Kvällens filmer: Lara Croft: Tomb raider, Tomb raider 2: …

Lara Croft: Tomb raider, Tomb raider 2: Lara Croft and the cradle of life, Ground control, The Mask, The Proposal, Chaos Theory, Dumpad, How Stella got her groove back, Just friends, En prins i New York, Stomp the Yard, The Librarian 3 – The Curse of the Judas Chalice, Hide and seek, The Detonator, Om en pojke, The Paper, FIFA 2006 World Cup: The Grand Finale, The Russell girl, Magicians

Lara Croft: Tomb raider

20:00 – 22:00

Lara Croft: Tomb RaiderAmerikansk action från 2001. För äventyrerskan Lara Croft är det vardag att utforska förlorade riken, hitta ovärderliga skatter och slåss med skurkar. Men när hon upptäcker en hemlighet från sin fars förflutna, ljusets triangel, ett föremål som kan förändra tid och rum, står hon inför sin största utmaning. Lara måste försöka hitta triangeln innan det hemliga sällskapet Illuminati lägger vantarna på den. Det blir en jakt över flera kontinenter där faror lurar i varje hörn och för mänskligheten är Lara det enda hoppet (n)

Tomb raider 2: Lara Croft and the cradle of life

22:00 – 00:30

Amerikanskt äventyr från 2003. Arkeologen och äventyraren Lara Croft kan ha gjort den största arkeologiska upptäckten i historien, en karta som kan leda till Pandoras ask. Dessvärre lyckas den elake forskaren Jonathan Reiss komma över kartan och Lara Croft får i uppdrag att se till att den kommer i rätta händer igen. Lara tar med sig Terry Sheridan och ger sig iväg på jakt efter kartan. Det blir ett fartfyllt äventyr som tar paret över flera kontinenter i jakten på kartan (n)

Ground control

02:00 – 04:00

Amerikanskt drama från 1998. Jack Harris var en framgångsrik flygledare i Chicago när han begick ett misstag som ledde till att 174 passagerare omkom i en stor olycka. Mardrömmarna om kraschen förföljer Jack och han flyttar och byter jobb för att slippa undan sitt dåliga samvete. Men när en kraftig storm närmar sig Chicago kallas han tillbaka för att hjälpa till att landa planen som är på väg in mot staden. Frågan är om han kan lämna de hemska minnena bakom sig och koncentrera sig på sitt viktiga uppdrag (n)

The Mask

18:00 – 20:00

The MaskStanley Ipkiss lever ett synnerligen tråkigt liv. Hans chef på banken gapar och skriker åt honom, och hans enda vän är en liten jycke. Men allt detta förändras när han hittar en magisk mask. Den ger honom superegenskaper som Stålmannen skulle bli kryptonitgrön av avundsjuka på. Som en tornado gör han rent hus bland översittare, chefer och farliga skurkar.

The Proposal

21:30 – 23:45

The ProposalInför hotet att bli utvisad från USA och mista sitt jobb som tuff förlagschef meddelar Margaret att hon ska gifta sig med sin assistent Andrew. Han ställer motvilligt upp, men bara på vissa villkor. Amerikansk romantisk komedifilm från 2009.

Chaos Theory

01:40 – 03:15

Chaos TheoryHan gör listor över allt han ska göra. Vad händer när paragrafryttaren blir avkastad och hänvisad till tillfälligheternas spel?

Dumpad

22:00 – 00:15

DumpadNär Sarah Marshall dumpar wannabemusikern Peter Bretter för rockstjärnan Aldous Snow, rasar hela Peters värld. Hans bästa vän föreslår att Peter reser iväg till Hawaii för att glömma sina sorger. Efter ankomsten till Hawaii och efter att ha träffat den vackra Rachel Jansen får Peter en rejäl chock efter att ha sett, inte bara Aldous Snow, utan även Sarah Marshall.

How Stella got her groove back

01:15 – 03:30

How Stella Got Her Groove BackUnder en semester på Jamaica faller den framgångsrika aktiemäklaren Stella för en stilig, och betydligt yngre man – Winston Shakespeare. Deras romans tvingar henne att revidera sin nyn på sex, moderskap och arbete.

Just friends

21:30 – 22:00

Just FriendsAmerikansk romantisk komedi från 2005. När Chris gick i skolan var han överviktig och blyg och hemligt förälskad i Jamie, skolans hejaklacksledare. De två var vänner men när Chris ville ta deras relation ett steg längre blev han avvisad. Chris flyttade till Los Angeles och gick ner i vikt. Nu, tio år senare är han en framgångsrik skivproducent och en riktig kvinnokarl. När han ska flyga till Paris blir planet tvunget att nödlanda i hans gamla hemstad. Där möter han Jamie igen och nu ser Chris sin chans till revansch.

En prins i New York

23:40 – 02:00

En prins i New YorkAmerikansk komedi från 1988. Den stenrike prinsen Akeem från det afrikanska kungariket Zamuda kommer till New York för att lära sig att klara sig själv. Prinsens avsikt är att få ett vanligt jobb och trots att han knappt kan skilja en skurtrasa från en biff lyckas han till slut få anställning på en hamburgerbar. Dessutom blir han kär. Problemet är att hans älskade, Lisa, redan har en pojkvän, en uppblåst och självgod snobb.

Stomp the Yard

16:45 – 19:00

Efter att ha förlorat sin bror under tragiska omständigheter lämnar den unge streetdansaren Bobby den tuffa Los Angeles-stadsdelen där han bott i hela sitt liv för att läsa på universitet i Atlanta. Men hans nya liv blir inte riktigt som han tänkt sig och han tvingas göra ett mycket svårt val.

The Librarian 3 – The Curse of the Judas Chalice

21:30 – 23:25

Gång på gång har han räddat mänskligheten från undergång. Nu behöver världens mest flitiga bibliotekarie semester! Flynn Carson kopplar av i New Orleans, men plötsligt har han blivit indragen i en intensiv jakt på en förhäxad altarkalk som kan släppa lös en armé av vampyrer på jorden. Producenten bakom ”Independence Day” är tillbaka med ännu ett äventyr om action-bibliotekarien Flynn Carson – spelad av Noah Wyle från succéserien ”Cityakuten”.

Hide and seek

23:25 – 01:25

Hide and SeekVissa lekar är otäckare än andra… Hide and Seek är en gastkramande thriller om en flicka som efter sin mammas död drar sig undan från omvärlden och skapar en ond¨låtsasvän. Hennes pappa, spelad av Robert De Niro, försöker desperat nå fram till sin dotter men märker sakta att det kanske inte rör sig om ett barns fantasier utan någonting långt mer skrämmande…

The Detonator

01:25 – 03:20

The DetonatorAgenten Sonni Griffith avslöjar under täckmantel ett internationellt gäng vapenhandlare i Bukarest. Nästa uppdrag är att skydda änkan till en kamrer som arbetat för rumänska maffian. Men brottslingarna bryter sig in det säkra hus som CIA förfogar över och Sonni inser att informationen läckt från någon inom CIA. Sonni som bara litar på sin vän Michael Shepard, kämpar ensam för att överleva och skydda Nadia.

Om en pojke

20:00 – 22:05

Om En PojkeWill Freeman lever ett tillbakalutat ungkarlsliv. Eftersom han är ekonomiskt oberoende tillbringar han sina dagar med att shoppa, se på TV och lyssna på musik. Hans avslappnade vardag vänds dock upp och ner när han lär känna den tolv år gamla Marcus, en pojke med ett minst sagt annorlunda hemmaliv. Text-TV s. 690.

The Paper

00:10 – 02:20

The PaperHandlingen utspelar sig under ett dygn och i centrum står redaktören Henry Hackett. Klockan 7 på morgonen vaknar han upp på kontoret och får se att de andra dagstidningarna slagit Sun med förstasidesnyheten om ett föregivet rasmord av två vita affärsmän i Brooklyn. Henry är gift med f d journalisten Martha. Tillsammans väntar de barn. Han slits mellan tidningen och att leva upp till rollen som äkta man. Men han har också tankarna på annat håll: Han har blivit kallad till en jobbintervju på Sentinel, en av stans mest respekterade tidningar. Snart lär han sig att det viktigaste för en sann journalist är att få fram snabba och uppseendeväckande nyheter – till varje pris och utan skrupler.

FIFA 2006 World Cup: The Grand Finale

03:30 – 05:00

Programmet visar inte bara spänningen i matcherna som spelades under fotbolls-VM i Tyskland år 2006, utan fångar också känslan, upphetsningen och spänningen från första stund och fram till finalen. Filmen fångar några av tävlingens höjdpunkter och ger ett insiderperspektiv på spelarnas, tränarnas, fansesn och de officiella aktörernas upplevelser.

The Russell girl

02:00 – 04:00

The Russell GirlAmerikanskt drama från 2008. Sarah Russell återvänder hem för att besöka sina föräldrar och berätta en viktig nyhet. Men väl i hemstaden påminns hon om en svår period i sitt liv och för att kunna gå vidare inser hon att hon måste göra upp med det förflutna först.

Magicians

03:20 – 04:50

MagiciansHarry och Karl har känt varandra sedan de var pojkar. Numera är de Storbritanniens främsta magikerduo. Men på en föreställning misslyckas de så katastrofalt med ett trick att både deras karriärer som magiker och deras vänskap är i fara. Panka och arbetslösa satsar de nu istället allt på att vinna en turnering med en lockande prissumma. Enda skillnaden är att de nu gör det på egen hand – och därför tävlar mot varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *