Kvällens filmer: Dox: Fata morgana, Terminator Salvation,…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: Dox: Fata morgana, Terminator Salvation, 28 Dagar

Dox: Fata morgana

Norsk dokumentär från 2013. Hamnen i marockanska Tanger kryllar av unga män som drömmer om Europa. Med risk för sina liv försöker de gång på gång ta sig ombord på en båt. Några av dem lyckas, men för de flesta förblir Europa en hägring – en fata morgana. Filmaren Zaradasht Ahmed kom själv till Norge som flykting för 20 år sedan. Nu möter han dem som vill hit i dag. 1/6.

Filmen visas på SVT1 klockan 00:05 – 01:20

Terminator Salvation

Terminator SalvationÅret är 2018. Efter att Skynet utrotat större delen av mänskligheten i en kärnvapenattack kämpar en liten grupp av överlevande människor för att hindra maskinerna från att ta över världen. John Connor leder gruppen, men hans vision om framtiden ändras när Marcus Wright, en vilsen främling, plötsligt dyker upp. Connor måste avgöra om Marcus är från framtiden, eller räddad från det förflutna. När Skynet förbereder sig för sitt sista angrepp gör sig Connor och Marcus redo för ett äventyr där de måste avslöja hemligheten bakom Skynets ödesdigra plan.

Trailer för Terminator Salvation

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

28 Dagar

Gwen Cummings är en framgångsrik skribent som lever loppan i New York. Hon är smått tanklös och tycker mest att livet är en fest. Men när Gwen under ett sin systers bröllop blir full, stjäl en limousin, och kör rakt in i en trädgård, blir hon anhållen av polisen. I rätten döms hon till 28 dagar på en avvänjningsklinik. Här möter hon nya människor och lär sig ett helt nytt sätt att se på sin tillvaro och sitt liv. I rollerna ser vi Sandra Bullock och Viggo Mortensen.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10