Kvällens filmer: Livsverket, Två ägg i högklackat, Snuten…

Livsverket, Två ägg i högklackat, Snuten i Hollywood 3, Hot Rod, Maffiabröder, Sins of the Mother, Himlen är oskyldigt blå, I hennes skor, The Big Bounce, Lugnt vatten, Into the wild, Mission impossible 3, Rocky V, Cop Land, Mansfield Park, Bond of Silence, Kallt byte

Livsverket

16:00 – 18:30

Amerikanskt drama från 2002. George Monroe bor i ett fallfärdigt hus som han vill renovera. Han känner sig otillfredsställd med sitt liv och vantrivs på sitt jobb. Men hans liv förändras drastiskt när han först får sparken från sitt jobb och därefter får besked om att han har en dödlig sjukdom (n)

Två ägg i högklackat

20:00 – 22:25

Svensk fars från 2005. Det har gått ett år sedan bröderna Nilsson delade sin diversehandel mellan sig. Ingen av dem är dock det minsta lämpad för sin uppgift och det hela blir än värre då Ingmar får för sig att anordna en singelfestival för att erbjuda sina gäster underhållning (n)

Snuten i Hollywood 3

22:25 – 00:25

Amerikansk actionkomedi från 1994. Axel Foley försöker lösa mordet på sin chef. Spåren leder honom till en nöjespark i Los Angeles och Axel återförenas med sin gamla Beverly Hills-kollega Billy Rosewood. Tillsammans med Billys nya partner, Jon Flint, försöker de tre göra allt för att lösa mordet och gripa förövarna (n)

Hot Rod

00:25 – 02:05

Hot RodAmerikansk komedi från 2007. Rod Kimble lever ett okomplicerat liv och har drömmar om att bli stuntman. När Rods styvpappa får ett allvarligt hjärtfel tvingas han samla in pengar till en operation. Han får den briljanta idén att utföra ett motorcykelhopp över femton skolbussar (n)

Maffiabröder

22:00 – 00:50

Henry Hill växer upp på 50-talet och drömmer om att bli gangster. Han lierar sig med bossen Paul Cicero och blir vän med Tommy De Vito och Jimmy Conway. De tre tillbringar all tid tillsammans och med åren tar de sig högre upp i hierarkin. På 70-talet begår Jimmy och Tommy det största rånet i landets historia, men blir paranoida och börjar metodiskt ta livet av alla som hade något med det att göra.

Sins of the Mother

00:10 – 02:00

Kaufman. Amerikansk dramafilm från 2010.

Himlen är oskyldigt blå

22:00 – 23:50

Himlen är oskyldigt blåSvensk långfilm från 2010. Mitt i 70-talets jet-setkretsar och skärgårdens idyll ser vi Martin ta klivet från tonåren in i vuxenvärlden. Han följer med sin bästa kompis Micke ut till den välkända semesteridyllen Sandhamn ute i Stockholms skärgård för att sommarjobba på en snobbig skärgårdskrog. Kroglivet med hårt arbete och stora fester är något helt nytt för Martin och mötet med restaurangchefen Gösta, en driftig och dominant playboy, blir en riktig krock. Samtidigt möter han sin första riktiga förälskelse, Jenny. Textat sid. 199. 5.1-ljud. HD.

I hennes skor

20:00 – 22:40

I Hennes SkorSystrarna Maggie och Rose har ingenting gemensamt förutom skostorleken. De är helt olika när det gäller värderingar, mål och personlig stil, men är trots detta bästa vänner. Maggie är partytjejen som knappt tog examen från high school, byter jobb oftare än hon byter strumpor och tror att hennes största tillgång är utseendet.

The Big Bounce

22:40 – 00:25

The Big BounceOwen Wilson spelar Jack Ryan, en sympatisk dagdrivare vars talanger ligger på gränsen till vad som är lagligt. Han hoppas att ett miljöombyte ska ge honom lite medvind och reser till Hawaii. Jack tar ett byggjobb för Ray Ritchie (Gary Sinise), en skum fastighetsentreprenör som bygger ett bostadsområde mot de lokala invånarnas vilja. En domare (Morgan Freeman) blir imponerad av Jacks slagsmålstalanger och erbjuder honom ett jobb. Snart därefter kliver Nancy Hayes (Sara Foster) in i Jacks liv och planerar att förföra honom för att få hjälp att stjäla 200 000 dollar från Ray. Vem sätter egentligen dit vem, och vem kan man lita på?

Lugnt vatten

00:25 – 02:25

John och Rae Ingram ger sig till sjöss för att försöka komma över sin sons död. Ute till havs ser de en man i en jolle ge sig av från ett fartyg. Han påstår att alla ombord har dött av matförgiftning. Men snart upptäcker John och Rae på ett ohyggligt sätt att så inte är fallet. Nu börjar en desperat katt-och råttalek på öppet hav.

Into the wild

18:05 – 19:00

Into the WildAmerikanskt äventyrsdrama från 2007. Toppstudenten Christopher McCandless bestämmer sig för att ge bort sina besparingar till välgörenhet och ger sig ut på luffen utan att berätta det för sin familj. Under sin resa drar han sig allt mer undan från människor, och till slut beger han sig till Alaska för att leva som eremit i vildmarken.

Mission impossible 3

21:30 – 22:00

Amerikansk action från 2006. När den sadistiske vapenhandlaren Davian vill lägga beslag på vapnet Hartassen, som kan hota världsfreden, kallas styrkan Impossible missions force in. De måste se till att lägga beslag på vapnet före Davian. Men när han kidnappar agenten Ethan Hunts fru ställs Hunt inför sitt livs svåraste val, att rädda sin fru eller världen.

Rocky V

21:00 – 23:10

Rocky VRocky är tillbaka! Boxaren Rocky har fått hjärnskador och kan inte längre boxas. Istället hittar han en kille, Tommy Gunn (spelad av Tommy Morrison), som han börjar träna. Allt går bra tills en annan boxare får ögonen på Tommy Gunn och börjar träna honom. Tommy, som snart är världsmästare i tungvikt, börjar kallas för Tommy the Machine Gunn. Då förstår Rocky Balboa att han måste upp och boxas en gång till.

Cop Land

23:10 – 01:15

Cop LandVälspelat och känsloladdat kriminaldrama med några av USA:s främsta skådespelare om en grupp poliser i New Jersey som stiftar egna lagar. Småstadssheriffen, briljant spelad av en rundmagad Sylvester Stallone, tvingas välja mellan att upprätthålla lagen eller att skydda sina poliskollegor.

Mansfield Park

21:00 – 23:10

Mansfield ParkFanny skickas till rika släktingar för att uppfostras på Mansfield Park. Mest förtjust är hon i sin kusin Edmund. Men som ung, fattig kvinna har hon ingen större möjlighet att styra sitt öde. Baserad på Jane Austens roman och privata brev.

Bond of Silence

02:25 – 03:55

Bond of SilenceBond of Silence är baserad på den sanna historien om ett chockerande mord. Katy och Bob lever perfekta liv i en liten stad. Han är en känd advokat och idrottare, hon har just fött tvillingar. Det är nyårsafton och ett stort gäng tonåringar festar i grannhuset då föräldrarna är borta. Bob går över för att avbryta festen, men en konfrontation uppstår och han mister livet. Inga tonåringar kliver fram och media börjar flockas i grannskapet. Katy söker efter svar, men ingen talar…

Kallt byte

02:05 – 04:10

Norsk thriller från 2006. Några vänner åker till det orörda fjället Jotunheimen för att åka snowboard. När en av dem ramlar och bryter benet blir de tvungna att söka skydd på ett övergivet hotell i närheten. Det dröjer inte länge förrän ungdomarna inser att de inte är ensamma på hotellet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *