Kvällens filmer: New York, I love you, 17 again, Tomorro…

New York, I love you, 17 again, Tomorrow never dies, Black rain, Du har mail, American History X, A Mighty Wind, Polisskolan, Handen som gungar vaggan, Ladyhawke, Land of the Lost, Analyze That – Analysera ännu mera, Avatar, Collateral, Apornas planet, Billy Madison, På spaning med Bridget Jones, Det kan hända dig, Tom i bollen, Day watch, Den gode, den onde, den fule

New York, I love you

20:00 – 22:00

New York, I Love YouAmerikansk-franskt drama från 2009. Om kärlek i New York skildrat av elva olika regissörer. Från den första kärleken, till den flyktiga och den eviga (n)

17 again

22:00 – 00:05

17 AgainAmerikansk komedi från 2009. Mike är 37 år och missnöjd med sitt liv. När han blir av med jobbet återvänder han till sin skola där han träffar en vaktmästare som frågar honom om han önskar att han var 17 igen. Några dagar senare vaknar Mike upp som 17-åring och bestämmer sig för att ta chansen att få det liv han önskar (n)

Tomorrow never dies

00:05 – 02:35

Brittisk action från 1997. Mediamogulen Elliot Carver planerar att erövra världen och för att lyckas måste han se till att Kina och Storbritannien startar krig mot varandra. För att sätta press på länderna sänker han ett brittiskt fartyg i Sydkinesiska sjön och skyller det på Kina. Nu finns det bara en man som kan stoppa Carver, agent James Bond (n)

Black rain

02:35 – 05:20

Black RainAmerikansk thriller från 1989. Den tuffe New York-polisen Nick Conklin och hans kollega Charlie Vincent eskorterar yrkesmördaren Sato till Osaka i Japan. Men innan de hinner överlämna honom till den japanska polisen Masahiro Masumoto tappar de bort honom (n)

Du har mail

21:00 – 23:30

Den stora bokhandelskedjans chef Joe Fox och den utrotningshotade lilla bokhandelsägaren Kathleen Kelly är anonyma emejlkompisar på nätet. Amerikansk romantisk komedifilm från 1998.

American History X

23:30 – 01:50

American History XBröderna Derek och Danny mister sin far, en polis mördad under ett skottdrama med svarta. Sorgen och hatet pressar Derek till radikala handlingar och han blir snart ledare för en nynazistisk rörelse.

A Mighty Wind

16:15 – 18:00

A Mighty WindFör att hylla ett liv fyllt av folkmusik sätter Irvings son Jonathan ihop en minneskonsert där flera av medlemmarna i Steinblooms ”musikfamilj” medverkar. Amerikansk dramafilm från 2003.

Polisskolan

18:00 – 20:00

Polisskolan

Handen som gungar vaggan

23:25 – 01:40

Utåt sett är Peyton den perfekta barnflickan – älskvärd, duktig och söt. Men hennes dolda talanger är betydligt mindre trevliga…

Ladyhawke

16:30 – 18:55

LadyhawkeSällsynt välgjord saga som överraskar genom sin oemotståndliga charm och genuina matinékänsla. Han är en varg på natten, och hon en hök under dagen – dömda att aldrig mötas i mänsklig form, såvida de inte kan upphäva förbannelsen som vilar över dem…

Land of the Lost

19:00 – 21:00

Land Of The LostEn avdankad forskare, doktor Rick Marshall, sugs in i ett svart hål och skickas tillbaka i tiden. Nu har Marshall inga vapen, inga överlevnadskunskaper och ytterst begränsad intellektuell förmåga. Trots det ska han försöka överleva i ett alternativt universum fullt av livsfarliga dinosaurier och andra skogstokiga varelser. Med sig på äventyret har doktor Marshall sin begåvade forskningsassistent Holly och bondlurken tillika överlevnadsexperten Will. Jagade av T-rex och förföljda av smärtsamt slöa reptiler, måste Marshall, Will och Holly lita på sin enda bundsförvant, en primat som heter Chaka, för att kunna ta sig hem. Lyckas de fly från denna rutinexpedition, som gått fasansfullt fel, kommer de att mottas som hjältar. Misslyckas de blir de istället permanenta flyktingar i Land of the lost.

