Kvällens filmer: Sagan om ringen – Härskarringen, Fight Club, First blood,…

Sagan om ringen - Härskarringen

Idag fredag den 21 januari sänds följande filmer på TV: Sagan om ringen – Härskarringen, Fight Club, First blood, Little, Dumplin’, Long kiss goodnight, The change-up, Maverick

Sagan om ringen – Härskarringen

Sagan om ringen - HärskarringenAmerikanskt äventyr från 2001. Historien om den unge hoben Frodo som ärver en tillsynes oskyldig ring av sin kusin, Bilbo. Frodo upptäcker att ringens ursprunglige skapare, den onde trollkarlen Sauron, desperat letar efter ringen. För det är en ring med mycket onda krafter som kan göra det möjligt för Sauron att förslava innevånarna i landet som kallas Midgård. Det finns bara en utväg – att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet utvalt sällskap med hoben Frodo i spetsen ger sig iväg på det ödesdigra uppdraget, en vandring fylld av äventyr och fasor&.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 21:00. Läs mer om Sagan om ringen – Härskarringen

Fight Club

Fight ClubJack hatar sitt vanliga liv och när han träffar Tyler Durden är det en revolution i hans tillvaro. Tillsammans startar de en hemlig klubb som breder ut sig till en större och större verksamhet, men samtidigt får Tyler allt mer kontroll över Jack.

Trailer:

Filmen visas på SVT2 med start klockan 21:45. Läs mer om Fight Club

First blood

First bloodAmerikansk action från 1982. Den före detta kommandosoldaten och Vietnamveteranen John Rambo plågas av sina minnen från kriget. När han anländer till en liten stad i bergen blir han på falska grunder anklagad och gripen för lösdriveri. I häktet trakasseras han av några småstadspoliser men lyckas fly till ett otillgängligt skogsområde. Polisen tar upp jakten och Rambo måste använda alla sina kunskaper och färdigheter han lärt sig som militär för att undkomma.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 22:00. Läs mer om First blood

Little

LittleAmerikansk romantisk komedi från 2019. Jordan Sanders, en stentuff affärskvinna i teknikbranschen, vaknar en morgon upp som en trettonårig version av sig själv. Strax innan hon ska hålla sitt livs viktigaste presentation.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 18:50. Läs mer om Little

Dumplin’

Dumplin'Amerikansk komedi från 2018. Tonåriga Willowdean älskade sin frigjorda moster Lucy och countrystjärnan Dolly Parton när hon växte upp. Sen mostern gått bort kämpar hon med att känna sig bekväm i sin kropp, vilket inte är helt lätt när mamma driver den lokala skönhetstävlingen och inte har mycket gemensamt med sin dotter. I hopp om att röra om i grytan anmäler hon sig till tävlingen, och får oväntat stöd.

Trailer:

Filmen visas på TV4 med start klockan 22:15. Läs mer om Dumplin’

Long kiss goodnight

Long kiss goodnightAmerikansk action från 1996. Efter en hjärnskada med minnesförlust får Samantha veta att hon jobbat som yrkesmördare åt regeringen. Nu tänker de stoppa henne från att minnas. Privatdetektiven Mitch Hennessey luskar i hennes förflutna. Mitch får veta att Samanthas riktiga namn är Charley och att hennes förgångna nu sätter henne i livsfara.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 22:30. Läs mer om Long kiss goodnight

The change-up

The change-upAmerikansk komedi från 2011. Mitch och Dave växte upp tillsammans som bästa vänner, men med årens lopp har de långsamt glidit isär. Medan Dave är en överarbetad advokat, make och trebarnsfar har Mitch förblivit en ensamstående barnrumpa. Efter en blöt kväll ute vänds Mitch och Daves världar upp och ner när de vaknar upp i varandras kroppar. Trots friheten från normala rutiner och vanor upptäcker männen snart att den andras liv är långtifrån så rosenrött som det verkat på avstånd.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 21:00. Läs mer om The change-up

Maverick

MaverickAmerikansk västern från 1994. Bret Maverick är en finurlig pokerspelare som hellre lurar folk än skjuter dem. Han är i brådskande behov av tretusen dollar för att kunna delta i en stor pokertävling och måste snabbt spela ihop pengarna. Han finner en passande spelpartner i Annabelle, en rappkäftad och listig kvinnlig pokerspelare med bedrägeri som specialitet.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 21:00. Läs mer om Maverick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *