Kvällens filmer: En prinsessas dagbok 2, The Informant!, …

Idag lördag visas följande filmer på TV: En prinsessas dagbok 2, The Informant!, Den där Mary, Knight and day, My fair lady, The russian job, Con Air, Lakeview Terrace, The Virginity Hit, Älska mig igen, The king’s speech, Efterlyst, Blades of Glory, Vantage Point, Rambo: First Blood Part II, The Wraith, Bionicle – Legenden återuppstår

En prinsessas dagbok 2

Mia är redo för sin nya roll som prinsessa av Genovia. Men hon har knappt hunnit flytta in i det kungliga palatset med sin farmor drottning Clarisse förrän hon får reda på att hennes dagar som prinsessa är räknade. Mia ska slänga prinsesstiaran och omedelbart axla drottningrollen. Som om det inte vore tillräckligt att lära sig regera så säger lagen i Genovia dessutom att en prinsessa måste vara gift innan hon kan bli drottning. Mia får snabbt en hel rad av uppvaktande kavaljerer som vill bli hennes kung.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:45 – 20:00

The Informant!

I hemlighet spelar Mark Whitacre in allt som sägs under ett möte mellan några företagsbossar som på olaglig väg manipulerar priserna på livsmedelstillsatser. Mark spelar in det ena mötet efter det andra. Han är säker på att inspelningarna kommer att göra honom till hela landets hjälte. Men någonting går snett.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:15 – 02:25

Den där Mary

Amerikansk komedi från 1998. En olycka hindrar Ted, skolans tönt, att gå på skolbalen med Mary, den populäraste tjejen i skolan. Flera år senare hyr Ted privatdetektiven Pat Healy för att leta reda på henne. Pat hittar Mary i Miami och Ted beger sig till dit för att vinna hennes hjärta.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:25

Knight and day

Knight and DayAmerikans dramakomedi från 2010. June möter Roy på en flygplats och det visar sig att de ska med samma flyg. Hon blir förälskad och tror att hon mött mannen i sitt liv, men allt tar en abrupt vändning när det visar sig att Roy är en spion på flykt. Nu måste June bestämma sig för om hon kan lita på Roy.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:25 – 00:40

My fair lady

My Fair LadyAmerikanskt drama från 1964 med Audrey Hepburn. En gatuförsäljare från arbetarklassen antas av en högdragen professor som en utmaning. Genom skolning försöker han förvandla henne till en sofistikerad dam. Men när professorn lyckas och den lilla blomsterflickan blir en del av Londons överklass, lär sig även hennes lärare en och annan läxa.

Trailer för My fair lady

Filmen visas på Sjuan klockan 00:40 – 04:10

The russian job

Amerikansk actionkomedi från 2002. Anthony Santini försöker vara en bra maffiamedlem men misslyckas med sina uppdrag. Hans farbror Tony Santini, New Yorks maffiakung, lovade sin bror att han skulle ta hand om Anthony. Maffiakungen beslutar sig för att skicka Anthony till Ryssland i jakt på en postorderbrud.

Filmen visas på Sjuan klockan 04:10 – 05:50

Con Air

Con AirOm du flyger med Con Air har du definitivt hamnat fel. Då är du antingen tungt kriminellt belastad. Eller så är du en död polis eller fångvaktare. I USA görs det ibland förflyttningar av långtidsdömda fångar med hjälp av det flygande fängelset Con Air. På denna resa heter en av fångarna heter Cameron Poe (Nicholas Cage), en frigiven fånge som bara vill hem till sin fru och till den dotter han aldrig har träffat. Men naturligtvis går allting snett. Fångarna tar över planet och sätter kurs mot Sydamerika. Men då har de inte räknat med Cameron Poe och den envise polisen Vince Larkin (John Cusack). Det blir en omtumlande resa där det under färden bjuds på förstklassig och effektspäckad spänning, för Con Air innebär två timmar med action i världsklass!

Trailer för Con Air

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:20

Lakeview Terrace

Lakeview TerraceDen vite maken Chris Mattson flyttar in med sin svarta hustru Lisa Mattson i ett tryggt område i Kalifornien. Deras granne visar sig vara den rasistiske polisofficern Abel Turner. Han ogillar sina nya grannar till den ringa grad att han gör allt för att förvandla deras liv till ett helvete.

Trailer för Lakeview Terrace

Filmen visas på TV3 klockan 23:20 – 01:35

The Virginity Hit

The Virginity HitFrån gänget bakom Step Brothers kommer nu THE VIRGINITY HIT – en sanslös ”mockumentär” om att försöka bli av med oskulden samtidigt som hela världen tittar på. Matt är den ende bland sina polare som fortfarande är oskuld. Medan hans styvbror filmar varenda förödmjukande steg i processen och publicerar det på nätet får Matt hämnd på sin otrogna flickvän, bryter mot lagen, får ett skamlöst ”cyberförslag” som verkar för bra för att vara sant, möter sina drömmars porrstjärna och blir en riktig internetfluga på kuppen. Det har aldrig varit så här roligt att försöka komma till skott …

Trailer för The Virginity Hit

Filmen visas på TV3 klockan 02:50 – 04:10

Älska mig igen

Amerikanskt romantiskt drama från 2012. Paige och Leo lever lyckliga i Chicago men en kväll slås deras liv i spillror när de råkar ut för en bilolycka. Leo klarar sig oskadd medan Paige hamnar i koma. När hon vaknar upp minns hon inget av sin tid med Leo utan bara sin tid som student då hon var förlovad med Jeremy.

Filmen visas på TV4 klockan 21:30 – 22:00

The king’s speech

Brittiskt drama från 2010. När prins Albert blir utsedd till kung känner han sig inte bekväm, speciellt inte med att tala offentligt. Han lider av svår stamning och ingen läkare har lyckats få bukt med problemet. I ett desperat försök vänder han sig till logopeden Lionel som använder sig av minst sagt okonventionella metoder.

Filmen visas på TV4 klockan 23:55 – 02:30

Efterlyst

Amerikansk actionfilm från 1996. Eddie arbetar i ett laboratorium vid Chicagos universitet där ett forskningsteam försöker omvandla till vatten till en energikälla. När de är på väg att lyckas saboteras deras arbete av industriella legosoldater. De försöker få det att se ut som en olycka men Eddie upptäcker att labbet är minerat.

Filmen visas på TV4 klockan 02:30 – 04:45

Blades of Glory

Blades of GloryDe svurna konståkningsrivalerna Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) och Jimmy MacElroy (Jon Heder) blir fråntagna sina medaljer efter ett slagsmål vid ett mästerskap. De drabbas av livslång avstängning från sporten. Tre och ett halvt år senare kämpar de för sin comeback och McElroys gamle tränare dyker upp med kryphålet som räddar dagen. Denna lucka i regelboken gör det möjligt för dessa bittra fiender att tävla igen – i paråkning. I rollerna ser vi Will Ferrell och Jon Heder, med regi av Josh Gordon.

Trailer för Blades of Glory

Filmen visas på TV6 klockan 16:00 – 18:00

Vantage Point

Vantage PointÅtta främlingar med olika synvinklar försöker avslöja sanningen bakom mordförsöket på den amerikanska presidenten. Presidenten Ashton (William Hurt) befinner sig i Spanien för att hålla tal inför en antiterrorismkonferens när han blir skjuten, som följs av två explosioner. Secret Service agenterna Barnes (Dennis Quid), Taylor (Matthew Fox) och Holden (Richard T. Jones) sätter genast igång jakten efter terroristerna mitt i all kaos.

Trailer för Vantage Point

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:50

Rambo: First Blood Part II

Krigsveteranen John Rambo (Sylvester Stallone) släpps ur fängelset för att på uppdrag av militären resa tillbaka till Vietnam. Hans uppgift är att leta efter amerikanska saknade soldater och avgöra om de hålls som krigsfångar. Enligt planen skall Rambo hoppa fallskärm över ett förbjudet område som täcks av tät tropisk djungel. Men hålls soldaterna fortfarande fångna i Vietnam tio år efter kriget tog slut?

Filmen visas på TV6 klockan 22:50 – 00:50

The Wraith

The WraithArizonas vägarna är inte längre säkra. De senaste månaderna har nämligen ett dragracing-gäng farit fram och terroriserat traktens vägfarare. Ingen eller inget verkar kunna stoppa deras våldsamma framfart. Men så anländer en mystisk främling i en spöklik svart bil som utmanar trafiktyrannerna till kappkörning – alltid med dödlig utgång…

Trailer för The Wraith

Filmen visas på TV6 klockan 00:50 – 02:40

Bionicle – Legenden återuppstår

Se dina Bionicle-hjältar få liv i ett nytt, spännande filmäventyr! Den en gång så mäktige härskaren Mata Nui landar på en avlägsen ökenplanet som är full av skrot och glänsande metalldelar. Efter att ha segrat i en tuff Glatorian-kamp, ber byborna honom om hjälp att besegra de verkliga fienderna: benjägarna och den ondskefulla Skrall-klanen. Tillsammans med en modig trupp av Glatorian-kämpar och invånare från byn Agori, ger Mata Nui sig ut på en storslagen resa mot outforskade länder där gåtfulla hemligheter om Bionicle kommer att avslöjas.

Filmen visas på TV6 klockan 02:40 – 03:55