Kvällens filmer: Megamind, Irene Huss: En man med litet a…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Megamind, Irene Huss: En man med litet ansikte, Meet the Spartans, Gifta på låtsas, The wedding crashers, Le papillon, Battle in Seattle, Drömbilden, Twins, First Sunday, Små skandaler, Den osynlige mannen, Simpsons – filmen, Arctic predator

Megamind

MegamindAmerikansk animerad komedi från 2010. Superskurken Megamind upptäcker att livet blir innehållslöst och trist när han slutligen lyckas besegra den tvålfagre superhjälten Metro Man. I desperation skapar han därför en ny superhjälte, Titan. Men när det visar sig att Titan är elak blir det Megamind som måste ikläda sig hjälterollen.

Trailer för Megamind

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:10 – 20:00

Irene Huss: En man med litet ansikte

Svensk thriller från 2011. Irene Huss får utreda två dödsfall när en äldre man blir påkörd och en ung kvinna hittas mördad. Det verkar som om båda fallen hör ihop med en stulen bil. Mannen visar sig vara en pensionerad polis men den unga kvinnans identitet är ett mysterium.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:25

Meet the Spartans

Meet the SpartansAmerikansk komedi från 2008. Den heroiske Leonidas, beväpnad med endast läderkalsonger och mantel, leder en grupp på 14 spartaner för att försvara sitt hemland. Perserna vars armé inkluderar Ghost Rider, Rocky Balboa, the Transformers, och en kutryggig Paris Hilton anfaller.

Trailer för Meet the Spartans

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:25 – 00:55

Gifta på låtsas

Amerikansk komedi från 1990. Den franske kompositören Georges gifter sig med amerikanskan Brontë för att få arbetstillstånd i USA. De lever sedan skilda liv, men när immigrationsmyndigheterna blir misstänksamma måste de övertyga myndigheten om att deras äktenskap inte ingåtts av andra orsaker än äkta kärlek.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:05

The wedding crashers

Amerikansk romantisk komedi från 2005. De eviga ungkarlarna John och Jeremy tycker att de kommit på det perfekta sättet att få tjejer när de plankar in på bröllopsfester. Förutom gratis mat och dryck finns där massor av giftaslystna kvinnor som de sedan överger när natten är slut. Men en dag träffar John på Claire och blir kär.

Filmen visas på Sjuan klockan 21:30 – 00:00

Le papillon

Le papillonFranskt drama från 2002. Julien är en ensam gammal man som bor i en stor våning i Paris. Ovanför honom bor en ung kvinna med sin dotter Elsa. Kvinnan jobbar i snabbköpet och i stället för att ta hand om sin dotter roar hon sig ute på nätterna. När Julien bestämmer sig för att ge sig ut på landet för att söka efter en ovanlig fjäril övertalar Elsa honom att ta henne med sig.

Filmen visas på Sjuan klockan 01:55 – 03:35

Battle in Seattle

Battle in SeattleAmerikansk action från 2007. November 1999. Världens statschefer samlas i Seattle för att delta i WTO:s internationellatoppmöte. Polisen gör sig redo att skydda sin stad. Och under tiden planerar aktivistgruppen devärsta gatukravallerna som USA skådat på 30 år.

Trailer för Battle in Seattle

Filmen visas på SVT1 klockan 23:05 – 00:40

Drömbilden

Amerikansk komedi från 1997. Livet är allt annat än perfekt för Kate. Hon arbetar på en reklambyrå men lyckas aldrig bli befordrad, på grund av att hon är singel. Men så kommer hennes väninna Darcy på en lysande idé, Kate ska skaffa sig en låtsaspojkvän. En man Kate råkat blivit fotograferad med på ett bröllop får bli den tilltänkta.

Filmen visas på TV3 klockan 23:30 – 01:30

Twins

TwinsAmerikansk komedi från 1998. Tvåäggstvillingarna Julius och Vincent separeras vid födseln, och växer upp på olika ställen. Nu förenas de för att leta reda på sin mamma.

Trailer för Twins

Filmen visas på TV3 klockan 01:30 – 03:25

First Sunday

First SundayAmerikansk komedi från 2008. Durell och LeeJohn är bästa vänner och småbrottslingar. När de får en vecka på sig att betala en skuld på 17 000 dollar, för annars förlorar Durell sin son, tänker de ut en desperat plan som går ut på att råna den lokala kyrkan.

Filmen visas på TV3 klockan 03:25 – 05:00

Små skandaler

Brittisk komedi från 2008. Det är 1930-tal. När rikemanssonen John träffar Larita, en amerikansk racerförare, blir han blixtförälskad och gifter sig utan att meddela sin familj. Hans mor blir inte det minsta road av tilltaget utan börjar genast göra allt för att få äktenskapet upplöst.

Filmen visas på TV4 klockan 23:35 – 01:35

Den osynlige mannen

Den osynlige mannenAmerikansk romantisk komedi från 1992. Börsanalytikern Nick Halloway råkar ut för en olycka som gör honom osynlig. Den skrupelfrie CIA-agenten David Jenkins inser värdet av att ha en osynlig spion och gör allt för att rekrytera Nick.

Trailer för Den osynlige mannen

Filmen visas på TV4 klockan 01:35 – 03:35

Simpsons – filmen

Amerikansk animerad komedi från 2007. Homer Simpson råkar åstadkomma en radioaktiv läcka rakt ut i en flod, något som kan komma att ödelägga staden Springfield i all framtid. Homer måste på något sätt se till att kvickt rädda både staden och sin egen familj. Regissör: David Silverman.

Filmen visas på TV6 klockan 21:30 – 23:15

Arctic predator

Arctic PredatorAmerikansk science fiction från 2010. En grupp forskare på Antarktis letar efter vraket av ett 1800-talsskepp. Efter att teamet gräver upp en utomjordisk isvarelse som har legat begravd i över 200 år vaknar den plötsligt till liv, dödar teamet och börjar röra sig mot fastlandet.

Filmen visas på TV6 klockan 01:05 – 02:55