Kvällens filmer: Flickan från ovan, Babel, Hotell, Mirror…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Flickan från ovan, Babel, Hotell, Mirror mirror, Ett bra år, The league, Beethoven 4, Mumien – återkomsten, Operation: Endgame, For the Money, Rollerball

Flickan från ovan

När den 14-åriga Susie Salmon blir mördad lämnar hon ett oavslutat liv efter sig. Nu befinner hon sig på en märklig men vacker plats mellan liv och död. Hon måste hjälpa sin far att få fast hennes mördare och skydda sin familj innan hon kan gå vidare.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:30 – 02:10

Babel

BabelAmerikanskt drama från 2006. Tre historier vävs samman med ett gevär som den gemensamma nämnaren. Richard och Susan har rest på semester efter att de förlorat ett barn. När bussen Richard och Susan färdas på blir beskjuten startar det en kedja av händelser i tre världsdelar. Skådespelare: Momhamed Akhzam, Peter Wight, Harriet Walter, Brad Pitt, Cate Blanchett.

Trailer för Babel

Filmen visas på SVT1 klockan 23:35 – 01:55

Hotell

Svenskt drama från 2013. Erika har ett bra jobb, god ekonomi, många vänner och en trygg relation. Tills den dagen då allt rasar samman. Känslorna som hon tidigare haft full kontroll över går inte att styra och hon börjar i gruppterapi. Där möter hon andra människor med andra trauman. Gruppen bestämmer sig för att ta sig till en plats där man kan vara helt anonym. Skådespelare: David Dencik, Anna Bjelkerud, Alicia Vikander.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:00 – 23:35

Mirror mirror

Amerikanskt familjeäventyr från 2012. En prinsessa i exil tar hjälp av sju rebelliska dvärgar för att att ta tillbaka sin födslorätt och vinna sin prins. Tillsammans kämpar dom mot en elak drottning som styr kungariket. Mirror, Mirror är baserad på historien om Snövit. Skådespelare: Armie Hammer, Nathan Lane, Jordan Prentice, Julia Roberts, Lily Collins.

Filmen visas på TV3 klockan 16:55 – 19:00

Ett bra år

Amerikanskt drama från 2006. Max är en kall och slipad börsmäklare i London. När han får ärva en vingård i Provence åker han dit för att sälja den. Men det går inte riktigt som han tänkt sig. Vistelsen där väcker minnen och starka känslor hos honom, inte minst sedan han träffat en vacker fransk flicka. Skådespelare: Albert Finney, Rafe Spall, Archie Panjabi, Russell Crowe, Freddie Highmore.

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:55

The league

Amerikanskt actiondrama från 2003. 1899 drabbas flera städer av terroraktioner som den galne mannen The Phantom ligger bakom. Hans plan är att starta ett världskrig. För att stoppa honom kallar man samman flera extraordinära hjältar. Nu är det upp till denna brokiga skara att rädda världen. Skådespelare: Stuart Townsend, Naseeruddin Shah, Jason Flemyng, Sean Connery, Shane West.

Filmen visas på TV3 klockan 23:55 – 02:05

Beethoven 4

Familjen blir positivt överraskade, men konfunderade, när Beethoven plötsligt blir lydig. Men det visar sig att han blivit utbytt mot en annan hund, och att den riktige Beethoven nu bor hos en förmögen och snobbig familj.

Filmen visas på TV6 klockan 16:00 – 18:00

Mumien – återkomsten

Tio år efter det första mötet med den mumifierade egyptiske prästen Imhotep är Rick och Evelyn gifta med en åttaårig son. Från sin far har han ärvt sin äventyrslytnad och från sin mor fascinationen för gamla civilisationer. Tusentals mil från Sahara, befinner de sig i sitt trygga Londonhem. Men idyllen hotas av en 6000 år gammal förbannelse som ska återuppväcka guden Anubis armé från de döda och förinta jordens civilisation.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:40

Operation: Endgame

Flera kilometer under Los Angeles gator ligger det fortliknande högkvarteret ”The Factory” – en elitspioncell som är okänd för den amerikanska regeringen och full av information om kontroversiella hemliga uppdrag. När chefen för enheten mördas av en agent aktiveras anläggningens låsnings- och självförstörelsemekanism omedelbart. Nu tickar klockan, den enda flyktvägen är okänd och landets mest excentriska yrkesmördare har fått sin slutgiltiga order: skjut för att döda.

Filmen visas på TV6 klockan 23:40 – 01:15

For the Money

Brandon Lang älskar amerikansk fotboll. Han kan inte bli proffs på grund av den skada han fått, men hans erfarenheter som quarterback gör honom till en briljant tipsare av spelresultat. Han behöver pengar och reser från Las Vegas till Manhattan för att arbeta hos spelrådgivaren Walter Abrams. Walter har en fru som avgudar honom, en ung dotter och ett blomstrande företag, men han har problem, nämligen ett uselt hjärta, en tro på att han är mästermanipulerare och missbruksproblem som han nätt och jämnt kan hålla i schack. Han gör om Brandon och ett fader-son-förhållande växer fram. Sedan börjar saker och ting gå snett. Walter kanske sysslar med lurendrejeri. Oddsen mot Brandon hopar sig.

Filmen visas på TV6 klockan 01:15 – 03:20

Rollerball

RollerballÅret är 2005 och den nya sporten Rollerball är enormt populär. Marcus Ridley bjuder med sig hockeyspelaren Jonathan Cross till Kazakstan, där de ska spela i ett lag med inhemska spelare som är minst sagt härdade i den våldsamma sporten. Unge Jonathan älskar att spela hjälte, men det dröjer inte länge förrän han börjar förstå att sportens arrangörer är villiga att göra nästan vad som helst för att lansera sin halsbrytande idrott. Text-TV s. 690.

Trailer för Rollerball

Filmen visas på TV6 klockan 03:20 – 04:55