Kvällens filmer: Nowhere boy, Baksmällan, Kärlek i New Yo…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Nowhere boy, Baksmällan, Kärlek i New York, Uppgörelsen, Dödligt vapen 3, Devil, Fantastiska fyran och silversurfaren, Dödligt vapen 2, forts, A life less ordinary, Star Trek 4: The voyage home, Total recall, Notting Hill

Nowhere boy

Nowhere BoyBrittisk-kanadensiskt drama från 2009. John Lennon, en ensam tonåring, nyfiken och skärpt, växer upp i den nedgångna staden Liverpool. Hans mamma och moster slåss om hans kärlek. Mimi är den imponerande mostern som han växte upp med och Julia den livliga modern som lämnade bort honom. John, som längtar efter en normal familj, flyr in i musiken. Det unga geniet finner en tvillingsjäl i den unge Paul McCartney. Men just som Johns nya liv börjar leder sanningen om hans förflutna till en oundviklig tragedi.

Trailer för Nowhere boy

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 23:55

Baksmällan

Amerikansk komedi från 2009. Fyra killar åker till Las Vegas på svensexa. Tolv timmar efter första drinken vaknar tre av dem upp med minnesförlust och brudgummen saknas helt. För att hitta sin vän måste de nu rekonstruera gårdagskvällen. 30/4.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Kärlek i New York

Amerikansk dramakomedi från 2010. På väg till ett möte med en förläggare hittar aspirerande romanförfattaren Sam Wexler Rasheen en ung pojke som tappat bort sin familj på tunnelbanan. Den blyga Rasheen vägrar bli lämnad ensam hos socialtjänsten och Sam går på en impuls med på att låta pojken bo hos honom ett par dagar. När deras oväntade vänskap utvecklas inser Sam att vuxendom inte innebär att vänta på svaren utan att helt enkelt snubbla sig fram och komma underfund med dem under tiden.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:00 – 23:35

Uppgörelsen

Amerikanskt krigsdrama från 1989. Under Vietnamkriget kidnappar fem amerikanska soldater en flicka från sin hemby under förevändning att hon tillhör fiendestyrkorna. Fyra av soldaterna våldtar flickan, medan Eriksson, den femte, vägrar och blir i stället vittne till det fruktansvärda brottet. Han beslutar sig för att göra allt i sin makt för att rättvisa ska skipas. Reilly, John Leguizamo, Thuy Thu Le, Michael J. Fox, Sean Penn.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:40 – 01:30

Dödligt vapen 3

Amerikansk action från 1992. Murtaugh förbereder sig inför den stundande pensionen. Men kollegan Riggs ser i vanlig ordning till att han inte får en lugn stund. De får dessutom en kvinnlig kollega som ny partner, den tuffa vackra Lorna Cole. Den nya trion försöker sätta dit en före detta polis som blivit en rå superskurk och verkar vara inblandad i en vapenhärva med stulna vapen. Han skyr inga medel för att undanröja vittnen.

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:25

Devil

DevilAmerikansk rysare från 2010. Fem personer som fastnar i en hiss högt ovanför Philadelphia upptäcker att Djävulen är bland dem – och ingen kan fly från sitt öde.

Trailer för Devil

Filmen visas på TV3 klockan 04:15 – 05:35

Fantastiska fyran och silversurfaren

Amerikansk-tysk-brittisk. Fyra fantastiska astronauter har fått superkrafter och försöker hantera sina roller som nationens nya superhjältar. Nu står de inför sitt livs svåraste uppdrag när den mystiske Silversurfaren dyker upp för att förstöra jorden. Situationen förvärras ytterligare när deras ärkefiende doktor Doom blandar sig in i leken och superhjältekvartetten får ta till alla sina superkrafter för att bekämpa ondskan.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 16:05 – 17:50

Dödligt vapen 2, forts

Amerikansk action från 1989. Polisveteranen Roger Murtaugh och hans kollega Martin Riggs jagar sydafrikanska smugglare som flyr i en röd BMW. När den kraschar hittar de fullt med sydafrikanska pengar i bagageluckan. Men smugglarna har diplomatisk immunitet och Murtaugh och Riggs får istället i uppdrag att skydda Leo Getz som är ett viktigt vittne.

Filmen visas på TV4 klockan 23:20 – 00:55

A life less ordinary

A Life Less OrdinaryBrittisk romantisk komedi från 1997. Två änglar sänds till jorden för att sammanföra två omaka personer med varandra. Robert arbetar som städare i Los Angeles men får sparken när en robot tar över hans jobb. Samtidigt blir han av med både flickvän och hem. Han kidnappar chefens bortskämda dotter och tar med henne på en bilresa genom USA. Änglarna sköter uppdraget bra för dottern börjar småningom ta sin kidnappares parti mot sin far.

Trailer för A life less ordinary

Filmen visas på TV4 klockan 00:55 – 03:05

Star Trek 4: The voyage home

Amerikansk sci-fi från 1986. Det är den 23:e århundradet och en mystisk, främmande kraft hotar jorden genom att torka ut haven och förstöra atmosfären. I ett desperat försök att rädda mänskligheten måste Kirk och hans besättning resa tillbaka till San Francisco år 1986. Där möter de en värld av punk, pizza och kommunala bussar där man måste ha jämna pengar för åka med, saker minst lika främmande som allt de stött på ute i galaxens mest avlägsna områden. Ett spännande, actionspäckat uppdrag för Starship Enterprise, med jordens framtid i vågskålen.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:30

Total recall

Total RecallAmerikanskt sci-fidrama från 1990. Året är 2084 och byggarbetaren Douglas Quaid upptäcker att hela hans minne är ett chip som implanterats i hans hjärna. I själva verket är Quaid en hemlig agent som blivit ett hot mot myndigheterna, som därför uppfunnit en lågmäld livsstil åt honom. Efter att ha fått reda på sanningen reser han till Mars på jakt efter svaren om vem han är, och vem som planterat in hans minne.

Trailer för Total recall

Filmen visas på TV6 klockan 23:30 – 01:50

Notting Hill

Notting HillAmerikansk-brittisk romantisk komedi från 1999. Anna Scott är filmstjärna och lever ett liv fullt av glamour, premiärer och paparazzi. William Thacker driver en liten bokhandel i London och har ett tämligen händelselöst liv. En dag korsas deras vägar. Men vad kan en tafflig bokmal från London ha att erbjuda en världslig Hollywooddiva?.

Trailer för Notting Hill

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:35