Analyze That – Analysera ännu mera

23:00 – 01:00

När gangstern Paul Vitti släpps ut ur fängelset är han i desperat behov av terapi. Givetvis vänder han sig till sin gamle psykiatriker Ben Sobel för stöd. Han finner dock att den gode doktorn är i behov av lite hjälp han också för han är rejält stressad.

Avatar

20:00 – 22:10

AvatarAmerikansk science fiction från 2009. Marinkårssoldaten Jake Sully skickas på uppdrag till planeten Pandora för att övertyga urbefolkningen att låta människan utnyttja dess mineraltillgångar. Men när Jake lär känna folket börjar han tvivla på sitt uppdrag och när konflikten eskalerar måste han välja sida.

Collateral

23:30 – 01:55

CollateralAmerikansk thriller från 2004. Taxichauffören Max lever ett stillsamt liv, men när han plockar upp Vincent i sin bil förändras allt. Vincent övertalar Max att köra honom till fem olika adresser och redan vid det första stoppet får Max en chock när han inser att Vincent just dödat en man.

Apornas planet

20:00 – 22:20

Apornas planet skildrar en uppocknedvänd värld – ett brutalt, primitivt ställe där aporna har makten och människorna rotar bland sopor för att överleva – jagade och förslavade av de tyranniska primaterna. Det plötsliga uppdykandet av en man, främmande för den rådande ordningen och opåverkad av förtrycket, utmanar status quo och sporrar till uppror och revolution.

Billy Madison

22:20 – 00:10

Billy MadisonBilly Madison är en omogen latmask som varken har jobb eller utbildning. Han är 27 år och lever helt på pappans pengar. Men nu tvingar hans far honom att gå tillbaka till skolbänken och bevisa att han är tillräckligt begåvad för att ta över familjens firma. Han måste avklara 12 års studier på bara några veckor.

På spaning med Bridget Jones

20:00 – 22:05

På Spaning Med Bridget JonesTrots att Bridget är lyckligt förälskad i sin Mark Darcy, hotar svartsjukan att ta överhanden och förstöra deras förhållande. Hon misstänker att Marks unga, långbenta praktikant, som inte bara är snygg utan även intelligent, är intresserad av honom. Förhållandet sätts ytterligare på prov när Bridgets gamla flirt och före detta chef Daniel Cleaver, dyker upp och ställer till problem.

Det kan hända dig

22:05 – 01:20

Polismannen Charlie (Nicholas Cage) vinner fyra miljoner dollar på lotto och har lovat att dela en eventuell vinst med en servitris. Han håller sitt löfte, men hans fru sätter sig emot och vill ha hela vinsten för sig själv. Filmen är baserad på en sann historia. Text-TV s. 690.

Tom i bollen

01:00 – 02:45

Tom I BollenUnge Danny har sommarjobb som golfcaddy och hoppas att vinna caddystipendiet för att få en collegeplats. Hans förutsättningar ökar när han hjälper golfklubbens ordförande, domare Smails, ur en pinsam situation. Men när Smails hittar honom i säng med Smails karltokiga systerdotter Lacey fruktar Danny att hans möjligheter kommer att sjunka till noll. Men en golfturnering kan komma att rädda honom…

Day watch

01:55 – 04:30

Rysk action från 2006. Anton får tag på en magisk krita och med den försöker han rädda Moskva från förintelse. Men när han anklagas för att ha mördat på vampyrer ställs allt på sin spets.

Den gode, den onde, den fule

01:15 – 04:35

Den gode, den onde, den fuleTuco (Eli Wallach) och Blondie (Clint Eastwood) försöker på andras bekostnad få information om var de kan hitta en dyrbar skatt. Tyco och Blondie är affärspartners, till den sistnämnde anger Tyco för att få den summa pengar som utlovas för Tycos huvud. I sista sekund räddar Blondie ändå Tyco från att hängas. Samtidigt har en tredje man, Angel Eyes (Lee Van Cleef), fått nys om var skatten finns och ger sig av för att hitta guldet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *