Kvällens filmer: Kocken, Tid för hämnd, Breakdown, Ocean’…

Kocken, Tid för hämnd, Breakdown, Ocean’s Twelve, Fever Pitch, Analysera mera, Hundtricket, Capote – en iskall mordgåta, The Librarian, The Lazarus Project, Johnny Mnemonic, Från himmel till helvete, An Englishman in New York

Kocken

19:30 – 22:00

KockenSvenskt drama från 2005. Andrekocken Martin mönstrar på handelsfartyget Snow Flower. och är helt omedveten om vad som väntar honom och hans kompis, kockeleven Sundsvall. I fartygets kök härskar förstekocken Peter Stein och mötet dem emellan tar en riktning ingen av dem kunnat föreställa sig. För Martin blir det en resa på liv och död (n)

Tid för hämnd

22:10 – 01:00

Brittisk action från 1989. Den mäktige knarkkungen Franz Sanchez flyr från fängelset, lemlästar Bonds bäste vän och dödar vännens hustru precis efter deras bröllop. Agent 007 svär på att hämnas men M anser att Bond är för känslomässigt engagerad i fallet och ger honom ett annat uppdrag. Det får Bond att lämna sin tjänst och inleda en personlig vendetta mot Sanchez genom att infiltrera hans organisation (n)

Breakdown

01:00 – 02:55

BreakdownAmerikansk thriller från 1997. På väg från Boston till San Diego får Jeff och hans fru Amy motorstopp, mitt ute i ödemarken i Arizona. Amy får lift med en långtradare till närmsta kaféet för att därifrån ringa efter hjälp. Jeff får igång motorn och beger sig efter Amy, men på kafét finns hon inte och Jeff förstår att något har hänt henne. T. Walsh, Jack Noseworthy, Ritch Brinkley, Thomas Kopache, Moira Harris, Rex Linn, M.C. Gainey (n)

Ocean’s Twelve

21:00 – 23:30

Ocean's TwelveDanny Ocean och hans polare fixade 160 miljoner dollar. Men man kommer inte lika långt på 160 miljoner som man brukade. Och Vegas-pampen Terry Benedict är ute efter att få tillbaka sina slantar. Och en mystisk person förföljer Danny och hans team. Det är dags att sätta ytterligare en stöt i verket – eller stötar.

Fever Pitch

21:30 – 23:30

Fever PitchGymnasieläraren Ben Wrightman är ett riktigt kap. Han är charmig, rolig och duktig med barnen. När han träffar Lindsay Meeks, en ambitiös affärskvinna, är attraktionen omedelbar. Skillnaderna är dock tydliga. Hon är arbetsnarkoman, medan han älskar sina lediga sommarlov. Han lever och andas Red Sox, hon kan inte skilja mellan Carl Yastrzemski från Johnny Damon. Men sann kärlek övervinner allt.

Analysera mera

23:30 – 01:40

När gangstern Paul Vitti drabbas av panikångest kontaktar han psykiatrikern Ben Sobel för att få hjälp. Ben accepterar motvilligt uppdraget och sätter igång med terapin, men det är inte lätt att hjälpa en man som är van att lösa sina problem med hjälp av en pistol och ett par cementskor… Text-TV s. 690.

Hundtricket

23:00 – 01:20

Romantisk komedi från 2002. Simon, Micke och Mario är tre vänner med helt olika liv. Micke har varit med i en dokusåpa, Mario har flickvän sedan tre år tillbaka och Simon söker efter den stora kärleken. För att hjälpa Simon på vägen att hitta sin drömtjej föreslår Micke att han ska testa hundtricket, vilket innebär att han ska låna en hund att gå ut och gå med för det är något tjejer faller för. Sagt och gjort, Simon lånar en tax och beger sig ut på promenad med hopp om att hitta kvinnan i sitt liv. Åldersgräns 7 år.

Capote – en iskall mordgåta

01:20 – 03:45

Amerikanskt drama från 2006. När författaren Truman Capote läser om ett mord på en familj i Kansas bestämmer han sig för att besöka staden för att skriva om händelsen. Han försöker få folket i staden att prata och när man griper två män för dådet besöker han männen i fängelset. En av dem pratar oavbrutet medan den andre, Perry Smith, är tyst. Men trots Perrys vägran att tala uppstår ett förtroende mellan honom och Capote. Åldersgräns 15 år.

The Librarian

21:00 – 23:00

När en magisk konstskatt försvinner från ett bibliotek, måste den beskedliga bibliotekarien genast se till så att den kommer på plats igen. Men för att kunna göra det behöver han förstärkning och tar hjälp från en kvinna som är otroligt skicklig i kampsport.

The Lazarus Project

23:00 – 01:00

The Lazarus ProjectEn upprivande och skrämmande thriller om en man som mister allting han håller kärt. För att återfå sitt liv och sin familj tvingas han överkomma hinder med mystiska ursprung, utstå otaliga prov på sin tro, kämpa med sitt eget förstånd och utforska sin själs djup och styrka.

Johnny Mnemonic

01:00 – 02:50

Johnny MnemonicEn futuristisk thriller om en kurir som transporterar viktig data med hjälp av ett implantat i huvudet. För att få plats med implantatet i hjärnan har Johnny fått offra sina barndomsminnen. När han beslutar att ta sig an ett sista uppdrag, att transportera en stor mängt data från Beijing till Newark på 48 timmar, visar det sig bli ett särskilt riskfyllt sådant.

Från himmel till helvete

02:10 – 04:00

Tre amerikanska killar semestrar tillsammans i Malaysia. Den unga trion roar sig kungligt under ledigheten som kantas av sol, bad och fest. Baksmällan kommer dock surt efter när en av dem åker fast för narkotikainnehav för droger som de skaffat tillsammans. Nu måste de andra två bestämma om de ska träda fram och ta sitt straff eller om de ska låta sin vän ta hela skulden.

An Englishman in New York

02:10 – 03:35

An Englishman in New YorkQuentin Crisp blir bjuden till Amerika för att föreläsa i ”Hur man blir lycklig”, och blir förälskad i New Yorks frigjorda atmosfär. Han stannar i staden och skriver filmrecensioner och sprider sina visdomsord. Nyfiken men oemottaglig för trender beskriver han AIDS som en ”modenyck, inget annat”, för att avleda den heterosexuella vreden, men missförstås och hatas av många homosexuella. Hans rykte återupprättas dock när han hjälper Patrick Angus, en ung HIV-smittad konstnär att bli berömd för sina målningar. Quentin är tillbaka i rampljuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *