Kvällens filmer: Jönssonligan & Dynamit-Harry, Inglouriou…

Jönssonligan & Dynamit-Harry, Inglourious basterds, Skilsmässa på franska, Patrioten, Road to Perdition, Pulp fiction, Accepted, Bob Roberts, Walk the Talk

Jönssonligan & Dynamit-Harry

19:55 – 22:00

Svensk komedi från 1982. Sickan, mannen med mästerhjärnan, har en plan som han tänkt ut under sin tid i fängelset. Han och hans vänner Rocky och Vanheden planerar att bryta sig in hos gangsterledaren Wall-Enberg och stjäla hans förmögenhet. Den här gången tar Jönssonligan hjälp av Vanhedens kusin Dynamit-Harry, som inte är något mindre än en levande bomb. Men det är inte bara Jönssonligan som planerar en kupp mot Wall-Enberg (n)

Inglourious basterds

21:05 – 23:35

Inglourious BasterdsTysk-amerikansk långfilm från 2009. Under det första året av den tyska ockupationen av Frankrike bevittnar Shosanna nazistöversten Hans Landas avrättning av hennes familj. Hon flyr till Paris där hon skapar sig en ny identitet som biografägare. På en annan plats i Europa samlar löjtnant Aldo Raine en grupp judisk-amerikanska soldater för att utföra en rad snabba och skoningslösa hämndaktioner. Raines grupp, som senare blir kända som ”The Basterds” av sina fiender, slår sig samman med den tyska skådespelerskan och infiltratören Bridget von Hammersmark. Allas öden sammanstrålar under en biopremiär där Shosanna har förberett att iscensätta sin alldeles egna hämnd.

Skilsmässa på franska

20:00 – 22:30

Isabel Walker (Kate Hudson) kommer till Paris för att hälsa på sin gravida syster Roxeanne (Naomi Watts), som nyss blivit bedragen av sin man Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud). Nu ställs kultur mot kultur. Amerikansk idealism mot fransk envishet. Samtidigt faller Isabel för en gift diplomat som dessutom råkar vara Roxeannes mans farbror. Allting blir komplicerat och ännu värre blir det när familjerna upptäcker att Roxeanne äger en tavla som är värd miljontals dollar. Filmen är baserad på Diane Johnsons roman. Text-TV s. 690.

Patrioten

22:30 – 01:50

Han var en gång en hjälte och legend i kriget mot fransmän och indianer. I dag vill Benjamin Martin inget hellre än att uppfostra sina sju barn och sköta sin farm i fred och frihet. Men när engelsmännen drar in i South Carolina och hotar hans frihet och hans familj, tar Martin till vapen igen. Tillsammans med äldste sonen Gabriel, en ung patriotisk idealist, kämpar han sida vid sida mot en obarmhärtig och överväldigande brittisk armé. Martin inser att det bästa sättet att försvara sin familj är att strida för en hel nations frihet. Text-TV s. 690.

Road to Perdition

22:25 – 00:50

Road to PerditionAmerikanskt kriminaldrama från 2002. Michael Sullivan försörjer sig som yrkesmördare och arbetar åt maffiabossen John Rooney. Men när Michaels ena son, Michael Jr, gömmer sig i hans bil under ett uppdrag och blir vittne till hur hans far och Rooneys son dödar tre män slås hans liv i spillror. Michaels fru och andra son mördas och han bestämmer sig för att hämnas. Men hans fiende anlitar en lönnmördare för att döda Michael och Michael Jr. Åldersgräns 15 år.

Pulp fiction

00:50 – 03:55

Pulp FictionAmerikansk actionkomedi från 1994. Filmen omfattar tre handlingar som kretsar kring våld och droger och som direkt eller indirekt påverkar varandra. Pumpkin och hans flickvän Honey Bunny sitter på en lunchrestaurang. Han övertygar henne om att det enda raka är att råna stället. Två torpeder, Vincent och Jules, är på väg till ett uppdrag för sin chef. Boxaren Butch som vinner en titelmatch flyr. På ett annorlunda och oväntat sätt vävs allt samman till en bisarr historia. Åldersgräns 15 år.

Accepted

22:00 – 23:55

AcceptedBartleby Gaines är på väg att få avslag på samtliga av sina ansökningar till högskolan, vilket inte kommer att mottas väl av hans föräldrar. Åtminstone är han inte ensam om detta då många av hans kamrater är i samma situation. Vad gör man om man riskerar att möta ett öde som butiksbiträde? Man grundar en egen högskola så klart! ”Accepted” är producerad av Tom Shadyac (”Bruce Almighty”) och Michael Bostick, och regisserad av Steve Pink.

Bob Roberts

02:15 – 04:00

Bob RobertsBob Roberts är en satirisk, dokumentärliknande inblick i den amerikanska politiken, där makthavarnas budskap inte nödvändigtvis är begränsade till tal och tv-framträdanden. Det här är landet där allt är möjligt och en svängig låt kan lyfta en politiker till oanade höjder. En förhoppningsfull kandidat till den amerikanska senaten spelar in en skiva som blir en omedelbar succé. I likhet med låten klättrar de i rasande fart på listorna och blir ett bevis på att image, en bra låt och lite inställsamhet betyder mer än politiskt innehåll.

Walk the Talk

04:00 – 05:35

Provokativ dramakomedi om en familj som imploderar. Traditionella familjevärderingar utmanas i en värld av överdriven prestationsångest och självsuggestion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *