Kvällens filmer: Shrek – Nu och för alltid, King Arthur, …

Idag tisdag visas följande filmer på TV: Shrek – Nu och för alltid, King Arthur, Departed, Mad Max bortom Thunderdome, Robin Hood, Letters to Juliet, Leva i Jordbro, Den döende dandyn, Min brors flickvän, The Cold Light of Day, The Best Exotic Marigold Hotel

Shrek – Nu och för alltid

Shrek längtar tillbaka till tiden då han var ”ett riktigt träsktroll” och sluter avtal med Bullerskaft (Rumpelstiltskin) för att få tillbaka sitt vrål. Hela hans värld vänds upp och ner. Plötsligt har Åsnan glömt bort sin bästa vän, Fiona har blivit en tuff krigarprinsessa och Mästerkatten i stövlar har lagt på sig en hel del. De har bara 24 timmar på sig att tillsammans häva avtalet och återställa ordningen för att kunna leva lyckliga i alla sina dagar.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:15 – 20:00

King Arthur

King ArthurArthur är en motsträvig ledare som vill lämna England och återvända till det stabila Rom. När Romarriket inte längre har sitt grepp om England behöver landet en kung – någon som kan försvara landet mot invaderande saxare, och leda ön in i den nya tidseran. Innan Arthur kan återvända till Rom återstår ett sista uppdrag för honom och hans Riddare av det runda bordet. Med rådgivning från Merlin och med den vackra Guinevere vid sin sida måste Arthur ändra historiens gång.

Trailer för King Arthur

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:05 – 00:30

Departed

Den unge polisen Billy Costigan blir utvald att infiltrera gangstern Costellos liga. Samtidigt som Billy försöker få Costello att lita på honom gör en annan ung polis, Colin Sullivan, snabb karriär hos delstatspolisen. Sullivan är en av en handfull elitpoliser i den specialstyrka som ska få Costello på fall. Vad hans överordnade inte vet är att Colin egentligen jobbar för Costello och ser till att gangsterbossen alltid är ett steg före polisen.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 00:05

Mad Max bortom Thunderdome

Mad Max bortom ThunderdomeMad Max kommer till Bartertown och tvingas strida på arenan Thunderdome. Han överlever striden men förvisas till öknen där han räddas av ett gäng vilda barn.

Trailer för Mad Max bortom Thunderdome

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:05 – 02:05

Robin Hood

Robin HoodAmerikansk-brittiskt actionäventyr från 2010. Robin Longstride tjänstgör i kung Richards armé och efter kungens död beger han sig till Nottingham. Där träffar han Lady Marion och Sir Walter Loxley och går med på att hjälpa dem genom att utge sig för att vara Sir Robert Loxley,. De hoppas att det ska stoppa kungahuset från att göra anspråk på landområden. Men andra krafter är i rörelse, som både kan leda landet in i krig och öppna det för främmande invasion. Skådespelare: Matthew MacFadyen, Max von Sydow, William Hurt, Russell Crowe, Cate Blanchett.

Trailer för Robin Hood

Filmen visas på SVT1 klockan 22:00 – 00:15

Letters to Juliet

Letters to JulietAmerikansk romantisk komedi från 2010. Sophie är på semester i Verona i Italien, Romeo och Julias hemstad. Där hittar hon ett dammigt kärleksbrev skrivet för 50 år sedan. Hon beger sig ut på ett riktigt äventyr för att återförena paret och rädda kärleken från det förflutna. Skådespelare: Vanessa Redgrave, Marcia DeBonis, Marina Massironi, Amanda Seyfried, Gael García Bernal.

Trailer för Letters to Juliet

Filmen visas på SVT1 klockan 00:20 – 02:05

Leva i Jordbro

Svensk dokumentär från 1996. Barnen från Jordbro börjar mellanstadiet och får en ny lärare. Klass 4D är hennes första egna klass efter Lärarhögskolan. Hon har en dröm: i sexan ska de på skolresa till London. När klassen sedan ska börja högstadiet kommer det som en chock för många. Inget eget klassrum, många lärare, många ämnen. Och när det senare under högstadiet blir dags att välja i riktning livet vill några absolut inte rätta sig efter det som andra anser vara bäst för dem. ”Leva i Jordbro” är den andra delen i Jordbrosviten av Rainer Hartleb. Filmen är inspelad 1976-81. 1996.

Filmen visas på SVT2 klockan 16:05 – 17:20

Den döende dandyn

Svenskt drama från 1989. Om konstnären Nils Dardel och hans självförbrännande liv och dramatiska äktenskap med hustrun Thora i 1920-talets Paris. Paret Dardel lever i ett fritt förhållande med många konflikter eftersom den androgyne Dardel intresserar sig för både män och kvinnor. I huvudrollerna som Nils Dardel Reine Brynolfsson och som Thora Pernilla August. Skådespelare: Daniel Mesguich, Bergljót Árnadóttir, Allan Svensson, Reine Brynolfsson, Pernilla August.

Filmen visas på SVT2 klockan 18:30 – 20:00

Min brors flickvän

Amerikansk komedi från 2007. Dan är en engagerad pappa. Sedan hans fru dog har han varit ensamstående, men när hans släkt samlas stöter han oväntat på sin drömkvinna, Beth. Hon är intelligent, rolig och vacker, men dessvärre råkar hon också vara hans brors flickvän. Skådespelare: Juliette Binoche, Dane Cook, Steve Carell.

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:05

The Cold Light of Day

The Cold Light Of DayDen unge affärsmannen Will Shaw är på en välbehövlig semester med sina föräldrar, bror och dennes flickvän. Men den idylliska medelhavsresan får ett abrupt slut när Wills familj kidnappas av agenter på jakt efter en mystisk attachéväska! Polisen verkar vara insyltade i komplotten och allt får ytterligare en oväntad vändning när Wills pappa dyker upp och avslöjar att han i själva verket är CIA-agent. Vem kan Will lita på i en intensiv människojakt genom Madrid – med endast sina egna instinkter som vapen?

Trailer för The Cold Light of Day

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00

The Best Exotic Marigold Hotel

En grupp brittiska pensionärer bestämmer sig för att bege sig till det billiga och till synes exotiska resmålet Indien. Tack vare lovande annonser fastnar de alla för Marigold Hotel, men väl på plats märker de att det nyrenoverade hotellet inte är riktigt lika lyxigt som de trodde. Trots att deras vistelse inte blir som förväntat kommer de alla upptäcka att man kan njuta av livet om man bara lägger det förflutna bakom sig, och den nya miljön hjälper dem alla att utvecklas som människor.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:25