Kvällens filmer: Tropic thunder, The hunt for the 1-5 kil…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Tropic thunder, The hunt for the 1-5 killer, The wedding singer, X-Men 2, Svensexan 2, Drive, forts, Terminator 2: Judgment Day, The talented mr Ripley

Tropic thunder

Tropic ThunderAmerikansk komedi från 2008. Tre Hollywoodstjärnor som spelar in en krigsfilm i djungeln misstas för riktiga soldater och hamnar i en uppgörelse med sydasiatiska knarksmugglare.

Trailer för Tropic thunder

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:10

The hunt for the 1-5 killer

Kanadensisk thriller från 2011. Den sanna historien om den årslånga jakten på mördaren som 1981 våldtog och dödade sig fram och tillbaka längs I-5-vägen. Vägen sträcker sig genom Kalifornien, Washington och Oregon på den amerikanska västkusten och lämnade mördaren lämnade 44 offer efter sig.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:20 – 02:10

The wedding singer

Amerikansk romantisk komedi från 1998. Robbie Hart försörjer sig genom att sjunga på bröllop. På ett sådant möter han den odugliga servitrisen Julia och deras liv vänds upp och ned. De är båda förlovade, men deras möte får dem att undra om de verkligen är redo att gifta sig och huruvida de verkligen passar ihop med sina tillkommande livskamrater. 2009.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

X-Men 2

X-Men 2Amerikansk action från 2003. USA:s president angrips av en akrobatisk mutant, Nightcrawler, som är omöjlig att fånga. Professor Charles Xavier som driver en skola för mutanter måste nu sammankalla sin grupp, de så kallade X-Men, för att bekämpa fienden. Det är ett farligt uppdrag och gruppen blir tvungna att samarbeta med sin ärkefiende Magneto.

Trailer för X-Men 2

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:40

Svensexan 2

Amerikansk komedi från 2008. Melinda älskar sin fästman Ron. Hennes bror Todd gillar däremot inte alls sin blivande svåger. Han vill att Melinda ska ställa in bröllopet, men för att få henne att göra det måste han se till att Ron hamnar i klistret. Det tänker han göra genom att ställa till med världens vildaste svensexa.

Filmen visas på TV3 klockan 03:30 – 05:10

Drive, forts

Amerikansk action från 2011. En namnlös bilmekaniker drömmer om att bli racingförare men försörjer sig vid sidan om genom att köra flyktbil. En dag förälskar han sig i sin granne, en ensamstående mor, och hans liv verkar ta en ny vändning. När hennes ex återvänder dröjer det inte länge förrän bråk uppstår och föraren måste göra det han kan bäst: köra så fort han bara kan.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:45

Terminator 2: Judgment Day

Amerikansk action/sci-fi från 1991. Den småkriminelle tolvåringen John Connor har placerats i fosterhem sedan hans mor tagits in på mentalsjukhus. Modern anses psykiskt sjuk, uppfylld av en vision om hur jorden ödeläggs i ett atomkrig år 2029 där hon ser sin vuxne son som ledare för de överlevande människornas kamp mot en armé av robotar. Moderns vision visar sig sann när en utsänd mördarrobot från framtiden gör entré i 1990-talets Los Angeles för att döda den blivande ledaren medan han ännu är barn. Samtidigt har motståndsrörelsen från framtiden skickat en robot till John Connors beskydd. John Connor växer mentalt och mognar som människa under ett äventyr där han tvingas lära sin pappaliknande beskyddare mänskliga normer och värderingar. En fristående fortsättning av Terminator, från 1984.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:45

The talented mr Ripley

Amerikansk thriller från 1999. Tom Ripleys största begåvning är att ljuga och imitera andra personer. När en förmögen skeppsredare erbjuder honom pengar för att resa till Italien och övertala hans son, den karismatiske Dickie Greenleaf, att återvända hem, tvekar inte Tom. Men Tom blir allt mer uppslukad av livet i den fina världen och gör allt för att hålla sig kvar där.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:50