Kvällens rekomenderade filmer: fredag 16/12

 • Snakes on a Plane
 • Big daddy
 • Miss Marple
 • Om en pojke
 • Vid din sida
 • Inside Man
 • Djungel-George
 • Die Hard 4.0
 • Ultraviolet
 • A Scanner Darkly
 • Terminator
 • Game 6
 • The Air I Breathe
 • Sueno Americano
 • Babel

Snakes on a Plane

22:00 – 00:10

Snakes on a PlaneSean Jones blir vittne till mordet på en åklagare och över en natt förvandlas han från en vanlig tonåring till ett ögonvittne som kan sätta stopp för ett kriminellt imperium.

Big daddy

20:00 – 22:00

Big DaddyAmerikansk komedi från 1999. Den 32-årige Sonny är lat och omotiverad och undviker allt som har med ansvar att göra. När Sonnys flickvän Vanessa lämnar honom för en mycket äldre man adopterar han 5-årige Julian. Allt för att bevisa för Vanessa att han blivit vuxen och ansvarstagande. Men Vanessa blir inte det minsta imponerad. Barntillåten.

Miss Marple

00:10 – 02:10

Brittiskt kriminaldrama från 1985. Miss Marple besöker byn Lymstock för att närvara vid en väns begravning. Vännen har blivit giftmördad och miss Marple bestämmer sig för att stanna för att gå till botten med mordet. Det visar sig att mordet begåtts genom ett förgiftat brev och snart har flera av byns invånare fått liknande post. Miss Marple samarbetar med polisinspektör Gaves och tillsammans försöker de lösa gåtan kring de mystiska breven och deras okända författare.

Om en pojke

21:00 – 22:40

Engelsk långfilm från 2002. (About A Boy) Filmen handlar om Will, en välbärgad, barnlös singel runt trettio, som ”uppfinner” en son åt sig, bara för att få tillträde till möten för ensamstående föräldrar. Hans baktanke är naturligtvis att ragga lediga kvinnor och han inbillar sig att just dessa möten ska vara högoddsare.

Vid din sida

20:00 – 22:40

Tolvåriga Anna och hennes sjuårige bror Ben, lever sedan en tid tillbaka på Manhattan tillsammans med sin pappa Luke, som är advokat och hans nya, unga, flickvän Isabel (Julia Roberts), som är modefotograf. Den nya familjekonstellationen ses inte med blida ögon av Lukes före detta hustru Jackie (Susan Sarandon), men förhållandet mellan de två kvinnorna förändras när Jackie en dag får reda på att hon har cancer… Text-TV s. 690.

Inside Man

22:40 – 01:10

Inside ManDet perfekta bankrånet utvecklas till en dödlig katt och råtta-lek mellan ett kriminellt geni, en målmedveten polis och en power broker med dolda avsikter. Minuterna tickar förbi och situationer blir alltmer spänd – ett felsteg kan betyda katastrof för en av dem.

Djungel-George

16:00 – 17:50

Amerikansk familjekomedi från 1997. Ett plan kraschar i djungeln. Ombord finns spädbarnet George, som överlever och tas omhand av en intelligent apa. Många år senare räddas en ung flicka av George under en safari och sakta lär han sig människors sätt att leva igen. Åldersgräns 7 år.

Die Hard 4.0

22:25 – 01:10

Die Hard 4.0Amerikansk action från 2007. På den amerikanska nationaldagen den 4 juli attackeras alla USA:s datornätverk vilket hotar att slå ut landets infrastruktur. För att stoppa gärningsmännen bestämmer FBI sig för att försöka gripa alla hackers de misstänker kan ligga bakom dådet. En av poliserna som får uppdraget är John McClane. Men när John kommer till FBI med Farrell, en av de misstänkta, blir de beskjutna. Tillsammans lyckas de fly. Nu måste John ta hjälp av Farrell för att försöka stoppa skurkarna och rädda landets ekonomi. Åldersgräns 15 år.

Ultraviolet

21:00 – 22:50

UltravioletI en nära framtid härjar ett smittsamt virus som lett till att en stor del av världsbefolkningen förvandlats till vampyrliknande varelser med minst sagt respektingivande egenskaper. En av dessa är Violet, en kraftfull och smidig ung kvinna som är fast besluten att slåss för de sina och ställa de som ligger bakom den förödande sjukdomen till svars. Frågan är dock om hon kan rädda den infekterade lille pojken Six från en säker död.

A Scanner Darkly

22:50 – 00:50

A Scanner DarklyHandlingen äger rum i en framtida värld, där USA har förlorat kriget mot narkotikan. Fred, en civilpolis, är en av många agenter som blivit beroende av innedrogen ’Substance D’. Den leder till att missbrukaren utvecklar en form av schizofreni. Fred, även känd som Bob, är en beryktad knarklangare. Tillsammans med sina överordnade planerar Fred att gripa Bob och krossa hans kriminella verksamhet.

Terminator

00:50 – 03:00

I det post-apocalyptiska året 2029 ligger Los Angeles i ruiner och styrs av tyranniska maskiner. Kyle Reese, en medlem ur motståndsrörelsen teleporteras tillbaka till 1984 för att rädda Sarah Connor, modern till den man som kommer att leda 1900-talets rebeller mot maskinerna, från att avrättas innan hans födelse. Terminator, som är en grym, tungt beväpnad och nästintill oövervinnelig cyborg, sänds tillbaka till samma år för att döda Sarah Connor. Efter att dödat två kvinnor får han upp spåret på den riktiga Sarah Connor och jakten är i full gång.

Game 6

02:10 – 03:55

Amerikanskt drama från 2005. Nicky Rogan kastas mellan sitt yrke som teaterregissör och sin besatthet av baseball. Hans nya pjäs ska snart ha premiär på Broadway och enligt kritikerna är det den bästa hittills. Det vill säga alla kritiker utom Steven Schwimmer, som sågat hans tidigare verk. Nicky står nu inför valet att gå på sin egen premiär med risk för att bli sågad eller att gå på den avgörande matchen med sitt favoritlag, som inträffar samma dag.

The Air I Breathe

01:10 – 03:00

The Air I BreatheEn affärsman satsar allt han äger på en kapplöpningshäst, en gangster ser in i framtiden, en popstjärna hamnar is skuld till sin chef och en läkare tvingas rädda livet på sin älskade. Baserat på ett kinesiskt ordspråk dramatiserar rollkaraktärerna varsin känsla av livets fyra hörnstenar: Lycka, lust, sorg och kärlek.

Sueno Americano

03:00 – 04:45

En talangfull ung musiker från Mexiko fullföljer sina drömmar om att bli sångare i Los Angeles. Han tänker nästan ge upp efter alla motgångar, när hans manager övertygar honom om att vara med i en latinamerikansk sångtävling, som sponsras av en lokal radiostation. Slutligen får han sin chans att göra sin musik hörd… om han bara kan hitta ett band. Samtidigt blir han iblandad i ett triangeldrama med två mycket olika kvinnor, en granne i 40-årsåldern och en ung veterinärstuderande.

Babel

01:10 – 03:55

BabelAmerikanskt drama från 2006. Här vävs tre historier samman, ett gevär är den gemensamma nämnaren. Richard och Susan har rest på semester efter att de förlorat ett barn. När bussen Richard och Susan färdas på blir beskjuten startar det en kedja av händelser i tre världsdelar. Åldersgräns 11 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *