Kvällens rekomenderade filmer: fredag 25/11

 • The Island
 • En prins i New York
 • Reykjavik-Rotterdam
 • Shanghai Knights
 • Analyze That – Analysera ännu mera
 • Space Cowboys
 • Insider
 • The Pool Boys
 • Farligt begär
 • Loverboy
 • The night listener
 • Delta-gänget
 • Twisted

The Island

22:00 – 00:45

The IslandÅret är 2019. Lincoln Six-Echo och Jordan Two-Delta lever i en ”utopisk” framtidsvärld där varje steg de tar övervakas. Lincoln hoppas att bli den utvalde som får resa till paradisön ”The Island” – jordens sista oförstörda plats. Men snart går den kusliga sanningen upp för honom – allt är en lögn. Tillsammans med den vackra Jordan bestämmer han sig för att rymma till världen utanför. Vilsna och förvirrade på okänd mark jagas de av en armé av legosoldater.

En prins i New York

19:30 – 22:00

Amerikansk komedi från 1988. Den stenrike prinsen Akeem från det afrikanska kungariket Zamuda kommer till New York för att lära sig att klara sig själv. Prinsens avsikt är att få ett vanligt jobb och trots att han knappt kan skilja på en skurtrasa och en biff lyckas han till slut få anställning på en hamburgerbar. Dessutom blir han kär. Problemet är att hans älskade, Lisa, redan har en pojkvän, en uppblåst och självgod snobb. Åldersgräns 7 år.

Reykjavik-Rotterdam

22:00 – 23:25

Isländsk långfilm från 2008. På grund av finansiella svårigheter funderar en säkerhetsvakt på att återgå till sitt förra ”jobb” som smugglare. En sista gång tar han båten till Rotterdam… HD.

Shanghai Knights

20:00 – 22:15

Shanghai KnightsNär en kinesisk rebell mördar Chons pappa och flyr till England, följer Chon och Roy efter för att hämnas. Chons syster, Lin, har samma idé och upptäcker en komplott mot kungafamiljen. Problemet är bara att ingen tror henne.

Analyze That – Analysera ännu mera

22:15 – 00:10

När gangstern Paul Vitti släpps ut ur fängelset är han i desperat behov av terapi. Givetvis vänder han sig till sin gamle psykiatriker Ben Sobel för stöd. Han finner dock att den gode doktorn är i behov av lite hjälp han också för han är rejält stressad.

Space Cowboys

00:10 – 02:50

Space CowboysEn rysk satellit drabbas av ett allvarligt systemfel och hotar att orsaka världskatastrof. Tiden är knapp och NASA måste snarast finna en lösning. Den enda som kan satellitens system tillräckligt bra för att kunna laga den är Frank Corvin (Clint Eastwood), en f.d. astronaut som är allt annat än välvilligt inställd till NASAs nuvarande ledning. Han går med på att ställa upp på ett villkor – att det gäng som han arbetade tillsammans med på 50-talet ska följa med på denna räddningsaktion i rymden. Text-TV s. 690.

Insider

00:05 – 03:10

Amerikanskt drama från 1999. Baserat på en sann historia. Jeff Wigand arbetar på ett multinationellt tobaksbolag, men när han protesterar mot att man tillför cancerframkallande ämnen i cigaretter för smakens skull får han sparken. Han har ett sekretessavtal med bolaget, men hans samvete gör sig påmint och han kan inte hålla tyst om det han vet. Han kommer i kontakt med Lowell Bergman på det undersökande programmet 60 Minutes och går med på att berätta sin historia. Men att få ut sanningen till allmänheten visar sig vara mer komplicerat än de två någonsin kunnat ana. Åldersgräns 7 år.

The Pool Boys

21:00 – 22:50

The Pool BoysAlex blir av med sin praktikplats som han behöver för att få ett stipendium, så att han kan börja utbilda sig på Harvard. Han reser till Los Angeles och tar hjälp av sin kusin Roger för att lösa det hela. Tillsammans förvandlar de en herrgård till ett hus för kvinnor som hör till världens äldsta yrke…

Farligt begär

02:10 – 04:15

Den iskallt manipulerande markisinnan de Merteuil vill hämnas på sin före detta älskare genom att låta sin vän Vicomte de Valmont förföra hans blivande unga hustru. Men Valmont är mer intresserad av att tvinga den sköna madame de Trouvel att trots sin höga moral bli hans älskarinna.

Loverboy

01:45 – 03:35

LoverboyAmerikanskt drama från 2005. Om en kvinnas sjuka begär efter ett barn. Emily är singel och är besatt av att få det perfekta barnet. När hon äntligen lyckas bli gravid och föder sonen Paul blir det starskottet för ett bisarrt beteende som får oanade konsekvenser.

The night listener

03:35 – 05:15

The Night ListenerAmerikansk thriller från 2006. Gabriel Noone är författare och arbetar som nattradiopratare. Hans liv tar en annorlunda vändning när hans agent ger honom ett manus som han fått av en ung pojke. Pojken, Pete, har aids och hans berättelse handlar om sexuella övergrepp han utsatts för både från sina föräldrar och vänner. Gabriel tar kontakt med Pete och de utvecklar en vänskap via telefon. Snart inser Gabriel att det är något ovanligt med Pete och Donna, kvinnan som har tagit hand om honom. Han bestämmer sig för att bege sig till Wisconsin och ta reda på vad det är som pågår. Åldersgräns 15 år.

Delta-gänget

02:50 – 04:34

När de inte blir godkända för medlemskap i snobbiga studentsällskapet Delta, ger sig en brokig samling missanpassade och sociopater den på att rubba status quo genom diverse regelbrott. I processen hamnar de i trubbel både med collegets sportfånar och dekan. Deras eskapader leder till att de blir avstängda, och därmed kan tvångsrekryteras till Vietnam.

Twisted

03:10 – 05:20

TwistedAmerikanskt kriminaldrama från 2004. När polisen Jessica Shepard undersöker flera mord upptäcker hon att de alla har en sak gemensamt, henne. Misstankarna faller på Jessica och hennes liv raseras sakta samtidigt som hon själv börja misstänka att hon faktiskt är mördaren. Åldersgräns 15 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *