Kvällens filmer: Harry Potter och Halvblodsprinsen, Thelm…

Harry Potter och Halvblodsprinsen, Thelma & Louise, Shrek 2 (SVENSK), Top Gear: Bond Special, Snuten i varuhuset, National Security, Pappa på burk, I spindelns nät, Pluto Nash, Polisskolan 3 – Begåvningsreserven, Prom Night, I hennes skor, Kontakt, Handen som gungar vaggan, Stomp the Yard, A mighty heart, Flight of Fury, Pumpkinhead – Blood Feud

Harry Potter och Halvblodsprinsen

20:00 – 23:00

Harry Potter och HalvblodsprinsenBrittiskt äventyr från 2009. Harry Potter och hans vänner går sitt sjätte år på Hogwarts, skolan för häxkonster och trolldom. När Harry får tag på en bok som tillhört någon som kallar sig Halvblodsprisen ger den honom en insikt i ärkefienden Voldemorts mörka förflutna (n)

Thelma & Louise

23:00 – 01:40

Thelma & LouiseAmerikanskt drama från 1991. En dag bestämmer sig vännerna Thelma och Louise att lämna sina liv bakom sig, om än bara för en helg. Det hela börjar som ett äventyr men vid en vägkrog i Arkansas förändras deras liv för alltid (n)

Shrek 2 (SVENSK)

18:15 – 20:00

Shrek och Fiona blir bjudna till Fionas föräldrar, kungen och drottningen av Landet-i-fjärran. Framme i Landet-i-fjärran kantas gatorna av nyfikna undersåtar som alla hoppas på att få en glimt av Fionas prins. Amerikansk animerad komedifilm från 2004.

Top Gear: Bond Special

17:40 – 19:00

Ingen actionhjälte är mer förknippad med bilar än James Bond. Richard Hammond firar Bonds 50 år bakom ratten. Bilarna som mest förknippas med Bond är Aston Martin, Lotus Esprit och den klassiska DB5. Hammond berättar hur Aston Martin fick jobbet som Bondbil och hur Lotus på 70-talet tog över äran. Vi träffar Roger Moore och två Bond-regissörer för att prata om skapandet av motorburen action. Brittiskt motorprogram från 2012.

Snuten i varuhuset

21:30 – 23:30

Snuten i varuhusetPaul Blart är en mildsinnad småbarnsförälder som arbetar som säkerhetsvakt på ett varuhus. Han har om och om igen försökt komma in på polishögskolan, men utan att lyckas – främst på grund av att han är överviktig. En dag tar den organiserade brottsligheten över varuhuset och tar gisslan. På insidan finns Blart. Han vägrar att lämna, ty han har ansvar för säkerheten. På så sätt blir han polisens ögon på insidan. På egen hand försöker han hindra för gangstrarna.

National Security

23:30 – 01:15

National SecurityNär den småstöddige Earl Montgomery blir utslängd från polisskolan på grund av sina attitydsproblem tvingas han ta anställning som säkerhetsvakt. En dag på sitt nya jobb hamnar han i konflikt med en självgod byling vid namn Hank Rafferty som han således anmäler för polisövergrepp. Detta leder till Hanks avskedande och följaktligen har inte heller han något annat val än att börja arbeta som säkerhetsvakt – på samma firma som Earl! När Earl sedan får nys om en smugglarliga – och möjligtvis en korruptionshärva inom poliskåren – hamnar både Hank och Earl i livsfara. Frågan är dock om de inte kommer att döda varandra innan den verkliga fienden får tag i dem? Text-TV s. 690.

Pappa på burk

21:35 – 22:00

Amerikansk romantisk komedi från 2010. Kassie och Wally är bästa vänner men det Kassie inte vet är att Wally är förälskad i henne. Kassie bestämmer sig för att skaffa barn med hjälp av en donator. När det är dags för befruktning ställer hon till med fest och Wally råkar av misstag spilla ut donatorns sperma och ersätter den med sin egen.

I spindelns nät

23:55 – 02:00

I Spindelns NätAmerikanskt drama från 2001. När en senators dotter blir kidnappad kontaktar förövaren polisen Alex Cross. Det underliga med fallet är att gärningsmannen inte kommer med några krav på lösensumma. Cross gör en psykologisk profil på gärningsmannen och tillsammans med agenten Jezzie Flannigan börjar han undersöka vad som hänt.

Pluto Nash

17:10 – 19:00

Pluto NashÅret är 2087 och människan har koloniserat månen. Pluto Nash driver en nattklubb på den ljusgula himlakroppen och trivs bra med det. Således är han inte alls pigg på att sälja när den gåtfulle Mogan vill köpa han dansställe. Vad Pluto inte vet är att Mogan är i maskopi med Rex Carter, en maktgalen man vars mål är att ta över herraväldet på månen. Pluto kommer att få kämpa med näbbar och klor för att behålla sitt etablissemang och förvisa det ondskefulla sällskapet från månens yta!

Polisskolan 3 – Begåvningsreserven

21:30 – 23:15

De otränade, odugliga och korkade civilpersonerna som utexaminerades till otränade, odugliga och korkade poliser fortsätter på sitt tredje dråpliga äventyr i Polisskolan 3: Begåvningsreserven. Efter en budgetkris har det bestämts att bara en av delstatens polisskolor får finnas kvar, och loppet har börjat för att se vilken skola som kan undvika nedläggning genom att producera den mest överlägsna kåren. Detta blir ett tufft uppdrag för Mahoney, Jones, Tackleberry och deres virrige rektor Lassard.

Prom Night

23:15 – 01:00

Prom NightDen mentalsjuke gymnasieläraren Richard Fenton är besatt av studenten Donna Keppel. Hon blir vittne till när han mördar hennes familj för att vara med henne, men Richard arresteras och blir dömd till livstids fängelse. Tre år senare känner sig den traumatiserade Donna bättre, men får fortfarande psykologhjälp. Ovetandes om att psykopaten Richard har flytt från fängelse går hon på studentbal med sin pojkvän Bobby.

I hennes skor

20:00 – 22:00

I Hennes SkorSystrarna Maggie och Rose har ingenting gemensamt förutom skostorleken. De är helt olika när det gäller värderingar, mål och personlig stil, men är trots detta bästa vänner. Maggie är partytjejen som knappt tog examen från high school, byter jobb oftare än hon byter strumpor och tror att hennes största tillgång är utseendet.

Kontakt

00:40 – 03:15

KontaktÄr vi ensamma i universum? Så länge Elle Arroway kan minnas har hon varit besatt av den stora frågan. Som chef för Argusobservatoriet tar hon emot ett meddelande från yttre rymden – instruktioner om hur man bygger en farkost vars like människosläktet aldrig skådat. Farkosten har bara plats för en passagerare. Vem blir den första människa som får kontakt med en främmande civilisation? Nu börjar nedräkningen inför mänsklighetens största resa.

Handen som gungar vaggan

01:25 – 03:25

Utåt sett är Peyton den perfekta barnflickan – älskvärd, duktig och söt. Men hennes dolda talanger är betydligt mindre trevliga…

Stomp the Yard

01:45 – 03:35

Stomp the YardEfter att ha förlorat sin bror under tragiska omständigheter lämnar den unge streetdansaren Bobby den tuffa Los Angeles-stadsdelen där han bott i hela sitt liv för att läsa på universitet i Atlanta. Men hans nya liv blir inte riktigt som han tänkt sig och han tvingas göra ett mycket svårt val.

A mighty heart

02:00 – 04:10

A Mighty HeartAmerikanskt drama från 2007. Baserat på en sann historia. Makarna Danny och Mariane Pearl är framgångsrika reportrar som får ett uppdrag i den pakistanska staden Karachi. När Danny genomför en intervju med shejk Gilani blir han kidnappad av muslimska fundamentalister. Nu börjar Marianes kamp för att försöka hitta honom.

Flight of Fury

01:00 – 03:05

Flight of FuryDen hemlige agenten John Sands arbetar för det amerikanska flygvapnet och har således stor kännedom om landets militära hemligheter. Då han börjar veta lite för mycket försöker hans överordnade att bli av med honom genom att sätta honom i fängelse. Men när ett avancerat bombflygplan blir stulet kan man inte undvara hans expertis och han släpps fri för att återta det saknade planet innan det hamnar i fel händer.

Pumpkinhead – Blood Feud

03:05 – 04:50

Då Ricky McCoys älskade syster faller offer för en häftig fejd mellan familjen McCoy och familjen Hatfield svär han att hämnas hennes död. Således frammanar han demonen Pumpkinhead i hopp om att han ska hjälpa honom skipa rättvisa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *