Kvällens filmer: Varg Veum: Törnrosa, Miraklet med Henry …

Varg Veum: Törnrosa, Miraklet med Henry Poole, Före detta fruars klubb, The Wedding Date, Jordens undergång – Exploding Sun, Enemy of the State, Orphan, Wolfman, Collateral, Mumien, Eraser, For Love of the Game, Stomp the Yard, Lake Placid 3, Closing the ring, Shottas

Varg Veum: Törnrosa

21:30 – 23:25

Norskt kriminaldrama från 2007. När 16-åriga Lisa och hennes pojkvän Peter rymmer hemifrån anlitas privatdetektiven Varg Veum. Han hittar dem i Köpenhamn, Lisa i horkvarteren och Peter mördad på ett hotellrum. Nu måste Veum försöka hitta Peters mördare och han blir tvungen att gräva djupt i de två familjernas mörka förflutna (n)

Miraklet med Henry Poole

00:55 – 03:00

Amerikansk dramakomedi från 2008. Henry Poole bestämmer sig för att isolera sig och köper ett hus i det område där han växte upp. Men när hans granne, Esparanza, är säker på att hon kan se Jesus ansikte i en märklig fläck på hans fasad fylls plötsligt hans bakgård med människor som diskuterar tro och öde (n)

Före detta fruars klubb

03:00 – 05:05

Amerikansk dramakomedi från 1996. När tre medelålders kvinnor blir dumpade av sina välbärgade, framgångrika män till förmån för tre betydligt yngre kvinnor väcks deras hämndlystnad. Eftersom de anser att de varit delaktiga i männens framgång är de fast beslutna att ta tillbaka det som rimligen tillhör dem – och hämnden blir ljuv (n)

The Wedding Date

18:20 – 20:00

The Wedding DateKat Ellis blir dumpad av sin fästman och nu ska hennes lillasyster gifta sig och exet ska vara best man. Tanken på att utsättas för allas medlidsamma blickar, spefulla kommentarer och föräldrarnas besvikna ögon, gör Kat desperat. Hon kontaktar en lyxeskortfirma i New York och bokar en man som ska spela hennes nya supercharmiga älskare och samtidigt göra exet galen av svartsjuka.

Jordens undergång – Exploding Sun

20:00 – 22:35

En rymdfarkost med passagerare ska på sin jungfruresa flyga runt månen och tillbaka till jorden. Bland passagerarna finns bland andra presidentens fru och en lycklig lotterivinnare. Amerikansk actionfilm från 2012.

Enemy of the State

22:35 – 01:30

Enemy of the StateRobert Dean är en ung framgångsrik advokat. Av misstag får han tag på bevismaterial om ett mord på en högt uppsatt politiker. När det visar sig att det är självaste staten och dess hemliga övervakningsbyrå NSA som ligger bakom dådet, inser Robert att han och hans familj befinner sig i livsfara. Robert jagas i ett rasande tempo med teknik som ser och hör allt, bland annat satellitsända kameror och buggning.

Orphan

00:30 – 02:50

OrphanEsther är en nioårig föräldralös flicka från Ryssland som verkar vara förföljd av olycka. Hennes förra fosterfamilj dog i en brand som hon med nöd och näppe undkom. Men när familjen Coleman adopterar henne ser livet betydligt ljusare ut. Tills en klasskamrat faller från en klippa. Tills en nunna från barnhemmet hittas ihjälslagen.

Wolfman

22:40 – 00:35

WolfmanLawrence Talbots återvänder till Storbritannien för att utreda det osedvanligt barbariska mordet på hans bror. Väl framme måste Talbot konfrontera sin barndoms demoner, sin opålitlige far, sin brors sörjande fästmö och en misstänksam polis. Medan han försöker få pusselbitarna i det blodiga pusslet att falla på plats, hör han talas om en uråldrig förbannelse som förvandlar de drabbade till varulvar vid fullmåne. När Talbot sedan blir biten av en varelse döms han till ett öde som han snart förstår är långt värre än döden.

Collateral

23:05 – 01:30

CollateralAmerikansk thriller från 2004. Taxichauffören Max lever ett stillsamt liv, men när han plockar upp Vincent i sin bil förändras allt. Vincent övertalar Max att köra honom till fem olika adresser och redan vid det första stoppet får Max en chock när han inser att Vincent just dödat en man.

Mumien

21:30 – 00:00

MumienEn hejdlöst spännande actionfilm om en grupp skattjägare som åker på expedition till Sahara öknen år 1925. När de snubblar över en uråldrig grav återupplivar de oavsiktligen en 3000 år gammal förbannelse, som förkroppsligas av en hämndfull reinkarnation av en egyptisk präst som har dömts till en evighet bland de levande döda.

Eraser

00:00 – 02:15

EraserLee Cullen svävar i fara. Hon arbetar för ett företag inom den amerikanska försvarsindustrin och har av misstag blivit vittne till något hon inte skulle ha sett. En av hennes chefer planerar att smuggla ut ett topphemligt förstörelsevapen ur landet, och när enorma summor pengar står på spel är ett människoliv inte mycket värt. Om Lee avslöjar affären måste hon byta identitet och gå under jorden för att överleva. Hon får hjälp av John Kruger som arbetar för en hemlig organisation inom FBI. En man som kan radera hennes identitiet och utplåna hennes fiender…

For Love of the Game

00:10 – 02:50

For Love of the GameÅldrande baseballspelaren Billy Chapel har kommit till ett vägskäl i livet, både professionellt och privat. Han får veta att de nya ägarna tänker byta ut honom i slutet av säsongen och att hans flickvän Jane tänker lämna honom. Han har en chans kvar att visa vad han går för och vinna tillbaka sin flickvän.

Stomp the Yard

01:05 – 03:10

Stomp the YardEfter att ha förlorat sin bror under tragiska omständigheter lämnar den unge streetdansaren Bobby den tuffa Los Angeles-stadsdelen där han bott i hela sitt liv för att läsa på universitet i Atlanta. Men hans nya liv blir inte riktigt som han tänkt sig och han tvingas göra ett mycket svårt val.

Lake Placid 3

03:10 – 04:45

Lake Placid 3Förbered dig på en blodtörstig mardröm när en flock gigantiska krokodiler börjar att terrorisera en avskild sjö. Det lokala djurlivet blir brutalt tilltygat samtidigt som campare reduceras till slaktkroppar, och biologen Nathan Bickerman (Colin Ferguson) anar nu att ett omättligt rovdjur går löst. En kvinnlig jägare (Yancy Butler) beger sig på samma gång ut för att skaffa sig en ny trofé. Medan dödssiffrorna stiger försöker den lokala sheriffen att sopa saken under mattan för att turister ska fortsätta komma till staden. Men när den fruktansvärda sanningen kommer fram måste de försöka stoppa de kallblodiga mördarna.

Closing the ring

01:30 – 04:00

Closing the RingBrittiskt romantiskt drama från 2007. Andra världskriget pågår för fullt och den unga Ethel uppvaktas av de tre piloterna Teddy, Jack och Chuck. Ethels hjärta klappar för Teddy och kärleken mellan dem blomstrar. De drömmer om ett liv tillsammans. Men deras liv förändras radikalt när japanerna angriper Pearl Harbor.

Shottas

02:15 – 03:55

ShottasRastafarikillarna Biggs och Wayne har gått i livets hårda skola och tillsammans slagit sig fram på brottets bana. Utpressning, mord och narkotikalangning är vardagsmat för de två barndomsvännerna och de drömmer om ett bättre liv långt ifrån Kingstons hårda gator. Mot alla odds lyckas Biggs och Wayne ta sig till Amerika där de fortsätter sin kriminella karriär. Men kan de knäcka Miamis undre värld?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *