Kvällens rekomenderade filmer: lördag 03/12

 • Last Man Standing
 • Austin Powers
 • No country for old men
 • Short cuts
 • Elf
 • Miami Vice
 • Sphere – farkosten
 • Shooter
 • Stranger than fiction
 • Murder at 1600
 • Den gode
 • den onde
 • den fule
 • Tom i bollen
 • Firefox
 • Home fries
 • The running man
 • Death in Granada

Last Man Standing

23:25 – 01:20

Last Man StandingEn mystisk främling dyker upp i den lilla dammiga Texashålan Jericho, en gränsstad som under förbudstiden styrs av två rivaliserande gangsterligor. Främlingens namn är John Smith, en lejd mördare som säljer sina tjänster till den som är beredd att betala mest. Han har inget förflutet och saknar framtid, med ingen annan lojalitet än mot sig själv. Snart hamnar han i ett blodigt krig, där han själv slåss på båda sidor.

Austin Powers

20:00 – 22:00

Amerikansk komedi från 1999. Året är 1999 och Austin Powers får veta att hans ärkefiende Dr Evil har återvänt. Dr Evils plan är att göra Powers maktlös och ofarlig genom att återvända till 1969, då Powers var nerfryst och försvarslös, och stjäla hans mojo. Nu måste Powers återvända till 60-talet där han möter den vackra spionen Felicity Shagwell. Det är inte bara sin mojo Powers måste försöka få tillbaka, han måste också stoppa Dr Evils och hans klonade MiniMes planer på att ta över jorden. Åldersgräns 7 år.

No country for old men

22:00 – 00:30

No Country for Old MenAmerikansk dramathriller från 2007. När Llewelyn Moss hittar en väska med två miljoner dollar bestämmer han sig för att behålla pengarna. Ett val han senare får ångra när han får både den mexikanska maffian och yrkesmördaren Chigurh efter sig. Åldersgräns 15 år.

Short cuts

00:30 – 04:20

Short CutsAmerikanskt drama från 1993. Filmen följer en olika människoöden. Här finns par, föräldrar, älskare och vänner vars öden korsas och snuddar vid varandra. Åldersgräns 15 år.

Elf

19:00 – 21:00

ElfNär Buddy var liten och bodde på barnhem, hamnade han av misstag i tomtens säck och förflyttades till Nordpolen. Där växer han upp med tomtenissar. Som vuxen låter Jultomten honom följa med till New York för att träffa sin riktiga pappa, Walter Hobbs. Hobbs, som blivit svartlistad av Jultomten på grund av sitt oborstade beteende, har ingen aning om att han har en son. Buddy får uppleva New Yorks fröjder och träffa människor för första gången i sitt liv.

Miami Vice

22:00 – 00:40

Miami ViceNär en informatör, hans familj och två FBI-agenter dödas av en internationell knarksmugglarliga, får poliserna James ’Sonny’ Crockett och Ricardo ’Rico’ Tubbs uppdraget att under täckmantel ta reda på vem som läckt information till ligan. Sonny och Tubbs planerar att närma sig förbrytargängets hjärna José Yero och därefter drogbaronen Arcángel de Jesús Montoya. Under uppdragets gång träffar Sonny Montoyas revisor och älskarinna, Isabella. De inleder en kärleksaffär som riskerar att sudda ut gränsen mellan jobb och privatliv.

Sphere – farkosten

00:40 – 03:10

När psykologen Norman Johnson, biokemisten Elizabeth ”Beth” Halpern, matematikern Harry Adams och vetenskapsmannen Ted Fielding får i uppgift att undersöka en jättelik farkost som vilat på havets botten i nästan 300 år vet de inte vad de ska vänta sig. Vad de finner är dock bortom deras vildaste fantasier… Text-TV s. 690.

Shooter

21:30 – 22:00

ShooterAmerikansk action från 2007. Prickskytten Bob Lee Swagger har dragit sig tillbaka efter en tragisk händelse i Afrika. När man misstänker att någon planerar att mörda USA:s president ber man Swagger om hjälp att hitta förövarna innan de slår till. Men det hela är en fälla och tillsammans med FBI-agenten Nick Memphis försöker han ta reda på vem som försökt sätta dit honom. Åldersgräns 15 år.

Stranger than fiction

00:15 – 02:20

Stranger Than FictionAmerikansk dramakomedi från 2006. Harold Crick arbetar på skattemyndigheten och har i tolv år levt ett rutinmässigt liv men en dag förändras allt. Harold hör plötsligt en berättarröst i sitt huvud som i detalj skildrar hans förehavanden. Harold känner igen rösten, en författare han sett på tv, Kay Eiffel. Samtidigt dyker Ana Pascal upp i hans liv och Harold blir förälskad. Men när berättarrösten avslöjar att Harold ska dö måste han försöka hitta Kay Eiffel och försöka övertala henne att ändra slutet på sin historia. Åldersgräns 11 år.

Murder at 1600

21:00 – 23:10

Kroppen av en mördad ung kvinnlig stabsmedlem hittas inne i Vita Huset. Mordutredaren Harlan Regis kallas in för att utreda mordet, men upptäcker snart att presidentens säkerhetstjänst har beslagtagit bevisen för deras interna utredning. Regis, som misstänker en mörkläggning, ber säkerhetsagenten Nina Chance om hjälp för att avslöja vem som är bakom konspirationen och framförallt varför.

Den gode, den onde, den fule

00:30 – 03:35

Tuco (Eli Wallach) och Blondie (Clint Eastwood) försöker på andras bekostnad få information om var de kan hitta en dyrbar skatt. Tyco och Blondie är affärspartners, till den sistnämnde anger Tyco för att få den summa pengar som utlovas för Tycos huvud. I sista sekund räddar Blondie ändå Tyco från att hängas. Samtidigt har en tredje man, Angel Eyes (Lee Van Cleef), fått nys om var skatten finns och ger sig av för att hitta guldet.

Tom i bollen

00:10 – 02:10

Unge Danny har sommarjobb som golfcaddy och hoppas att vinna caddystipendiet för att få en collegeplats. Hans förutsättningar ökar när han hjälper golfklubbens ordförande, domare Smails, ur en pinsam situation. Men när Smails hittar honom i säng med Smails karltokiga systerdotter Lacey fruktar Danny att hans möjligheter kommer att sjunka till noll. Men en golfturnering kan komma att rädda honom…

Firefox

01:10 – 03:40

FirefoxUSAs underrättelsetjänst får reda på att ryssarna har konstruerat ett nytt överljudsplan med revolutionerande tekniska finesser och inser man att man måste få tag på det.

Home fries

03:10 – 04:40

Home FriesFru Lever vill hämnas på sin otrogne make och ger sina söner uppdraget att skrämma ihjäl sin styvpappa. De två sönerna som är helikopterpiloter utför sitt uppdrag genom att förfölja pappan genom en skog med en lågtflygande helikopter. Efteråt inser sönerna att deras helikopter och hamburgerrestaurangen Burger-Matic delar radiofrekvens och att någon på hamburgerhaket kan ha hört något. Angus föreslår för sin bror Dorian att han tar ett jobb på Burger-Matic för att ta reda på om någon har hört något olämpligt. Dorian faller genast för den gravida Burger-Matic-anställda Sally. Vad ingen vet är att det var henne som den nu döde styvpappan hade sin affär med… ZTV Text s. 690.

The running man

02:20 – 04:10

The Running ManAmerikansk actionfilm från 1987. Året är 2017. Världen styrs av en polisstat med tv som ett kraftigt censurerat och lydigt redskap i makthavarnas händer. Ben, som är helikopterförare, sätts i fängelse när han vägrar skjuta på obeväpnade hungerdemonstranter. Åldersgräns 15 år.

Death in Granada

03:05 – 05:05

En stor mans ord kan sprida skräck i maktens korridorer. Federico Garcia Lorca vägrade fly sitt land och rädda sig själv. Han försvann under mystiska omständigheter när militären tog över makten i Spanien 1936. Tjugo år senare väcker frågot om hans öde fortfarande tillräcklig oro bland maktens män, för att journalisten Ricardo Fernandez ska riskera sitt liv när han försöker finna sanningen bakom Lorcas död. Och sannningen visar sig snart vara så stark att den unge Ricardo önskar att han aldrig funnit den…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *