Kvällens filmer: Taking lives, Eden à l’ouest, Killer eli…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: Taking lives, Eden à l’ouest, Killer elite, Blue-eyed butcher

Taking lives

Taking LivesAmerikansk thriller från 2004. En serie osedvanligt brutala mord har på sistone skakat invånarna i Montreal. Stadens polisledning med kommissarie Hugo Leclair i spetsen ser sig nödgad att koppla in sin gamla vän, Illeana Scott, på fallet. Hon är en av FBI:s allra skickligaste agenter med gärningsmannaprofiler som sin specialitet och hon använder sig ofta av okonventionella metoder. Scott börjar snart skönja ett mönster hos den skrämmande sluge gärningsmannen, som efter att ha tagit livet av sina offer alltid för en tid ikläder sig deras identitet.

Trailer för Taking lives

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:15

Eden à l’ouest

Fransk-grekisk-italienskt drama från 2009. Elias har beslutat sig för att med båt fly från sitt hemland, i hopp om att börja ett nytt och bättre liv i Europa. Utanför den franska kusten blir båten stoppad av immigrationspolisen och tillsammans med några andra passagerare hoppar Elias överbord.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:35 – 01:25

Killer elite

Killer EliteAmerikansk thriller från 2011. Danny har lämnat livet som agent i en specialstyrka bakom sig, men när hans mentor Hunter kidnappas kallas han in igen.

Trailer för Killer elite

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

Blue-eyed butcher

Blue-Eyed ButcherAmerikansk kriminalthriller från 2012. Susan Wright tycks leva som i en sagovärld med sin charmiga make Jeff, deras två barn, nära vänner och familj. Men 2003, sex år efter deras bröllop upphittas Jeff död och begraven i trädgården intill deras hus. Det lilla samhället skakas när de får reda på att Susan har mördat Jeff genom att lura in honom i sovrummet och knivhuggit honom nästan 200 gånger. Medan Jeffs familj hämtar sig från de fruktansvärda nyheterna börjar Susan att förklara sitt aggressiva försvar. Hon menar att hon var tvungen att mörda Jeff för att skydda sig och sina barn efter att ha utstått många år av fysisk och psykisk misshandel. Earl Brown, Sashi Bommakanty, Sara Paxton, Angela Arimento.

Trailer för Blue-eyed butcher

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 22:55