. Men hans fiende anlitar en lönnmördare för att döda Michael och Micke (n)

Bluffen

00:25 – 02:45

Amerikansk dramathriller från 2007. Författaren Clifford är desperat och låtsas att han har fått i uppdrag att skriva en biografi om en mytomspunnen industriman, Howard Hughes. Han hittar på information om Hughes som egentligen inte existerar och lyckas övertyga bokförlaget att ge ut boken. Med sitt djärva grepp lurar han inte bara förlaget utan också FBI, sin fru och sina vänner. Baserad på en sann historia (n)

Harrison’s flowers

02:45 – 05:30

Harrison's FlowersAmerikanskt drama från 2000. Reportern och fotografen Harrison Lloyd får i uppdrag att bevaka en mindre konflikt som uppstått i det som börjat kallas för före detta Jugoslavien. Harrison vill hellre ägna mer tid till sin familj och sin hobby att odla blommor men går motvilligt med på att åka. Han lovar sin fru Sarah att han ska vara tillbaka till sonen Cesars födelsedag. Men konflikten har snart lett till krig mellan kroater och serber och Sarah får besked om att Harrison försvunnit. Hon bestämmer sig för att själva ta reda på vad som hänt och beger sig till det krigshärjade Jugoslavien (n)

Remember Me

17:45 – 20:00

Remember MeTyler Hawkins lever ett rotlöst liv och släpper ingen inpå livet. Kärlek står långt ner på önskelistan – tills han träffar Ally. Hennes mod och spontanitet inspirerar Tyler att släppa efter och tillåta sig att känna lycka och mening med livet.

Dear John

21:30 – 23:40

Dear JohnEtt slumpartat möte leder till en oskyldig flirt och på bara två veckor är John Tyree handlöst förälskad i Savannah. Men John är yrkessoldat och kallas snart till ännu en av världens många krishärdar. Kan ett förhållande bestå när papper och penna ersätter fysisk kontakt?

The Invisible

00:20 – 02:25

The InvisibleBaserad på romanen Den osynlige av Mats Wahl. Nick Powell är en high school-student som blir brutalt misshandlad och slängd i en brunn för att dö. Men han passerar inte över till ”andra sidan” utan hamnar i världen mellan liv och död.

Men in Black

22:00 – 23:55

Men in BlackDen topphemliga specialstyrkan MiB har i uppdrag att övervaka de tusentals fredliga utomjordingar som lever i USA. Men en dag landar ett flygande tefat med en främmande varelse, som tar över en bondes kropp och specialstyrkan får det svåra uppdraget att leta reda på och oskadliggöra den ondskefulle utomjordingen.

Fear and Loathing in Las Vegas

00:55 – 03:05

Fear and Loathing in Las VegasThomson och hans förvirrade advokat söker efter den ”amerikanska drömmen”. Eldade av den enorma mängd knark de köpt för förskottet på ett tidningsomslag, ger de sig av i Red Shark. På vägen möter de poliser, reportrar, spelhajar, racerförare och liftare.

Breaking and entering

22:15 – 00:40

Breaking And EnteringBrittisk dramathriller från 2007. Will har problem med att kommunicera med sin flickvän och deras oro för hennes dotter får avståndet att växa mellan dem. När Will en dag får inbrott på sitt arkitektkontor spårar han upp tjuven som visar sig vara den unge Miro från Bosnien. När Will inleder en kärleksaffär med Miros mamma börjar han omvärdera sitt liv. Barntillåten.

Candy

00:40 – 02:45

CandyAustraliensiskt drama från 2006. Dan är poet och heroinmissbrukare. Han blir förälskad i allkonstnären Candy och hon dras till hans bohemiska livsstil. Candy och Dan blir beroende av både varandra och den tunga drogen och deras förhållande blir en berg-och-dalbana av passion, självhat och desperation. Universitetsprofessorn Casper hjälper dem med pengar och gratis droger och det unga paret slutar bry sig om något annat än att bli höga. Åldersgräns 15 år.

Polisskolan 5 – uppdrag Miami Beach

21:00 – 22:50

Polisskolan 5 – uppdrag Miami Beach är upptåget som tar våra tjockskalliga poliser ut på resa. Klantskallarna med polisbrickor är i Miami för ett konvent som hålls i den älskade kommissarie Lassards ära. Men brottsligheten tar inte semester bara för att våra hjältar gör det. Lassard blir kidnappad, utan att själv inse det. Och inte ens lockelsen av strandpartyn med limbodans kan stoppa poliskårens tumultartade räddningsförsök. Så häng med dina beväpnade och roliga favoriter ut på ännu ett äventyr.

Flying Daggers

00:05 – 02:25

Flying DaggersTang-dynastin var under sina glansdagar ett av Kinas mest blomstrande kejsardömen, men år 859 e.Kr. befinner sig dynastin i allvarlig kris. Kejsaren är inkompetent och hans regering är korrumperad. Politisk oro råder i landet, och flera rebelliska arméer bildas. Den mäktigaste är en underjordisk organisation, som bär namnet ”De flygande dolkarnas hus”. Trots att kejsartrogna soldater lyckats döda rebellernas ledare, fortsätter organisationen – som har folkets stöd – att blomstra under sin nye gåtfulle ledare. Två lokala polisbefäl, Leo och Jin, får i uppdrag av regeringen att tillfångata ledaren. Leo och Jin smider en plan, vilken går ut på att gripa den vackra, blinda dansösen Mei, som de misstänker är dotter till grundaren av ”De flygande dolkarnas hus”…

Billy Elliot

01:35 – 03:35

Billy ElliotÅret är 1984 och i en liten stad i England är det gruvstrejk. En av stadens invånare, den moderlöse lille Billy (Jamie Bell), drömmer om att bli balettdansare men hans far och bror avfärdar hans drömmar som ”tramsigheter”. Hans danslärare, Mrs. Wilkinson (Julie Walters), ger honom privatlektioner och tillsammans kämpar de för att Billy ska få chansen att pröva in till den kungliga balettskolan. Frågan är dock om Billy kan övertyga sin familj att tåspetsdans inte bara är för flickor? Filmen Billy Elliot är flerfaldigt prisbelönad och har bl.a. fått följande utnämningar; Bästa regidebut, Kritikerpriset, samt Stockholms Filmfestivals Publikpris. Text-TV s. 690.

8MM 2

03:05 – 04:50

8MM 2En amerikansk diplomat och hans fästmö vågar sig in i den smutsiga undre världen med sex och porr i Budapest i Ungern för att ta reda på vem som övar utpressning mot dem. Utpressarna har filmat dem tillsammans med en prostituerad i en porrvideo.

In from the night

02:45 – 04:50

In From The NightAmerikanskt drama från 2006. Vicki Miller är författare och har tagit avstånd från sin dysfunktionella familj. En kväll dyker hennes syskonbarn Bobby upp och det visar sig att han har rymt hemifrån. Vicki tar sig an honom och tillsammans försöker de hitta sig själva och forma sina liv.

Behind Enemy Lines: Axis of Evil

02:25 – 04:10

Ett team av US Navy SEALs får i uppdrag att förstöra en Nordkoreansk missilbas och på så sätt förhindra ett möjligt kärnvapenanfall. Att misslyckas med uppdraget är inget alternativ. Men när uppdraget misslyckas plötsligt finner sig fyra soldater strandade på fiendemark. För att överleva måste de besegra rebellstyrkorna som hotar inte bara deras liv utan även de allierade och hela den fria världen.

S.I.S

04:10 – 05:30

När vanligt brottsbekämpande inte räcker till, träder chefsassistenten Joseph Armstrong (Keith David) och hans poliskår SIS in för att få bukt på kriminaliteten i Los Angeles och ställa brottslingarna inför rätta. För dessa taktiska experter är misslyckande aldrig ett alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *