Kvällens filmer: Cinderella man, Lords of Dogtown, Cluele…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Cinderella man, Lords of Dogtown, Clueless, Twister, The day after tomorrow, forts, True lies, Star Trek: Insurrection, Erin Brockovich

Cinderella man

Cinderella ManAmerikanskt drama från 2005. Om boxaren Jim Braddocks tuffa liv och karriär som tog sin början i slutet av 1920-talet. Under den djupa depressionen drabbades han och hans familj hårt och de kämpade för att få mat för dagen. Men i början på 30-talet fick Jim chansen att åter ställa sig i boxningsringen och gjorde en enastående comeback och blev hjälte.

Trailer för Cinderella man

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:50

Lords of Dogtown

Lords of DogtownAmerikansk-tyskt drama från 2005. Om den grupp briljanta skateboardåkare som växte upp vid de hemska gatorna i Dogtown i Santa Monica i Kalifornien. De kallades Z-boys och förfinade sin konst i tomma swimmingpooler hos aningslösa villaägare i förorterna. De banade väg för en spännande ny sport och blev slutligen legender.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:55 – 02:00

Clueless

CluelessAmerikansk komedi från 1995. Cher är en rik tonåring som bor i Beverly Hills. En dag bestämmer hon och bästisen Dionne sig för att göra en make over på nyinflyttade Tai. Efter att Tai genomgått sin ytliga förändring börjar Cher och Dionne leta efter den perfekta killen att matcha det nya utseendet med. Men Cher märker att även hon längtar efter kärleken och det är början på en själslig förändring för den bortskämda överklassflickan.

Trailer för Clueless

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Twister

TwisterAmerikansk action från 1996. Två konkurrerande forskarteam sätter sina liv på spel för att undersöka ett av naturens mest fascinerande fenomen: tornadon. Bill Paxton och Helen Hunt har huvudrollerna i denna spektakulära äventyrsfilm som låter oss uppleva ett av naturens under på ett sätt som vi aldrig gjort tidigare.

Trailer för Twister

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:15

The day after tomorrow, forts

Amerikansk action från 2004. Flera underliga naturfenomen inträffar vilket får klimatologen Jack Hall att misstänka att en ny istid är på väg. En kollega i Skottland, professor Rapson, bekräftar hans farhågor. Jack kontaktar Vita huset om den akuta faran och man sätter genast igång med att evakuera folk till varmare bredgrader men Jack beger sig i stället mot New York där hans son befinner sig. Staden har drabbats av en massiv våg av vatten därefter av enorm kyla och det är en stor risk att människor fryser ihjäl.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:05

True lies

True LiesAmerikansk action från 1994. Harry Tasker jobbar för en hemlig byrå som har som mål att stoppa terrorister men hans fru tror att han är datorförsäljare. När han undersöker en grupp arabiska terrorister känner sig hans fru försummad och är otrogen. När Harry får reda på otroheten bestämmer han sig för att börja spionera på henne.

Trailer för True lies

Filmen visas på TV4 klockan 00:05 – 03:00

Star Trek: Insurrection

Amerikansk sci-fi från 1998. Följ med besättningen på Enterprise-E på en actionspäckad resa. Data observerar det fredliga ba’ku-folket när han plötsligt får en svår kortslutning. Stjärnflottan skickar efter kapten Jean-Luc Picard och hans besättning för att reparera honom. När Picard avslöjar att medlemmarna från Stjärnflottan planerar att ta över planeten från ba’ku och utplåna hela den ovanliga rasen, måste han trotsa Stjärnflottan för att rädda detta fredliga folk.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:10

Erin Brockovich

Erin BrockovichAmerikanskt drama från 1999. En ensamstående och arbetslös trebarnsmammas liv förändras radikalt när hon får ett jobb som arkivarie på en advokatfirma. Bland firmans papper hittar hon dokument om en suspekt fastighetsaffär. Erin anar att det döljer sig större saker under ytan och hennes rotande visar att illegalt dumpat gift gjort invånare i ett bostadsområde sjuka i bland annat cancer.

Trailer för Erin Brockovich

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:40