Kvällens filmer: Kollopapporna, The prestige, Meet the Sp…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Kollopapporna, The prestige, Meet the Spartans, Kommissarie Späck, Mannen med den gyllene pistolen, Alla presidentens män, Fame, Brothers, Nothing but the truth, Julie & Julia, Sanningen om katter och hundar, Airheads, Batman forever, forts, Under belägring 2, Ghost rider 2: Spirit of vengeance, The accidental spy, Hajen 4

Kollopapporna

KollopappornaAmerikansk familjekomedi från 2007. Efter att ha drivit ett dagis under en längre tid är Charlie Hinton och hans vän Phil Ryerson redo att utvidga sin verksamhet. Således bestämmer de sig för att öppna ett dagkollo, trots att deras kunskaper om djur och natur är minst sagt begränsade. Därefter dröjer det inte länge förrän saker och ting börjar spåra ur.

Trailer för Kollopapporna

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:10 – 20:00

The prestige

The PrestigeAmerikansk thriller från 2006. London 1800-talets slut. Robert och Alfred är två magiker vars intensiva rivalitet blir en kamp av besatthet, svek och svartsjuka med konsekvenser. Från det första mötet som två unga lovande magiker har de alltid varit konkurrenter. Det som började som vänskaplig konkurrens utvecklas till en bitter rivalitet, de blir fiender för livet och konsekvensen blir att de riskerar livet på alla de känner.

Trailer för The prestige

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:40

Meet the Spartans

Meet the SpartansAmerikansk komedi från 2008. Den heroiske Leonidas, beväpnad med endast läderkalsonger och mantel, leder en grupp på 14 spartaner för att försvara sitt hemland. Perserna vars armé inkluderar Ghost Rider, Rocky Balboa, the Transformers, och en kutryggig Paris Hilton anfaller.

Trailer för Meet the Spartans

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:40 – 01:10

Kommissarie Späck

Svensk komedi från 2010. När en man hittas brutalt mördad genomborrad av knivar, gafflar och en osthyvel blir Mårten Späck och kollegan Grünvald Karlsson tilldelade fallet. Den matglade Späck tror det rör sig om en seriesjälvmördare, men den hårdföre Karlsson finner spår som leder dem till något större än de någonsin kunnat ana.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 21:45

Mannen med den gyllene pistolen

Mannen med den gyllene pistolenBrittisk action från 1974. Ett brev som innehåller en guldkula med texten 007 ingraverad anländer till MI6. Man misstänker att lönnmördaren Scaramanga, känd under namnet mannen med den gyllene pistolen, fått i uppdrag att döda James Bond. Man beslutar att genast avbryta James nuvarande uppdrag och skicka iväg honom på semester. Under sin semester lyckas han spåra tillverkaren av Scaramangas guldkulor vilket leder honom till lönnmördarens älskarinna. Vad Bond inte inser är att Scaramanga är ute efter en forskare som Bond stött på i ett tidigare uppdrag. Han vill åt en uppfinning som kan vara lösningen på världens energikris.

Trailer för Mannen med den gyllene pistolen

Filmen visas på Sjuan klockan 21:45 – 00:20

Alla presidentens män

Amerikansk thriller från 1976. 1972 undersöker två journalister på Washington Post ett inbrott på demokraternas partihögkvarter i Watergatebyggnaden. Snart gör de förbluffande upptäckter som kommer att resultera i en av de största politiska skandalerna i USA:s historia.

Filmen visas på Sjuan klockan 00:20 – 03:15

Fame

FameAmerikansk musikalkomedi från 2009. I denna remake följer vi de utomordentligt talangfulla eleverna som går på New Yorks High School for the Performing Arts. Vi lär känna ett gäng studenter som utmärker sig som dansare, sångare och skådespelare. Men under deras fyra år bland den stenhårda konkurrensen på den livliga skolan får vi också se hur eleverna upplever andra mer vanliga erfarenheter som hör tonåren till, som att bli kära för första gången eller att bli ovänner med sina kompisar.

Trailer för Fame

Filmen visas på Sjuan klockan 03:15 – 05:50

Brothers

Amerikansk thriller från 2009. När yrkesmilitären och familjefadern Sam befaras ha dött under ett uppdrag i Afghanistan lamslås hans fru Grace. I Sams frånvaro har hans strulige bror Tommy, som just kommit ut ur fängelset, flyttat in hos Grace och mitt i sorgen uppstår nu en oväntad romans mellan Grace och Tommy.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:15 – 23:55

Nothing but the truth

Amerikansk thriller från 2008. Med hopp om att belönas med Pulitzerpriset avslöjar Rachel Armstrong att Vita Huset struntade i CIA:s råd när Venezuela nyligen bombarderades. Rachel namnger till och med agenten vars dotter går på samma skola som Rachels son. Regeringen utövar rejäla påtryckningar för att Rachel även ska namnge sin källa. När hon vägrar, fängslas hon.

Filmen visas på SVT1 klockan 00:00 – 01:45

Julie & Julia

Amerikansk dramakomedi från 2009. En kvinna som genomgår en smärre 30-årskris beslutar sig för ett påbörja gigantiskt matlagningsprojekt och laga 524 maträtter. Allt enligt recepten i kokboken ”Bemästra den franska matlagningskonsten”. Hon bloggar om sina missöden och kulinariska höjder och hamnar i ett matmecka där hon även träffar nya vänner.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:35

Sanningen om katter och hundar

Amerikansk romantisk komedi från 1996. Abby är veterinär och har ett eget radioprogram där hon ger råd till djurägare. Hon är smart och rolig men inte särskilt självsäker när det gäller kärlek. När en av hennes lyssnare charmas av hennes röst och vill träffa henne får hon panik och tvingar sin vackra kompis att anta hennes identitet.

Filmen visas på TV3 klockan 23:35 – 01:35

Airheads

Amerikansk komedi från 1994. Rockbandet Lone Rangers kämpar för sin existens. Bandmedlemmarna är övertygade om att lösningen är att bli spelade i radio. Då skulle alla upptäcka deras talang och skivbolagen köa för att få skriva kontrakt. De beslutar sig för att ta över en radiostation med siktet inställt på att få sin låt spelad. Cathey, Marshall Bell, Nina Siemaszko, David Arquette, Amy Locane, Michael Richards, Michael McKean, Steven Buscemi, Brendan Fraser, Adam Sandler, Ernie Hudson, Judd Nelson, Chris Farley.

Filmen visas på TV3 klockan 02:30 – 04:00

Batman forever, forts

Amerikansk action från 1995. Two-Face är lös i staden och ute efter att döda Batman en gång för alla. På Wayne Enterprise håller forskaren Edward Nygma på att exprimentera med hjärnvågor med förhoppningen att skapa tredimensionell tv. När Bruce Wayne vägrar att ge honom resurser, lämnar han företaget och slår sig ihop med Two-Face, som The Riddler, för att göra slut på Bruce Wayne och Batman.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:00

Under belägring 2

Amerikansk thriller från 1995. Casey Ryback är på väg till Los Angeles i sällskap med sin brorsdotter då deras tåg kapas av en grupp legosoldater. Terroristerna leds av Dane, en dataexpert, som hotar att ödelägga stora delar av den amerikanska östkusten eftersom han har kontrollen över en laserbestyckad satellit.

Filmen visas på TV4 klockan 00:00 – 02:15

Ghost rider 2: Spirit of vengeance

Amerikansk skräckthriller från 2011. Johnny kämpar fortfarande med sin förbannelse som djävulens prisjägare. Den här gången riskerar han allt då han slår sig ihop med ledaren av en grupp rebelliska munkar för att rädda en ung pojke från djävulen.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:50

The accidental spy

Hong Kong-action från 2001. Buck Yuen är en mindre lyckad försäljare med ett trist vardagsliv, som drömmer om det stora äventyret. En dag börjar han förfölja två män som beter sig misstänkt. När han upptäcker att de ska råna en bank gör han allt för att hindra dem. Publiciteten kring Bucks hjältemod drar till sig en privatdetektiv som informerar den föräldralöse Buck att han faktiskt är den förlorade sonen till en rik koreansk affärsman. I hopp om att få återförenas med sin familj åker Buck till Korea.

Filmen visas på TV6 klockan 22:50 – 00:40

Hajen 4

Amerikansk skräckfilm från 1987. När hennes son dödas av en vithaj övertygas Ellen Broody, polischef Martin Broody’s änka, att hajen förföljer hennes familj. Hon åker då till Bahamas för att övertyga sin överlevande son Michael som jobbar som marinbiolog att byta till ett jobb på torra land eftersom hon fruktar att han kommer att bli hajens nästa offer.

Filmen visas på TV6 klockan 00:40 – 02:25