Kvällens filmer: Shrek, Bodyguard, Ett päron till farsa i…

Idag måndag visas följande filmer på TV: Shrek, Bodyguard, Ett päron till farsa i Las Vegas, The Road Warrior (Mad Max 2), Showdown In Little Tokyo, Mao’s last dancer, Basic instinct 2, Barnen från Jordbro, Måndag hela veckan

Shrek

ShrekShrek är ett troll som bor i ett träsk i ett land långt borta. En dag bryts hans självvalda isolering av att hans verklighet invaderas av allehanda sagofigurer och han ger sig ut på en modig jakt för att undsätta den temperamentsfulla Prinsessan Fiona med hjälp av sin oemotståndliga högljudda åsna.

Trailer för Shrek

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:20 – 20:00

Bodyguard

BodyguardFrank Farmer har en bakgrund som tuff, högt ansedd livvakt, men misslyckades med att förhindra ett attentat mot president Reagan. Det resulterade i att Frank avgick som presidentens livvakt och nu tar sig an ett frilansuppdrag för en mordhotad sångerska.

Trailer för Bodyguard

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:40

Ett päron till farsa i Las Vegas

Clark Griswold reser med sin familj till Las Vegas. De skall avverka alla sevärdheter och roliga attraktioner. Men i spelstaden finns också oändliga möjligheter att både spela och klanta bort sina pengar.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:40 – 01:30

The Road Warrior (Mad Max 2)

Ett atomkrig har rasat och inget är mer värdefullt än bränsle. The Road Warrior, alias Mad Max, driver runt i Australien och söker bensin men blir tvungen att hjälpa en grupp oljeborrare mot ett attackerande motorcykelgäng.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:15 – 01:10

Showdown In Little Tokyo

Showdown in Little TokyoSedan 400 år är Japan hemvist för en kriminell, hemlig sekt kallad Yakuza. Den är hänsynslös och fruktad i sitt hemland. Nu ska den infiltrera den amerikanska undre världen. För att bekämpa Yakuza kallas två tuffa snutar in med gedigna specialkunskaper och insikt i det japanska sättet att leva.

Trailer för Showdown In Little Tokyo

Filmen visas på Kanal 9 klockan 01:10 – 02:40

Mao’s last dancer

Mao's Last DancerLi handplockas av madame Mao som elvaåring från en liten kinesisk by till Peking för att studera balett. Han är ett stort löfte när han som tonåring deltar i ett utbytesprogram med USA. Där blir han förälskad och några år senare hoppar han av till väst, en handling som får oanade konsekvenser.

Trailer för Mao’s last dancer

Filmen visas på Sjuan klockan 00:40 – 02:55

Basic instinct 2

Basic Instinct 2Psykiatern Michael Glass blir kontaktad av Scotland Yard som vill ha hans hjälp att göra en utvärdering av Catherine Tramell. De misstänker att hon har något med en idrottstjärnas död att göra. För Glass blir mötet med Catherine en omvälvande upplevelse och hans värld vänds upp och ner.

Trailer för Basic instinct 2

Filmen visas på Sjuan klockan 02:55 – 05:15

Barnen från Jordbro

Svensk dokumentär från 1996. Den första filmen i den klassikska serien om barnen från Jordbro av filmaren Rainer Hartleb. Alltsedan den vackra augusti 1972 då en klass ”ettagluttare” började i Lundaskolan har Rainer Hartleb filmat och med jämna mellanrum sänt sina filmer i tv. Nu har han sammanställt sitt filmmaterial till en svit på fem filmer som SVT sänder samlade under en vecka. Den 23 augusti 1972. Det är upprop i Lundaskolan i Jordbro. Fröken Inga-Britt Jones hälsar de förväntansfulla barnen i klass 1D välkomna till deras första skolår. Jordbro är ett av de många samhällen som kom till under de så kallade rekordåren på sextiotalet. Sovstäder som byggdes på tomma gärden där ingen människa förut hade bott. Hit flyttade unga familjer, lyckliga för att ha fått en egen lägenhet, norrlänningar som fått jobb i storstaden samt invandrare från Finland, Jugoslavien, Grekland och Turkiet. 1982.

Filmen visas på SVT2 klockan 16:05 – 17:20

Måndag hela veckan

Amerikansk komedi från 1993. Tv-meteorologen Phil har till sin förtvivlan åter skickats till en småstadshåla för att bevaka den årliga Groundhog Day-festivalen den 2 februari. Det är då murmeldjuret kommer fram och bedömer om våren kommit. Men inget blir som vanligt, det blir måndag hela veckan. Skådespelare: Chris Elliott, Stephen Tobolowsky, Brian Doyle-Murray, Bill Murray, Andie MacDowell.

Filmen visas på SVT2 klockan 18:00 – 19:40